images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Арешт або 1 мільярд: прокурори озвучили суду свої вимоги щодо Порошенка

Понеділок, 17 січня 2022, 15:17

ЗАСІДАНННЯ ПЕЧЕРСЬКОГО СУДУ, ФОТО ОЛЬГИ КИРИЛЕНКО, УП

Сторона звинувачення просить у суду для колишнього президента Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень

Джерело: кореспондент "Української правди" з Печерського райсуду Києва

Деталі: Прокуратура у своєму клопотанні, яке захист Порошенка просив повернути назад, вимагає для експрезидента два місяці арешту або заставу в мільярд гривень.

Також звинувачення просить накласти на Порошенка зобов'язання:

-  прибувати до слідчого та суду;

- не виїжджати з києва без дозволу;

- здати паспорт для виїзду за кордон;

- носити електронний браслет.

У прокуратурі посилаються на такі ризики: підозрюваний може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

Розмір застави обвинувачі обгрунтували тим, що інкримінований Порошенку злочин є особливо тяжким. Збитками прокуратура вважає оплату за вугілля з окупованих шахт.

 
Сторона звинувачення
ОЛЬГА КИРИЛЕНКО, УП

Адвокат Порошенка Володимир Єфименко заявив: "Не наведеного жодного доказу існування хоча б одного ризику, про який каже закон. Ці твердження були наведені у формі припущень. Прошу прийняти рішення про відмову в клопотанні в повному обсязі"

Під судом прихильники Порошенка скандують "Порох, ми з тобою!", заглушаючи суд.

Ольга Кириленко, Соня Лукашова, УП
 

Як купатись на Водохреща: кому не можна занурюватися в крижану воду

Понеділок, 17 січня 2022, 10:32


Як купатись на Водохреща: кому не можна занурюватися в крижану воду

Уже за кілька днів тернополяни відзначатимуть свято Хрещення Христового. За традицію, у цей день,  багато людей купаються в крижаній воді в спеціально відведених місцях. Однак такі процедури дозволено проводити не всім.

У МОЗ нагадують, що купання в крижаній воді без підготовки не зможе зміцнити та загартувати організм. Така процедура може нашкодити, якщо людина раптово вирішує зануритися в ополонку.
Підготовку до купання в ополонці потрібно розпочинати заздалегідь, починаючи із прохолодного душу, знижуюючи поступово температуру води. 

Перед зануренням в крижану воду потрібно обов'язково зробити розминку. Стрибати з розбігу не рекомендується – спочатку потрібно намочити обличчя, груди, живіт і спину, а після цього можна зануритися по шию.
З головою пірнати також не варто – це може привести до різкого переохолодження організму. У холодній воді не можна перебувати довго, достатньо 3-5 секунд.
Люди, які роками практикують моржування і регулярно загартовуються, можуть поплавати довше – 1,5-2 хвилини.
Після купання мокрий одяг потрібно зняти якомога швидше та енергійно розтертися рушником, а потім швидко одягнутися в суху і теплий одяг.

Важливі правила про купання

Перед зануренням в крижану воду не можна вживати алкоголь і курити. Алкоголь розширює периферичні судини й це призводить до збільшення тепловіддачі. А куріння порушує кровообіг і збільшує охолодження.

Перед купанням в крижаній воді обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем, оскільки ця процедура може спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Кому категорично не можна купатися на Водохреща
Людям із захворюваннями носоглотки, придаткових пазух, середнього отиту;
При захворюваннях серцево-судинної системи;
При хворобах центральної нервової системи та після важких травм черепа;
При захворюваннях периферичної нервової системи;
При цукровому діабеті та тиреотоксикозі;
При глаукомі та кон'юнктивітах;
Людям з хворобами органів дихання;
При захворюваннях сечостатевої системи;
При захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
При шкірних і венеричних захворюваннях;
При наявності великих післяопікових рубців.


У Тернополі шукають водія тролейбуса на зарплату 20000 гривень

Понеділок, 17 січня 2022, 10:31

У Тернополі шукають водія тролейбуса на зарплату 20000 гривень

У “Тернопільелектротранс” з'явилась нова ваканція. Там шукають  водія тролейбуса.

Оголошення розмістили на Facebook-сторінці Тернопільської обласної служби зайнятості.
Комунальне підприємство пропонує кермувальнику тролейбуса зарплату 20 000 гривень, повідомили в обласній службі зайнятості. Вакансія передбачає наявність професійно-технічної освіти та посвідчення водія категорії Т. Завдання та обов’язки: Керувати тролейбусом, дотрумуватись розкладу та правил безпеки руху в депо і на лінії. Виконувати підготовчі роботи перед виїздом на лінію і після повернення у парк. Усувати виниклі під час роботи на лінії найпростіші несправності. Детальна інформація: Тернопільський міськрайонний центр зайнятості, м. Тернопіль вул. Текстильна, 1-б, тел. (0352) 25-24-69.


 

«Зимова феєрія»: у Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка

Понеділок, 17 січня 2022, 10:30

«Зимова феєрія»: у Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка

Різдво Христове та Новий рік — найулюбленіші свята більшості українців. Створити новорічний настрій вирішили і в Тернопільському обласному художньому музеї, організувавши виставку «Зимова феєрія». В експозиції — 29 живописних і графічних картин із фондів музею.
0«Представлені роботи на зимову тематику: краєвиди нашого міста, України, Європи, а також — сцени Різдва, вертепи, колядники. Крім знаних українських художників — Сергія Григор’єва, Альбіна Гавдзинського, Елаїди Нейман, Людмили Христинич-Папаянідіс, експонуються роботи мистців із Тернопільщини — Івана Марчука, Діонізія Шолдри, Ігоря Дороша. Досить колоритною та стильною є картина молодої авторки з Тернополя Олесі Гудими «Щасливого Різдва». Вперше представлено для огляду твір невідомого голландського художника «Зимовий сонячний день». Роботи вражають неймовірним розмаїттям форм, барв і створюють загальний позитивний настрій», — розповідає провідний науковий співробітник музею Наталя Піщев.
12

«Дух новорічно-різдвяних свят» жителі Тернопільщини можуть відчути в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді У секторі мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді діє книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Література на виста

Понеділок, 17 січня 2022, 10:30

Дух новорічно-різдвяних свят» жителі Тернопільщини можуть відчути в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді

У секторі мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді діє книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Література на виставці розповідає про українські звичаї та обряди святкування Нового року та Різдва.
0«Мабуть, мало знайдеться людей, які б не любили свята та подарунки… А новорічно-різдвяні свята — особливі… Вони багаті різноманітною атрибутикою, яка символізує та утверджує віру людини у всемогутнього Бога, а також у надприродну силу різних явищ природи та окремих предметів. В цей час головне завдання кожної родини — гідно підготувати себе, свою душу, свою хату і господарство до свят. Впоратися з цим допоможе книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Зібрані книги та журнали допоможуть виготовити власноруч неповторні новорічно-різдвяні іграшки та підготувати оригінальні привітання. А які ж свята без святкового столу та пісень? Тут можна ознайомитися з традиційними рецептами народів світу, оригінальним приготуванням куті та інших українських страв на Святвечір, вивчити безліч нових колядок і щедрівок», — розповідають у бібліотеці.
12
 

Сторінка 746 з 1446

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер