images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З Тернополя передано ще один автомобіль для потреб військовослужбовців Збройних сил України

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:56

Близько чотирьох місяців в Україні триває повномасштабна війна внаслідок збройної агресії з боку російської федерації. Від початку вторгнення тернополяни, благодійники, підприємці намагаються допомогти нашим військовослужбовцям усім необхідним, щоб якомога швидше вибити окупантів з нашої землі.

Сьогодні, 10 червня, черговий автомобіль марки «Ford» передано для тернопільських захисників, які виконують бойові завдання на передовій. Придбали транспортний засіб завдяки соціально відповідальним підприємцям нашого міста.

«Регулярна допомога армії та Збройним силам України – це те, що сьогодні об’єднує всіх тернополян та українців. Серед нас немає жодного небайдужого, адже хтось передає кошти, хтось плете маскувальні сітки, передає продукти харчування. Четвертий місяць війни ніхто не втомлюється - всі працюють, - зазначає міський голова Сергій Надал. -  Ми всі маємо усвідомлювати, що в такому стані нам доведеться жити стільки часу, поки не буде нашої Перемоги. Велика шана і подяка нашим військовим, які героїчно б’ють окупантів на фронті. Щирі слова вдячності усім, хто впродовж 107 днів веде боротьбу в тилу. Лише в такій єдності, взаємопідтримці ми зможемо вибити терористів з України».

Нагадємо, нещодавно для військових від освітянської спільноти міста було передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та Volvо 2003 року випуску.

 

У Тернополі на вул. 15 Квітня демонтовано металеві паркувальні бар’єри та металеві стовпці

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:55

10 червня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції  демонтовано металеві паркувальні бар’єри та металеві стовпці, які були розміщені поруч з будинком на вул.15 Квітня, 7-А в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 01.06.2022 року № 503 «Про усунення порушень у сфері благоустрою».

Демонтоване майно знаходиться під охороною на території за адресою вул. Євгена Коновальця, 8 в м.Тернополі.

Для повернення власнику необхідно звернутися в ПП «Східний Масив», що на просп.Степана Бандери, 94  та ТОВ «Техно-Буд-Центр» на  вул. Андрея Шептицького, 4.

13 пропозицій надійшло у міську раду в рамках конкурсу з вибору кращої концептуальної ідеї реконструкції Старого парку

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:54

У Тернополі завершився прийом проєктних пропозицій в рамках конкурсу з вибору кращої концептуальної ідеї реконструкції території Старого парку.

Загалом впродовж конкурсу у Тернопільську міську раду надійшло 13 ескіз-ідей в текстовій та графічній формах.

Конкурсні матеріали подавалися анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому кутку на перших сторінках усіх матеріалів ескізного проекту та пояснювальній записці.

Усі отримані проектні пропозиції розглядатиме конкурсне журі, а кінцеве рішення буде прийнято після результатів опитування громадської думки щодо представлених ескізних проектів.

За результатами конкурсу будуть відібрані три кращих пропозиції.

Переможець конкурсу отримує переважне право на подальшу реалізацію проєкту.

Нагадаємо, конкурсна комісія не розглядає:

  • відправлені або подані після закінчення встановленого терміну;
  • такі, що не відповідають вимогам умовам конкурсу.

Такі матеріали можуть бути рішенням конкурсної комісії допущені до участі на виставці конкурсних пропозицій з позначкою «Поза конкурсом».

Конкурсні пропозиції повертаються авторам, на їх вимогу, протягом тижня після проведення конкурсу. Після цього терміну організатори конкурсу не несуть відповідальності за зберігання проектів.

 

У Тернополі ініціюють проєкт з метою підтримки українських захисників на передовій

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:54

9 червня на базі ГО «Центр науки Тернопіль» відбулась чергова зустріч міського голови Сергія Надала з місцевою активною молоддю, волонтерами та представниками молодіжних громадських організацій.

Під час заходу учасники обговорили ініціативу створення проєкту, що має на меті підтримку наших військових, які зараз захищають Україну від російського агресора на передовій.

«З початку війни тернопільська молодь та волонтери активно долучаються до допомоги українським захисникам та громадянам, які через воєнні дії вимушено покинули свої домівки. Так виникала ідея реалізувати ще один проєкт, який буде надавати максимальну допомогу Збройним силам України від тернополян. Суть ініціативи полягає у тому, щоб створити регулярні постачання з нашого міста від небайдужих мешканців до тернопільських хлопців, які воюють у зоні активних бойових дій. Своєю чергою, ми забезпечимо логістику, збір цих передач, паливно-мастильні матеріали, транспорт та постачання у місця перебування наших бійців, – розповідає міський голова. – Ми звернулись до молоді, щоб почути їхню думку та отримати підтримку для реалізації цього проєкту, а також наскільки така акція буде актуальною. Тому зараз починаємо формувати логістичний центр, де будуть залучені і працівники міської ради, і молодіжні громадські організації та волонтери. Плануємо постачання всього необхідного з Тернополя до місць служби наших хлопців та налагодимо зворотний зв'язок».

До слова, від початку повномасштабної війни Тернопіль став гуманітарною базою, де наші мешканці роблять усе можливе, щоб забезпечити необхідним військових. Так, на потреби тернопільських військових формувань передано 20 тепловізорів, 5 безпілотників, 900 комплектів військової форми, тактичне спорядження. Окрім того, на передову було скеровано понад 20 автомобілів.

Окупанти на Півдні змушені користуватися гривнями, бо люди не приймають рублі

Четвер, 09 червня 2022, 11:00

Мешканці на окупованих росіянами територіях продовжують чинити спротив щодо переходу регіону в рублеву зону, тому окупанти змушені користуватись гривнями, зазначають у Центрі національного спротиву.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Попри заяви колаборантів щодо "Росія тут назавжди", окупанти так і не змогли налагодити роботу адміністрацій та мають проблеми в фінансовому секторі.

Зазначається, що мешканці не сприймають рублі як валюту, а тому більшість товарів можна придбати лише за гривні. При цьому підприємці масово відмовляються працювати по російських законах.

Тому окупаційні адміністрації запрошують до міста підприємців з окупованого Криму.

Нагадаємо: Раніше російська окупаційна адміністрація поспішала запровадити рубль на захопленій Херсонщині до 1 травня, але так і не спромоглася.

 

Сторінка 640 з 1408

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер