images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі поліцейський зупинив чоловіка із гранатою в барсетці

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:30

Під час патрулювання Тернополя на вулиці Лозовецькій правоохоронці зупинили чоловіка. При перевірці його документів стало відомо, що це місцевий житель, 1993 року народження. Проте на даний час чоловік ніде не зареєстрований. Спілкуючись з поліцейськими він зізнався, що в барсетці має гранату.

На місце події оперативний працівник Тернопільського райуправління поліції викликав слідчо-оперативну групу. За словами підозрюваного, небезпечний предмет він знайшов кілька днів тому на вулиці. Підібрав та носив весь час із собою.

За словами експертів, при попередньому огляді граната 83 УЗРГМ-2 583 має всі ознаки бойової і при неправильному використанні могла здетонувати. Вибуховий пристрій передали на експертизу в НДКЦ.

Тернополянина затримали згідно зі статтею 208 КПК. Йому інкримінують ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Триває слідство.

Працівники вибухотехнічної служби поліції Тернопільщини виїжджають на усі повідомлення без виключення, оглядають та перевіряють усе, що не дає спокою людям. З початку військової агресії Росії проти України оперативники виявляють чимало бойових небезпечних предметів.

Поліцейські нагадують що у разі виявлення підозрілих предметів, речей, зброї чи боєприпасів, необхідно
одразу повідомити на лінію 102 чи 101. За жодних обставин не підходити близько та не чіпати небезпечний предмет. Поки чекаєте на рятувальників та поліцейських, подбайте, щоб ніхто з людей не заходив у потенційно небезпечну зону. Для цього позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою або стрічкою.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/zbroya-ta-vibuxivka/u-ternopoli-policzejskij-zupiniv-cholovika-iz-granatoyu-v-barsetczi/

 

Жителька Тернопільщини втратила майже 20 000 гривень

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:29

Черговий факт шахрайства задокументували працівники відділення поліції №1 м. Шумськ вчинений щодо жительки одного із місцевих сіл. З кредитного рахунку 62-річна потерпілої зникло 18781 гривня.

За словами заявниці, перевіривши стан рахунку вона виявила нестачу чималої суми. Як пояснила жінка, дані карткового рахунку нікому не повідомляла та не переходила за підозрілими посиланнями.

Наразі працівники територіального підрозділу поліції проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити причетних осіб та перевіряють яким чином аферисти отримали доступ до рахунку краянки.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські просять громадян не нехтувати елементарними правилами користування банківськими рахунками. У разі виникнення буди-яких питань , найкраще зателефонувати на гарячу лінію фінансової установи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


За надання неправомірної вигоди тернопільським поліцейським жителю Кіровоградщини загрожує до чотирьох років позбавлення волі

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:24

Слідчі скерували до суду кримінальне провадження, розпочате щодо 56-річного жителя Кіровоградської області за надання неправомірної вигоди поліцейським. Чоловіка, котрий керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, на одній з вулиць Тернополя зупинили патрульні. Водій не став заперечувати, що сів за кермо напідпитку, навіть погодився пройти тест за допомогою газоаналізатора. Був переконаний – хабарем вдасться залагодити проблему. Проте на пропозицію неправомірної вигоди поліцейські відповіли попередженням про кримінальну відповідальність.  Чоловіка це не зупинило. Перебуваючи біля службового автомобіля, він кинув гроші у багажне відділення.

Про факт надання неправомірної вигоди патрульні повідомили на лінію 102. Слідчо-оперативна група, що виїхала на виклик, задокументувала злочин.

Згідно санкцій інкримінованої статті 369 (частина 1) – надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінального кодексу жителю Кіровоградщини загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Продовжується ремонт дорожнього покриття на перетині вулиць Татарська-Глибока та на інших локаціях у Тернополі

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:22

20 червня у Тернополі розпочався ремонт дорожнього покриття на перетині вулиць Татарська-Глибока. Для безпечного проведення робіт рух транспортних засобів тут тимчасово перекрито.

Впродовж чотирьох днів працівники підрядної організації ТзОВ «Техно-Буд-Центр» провели фрезерування 1300 м2 дорожнього полотна та демонтаж більше 200 м.п. бордюрів.

Як пояснили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, через систематичне просідання грунту на даному перехресті, тут, ймовірно, є проблеми з водовідведенням, зливовою каналізацією та водопроводом. Тому уже сьогодні, 24 червня, на об’єкті розпочнуться роботи з ремонту колодязів каналізаційної мережі, дощеприймальних та оглядових колодязів.

При сприятливих погодних умовах ремонтні роботи на перетині вулиць Татарська-Глибока заплановано завершити до 18 липня.

До слова, окрім зазначеного транспортного вузла, поточний ремонт дорожнього покриття цього тижня проводився також за адресами: вул. Микулинецька, вул. Богдана Лепкого, вул. Сергія Корольова, вул. Андрія Сахарова, вул. Липова, вул. Чалдаєва.

24 червня роботи з асфальтування виконуватимуться на вулицях: Городня, Глінки, Юрія Федьковича. У попередні дні за даними адресами були проведено нарізання дорожніх карт.

Цього ж дня підрядники здвйснюватимуть в’язання металевої та композитної арматури каркасу монолітної розподільчої плити в рамках виконання ремонту підходів автомобільного моста через р. Серет на вул. Андрея Шептицького.

У тернопільських парках триває висадження нових квітників у патріотичному стилі

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:21

У Тернополі продовжується квіткове оформлення та озеленення паркових зон, вулиць і прибудинкових територій.

Більшість квітників, що з’являються у нашому місті, є у патріотичному стилі та присвячені боротьбі України з російським агресором.

Так, нещодавно на проспекті Степана Бандери працівники комунального підприємства здійснили висадження нової патріотичної клумби, що складається з трьох елементів: тризуб і написи «Слава ЗСУ» та «Слава Україні».

Розпочалося також висадження квітника «Серце України» у Тернополі на перетині вулиць Максима Кривоноса – Бережанська та ще однієї квіткової локації - при вході у парк «Топільче» зі сторони вулиць Живова- Танцорова.

Водночас, нова ландшафтна композиція - сучасна лавандова клумба, з’явилася цими днями при вході у парк ім. Т. Шевченка неподалік пам’ятника Степанові Бандері.

Загалом у Тернополі уже облаштовано близько 30-ти клумб-квітників, більшість з яких висаджено у паркових зонах нашого міста.

Незабаром у місті заплановано також посадку ще трьох великих патріотичних квітників на вул. Євгена Коновальця. Планується й облаштування трьох нових скверів – на просп. Злуки, вулицях Олександра Довженка і Новий Світ, ініціатива про створення яких надійшла від тернополян.

Нагадаємо, у червні у парку «Топільче» облаштували квіткову композицію у патріотичному стилі, а на території скверу ім. Тараса Шевченка матері загиблих на війні бійців та вимушені переселенці спільно з міським головою висадили символічний «Квітник Матері».

 

Сторінка 641 з 1425

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер