images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вступ-2022: 21 червня розпочався другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ

Середа, 22 червня 2022, 09:12

До уваги учасників 3НО-2022! 21 червня розпочався другий етап підтвердження участі в основній сесії Національного мультимедійного тесту. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Для цього з 21 червня до 7 липня 2022 року на інформаційній сторінці https://zno.testportal.com.ua/info/login у спеціальній формі потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде складати тестування незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, ー в Україні чи за кордоном.

Важливо! Якщо кількість вступників, які хочуть складати тестування в певному місті перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори для проходження тестування, то після заповнення цих місць місто стане недоступним для вибору у випадному списку.

Детальніше ТУТ.

 

Понад 27 тисяч внутрішньо переміщених осіб залишились у Тернопільській громаді на тривалий період

Середа, 22 червня 2022, 09:10

Станом на 21 червня 2022 року Тернопільська міська територіальна громада прийняла 38989 внутрішньо переміщених осіб, 11 907 з яких – отримали прихисток на декілька днів, а 27082 (з них діти: до 6 років – 2915, від 6-18 років – 4417) – залишилися у Тернополі на тривалий період.

2992 особи з числа внутрішньо переміщених отримали персоніфіковані проїзні квитки «Соціальна карта тернополянина» категорій «Загальна» та «Учнівська», ще 1797 –  категорії «Пільгова» для проїзду у громадському транспорті.

607 дітей з числа тимчасово переміщених зараховані до закладів освіти Тернопільської міської територіальної громади (250 учнів – 1-4 класи; 281 учень – 5-9 класи; 76 учнів – 10-11 класи).

Розпочався другий етап підтвердження участі у спрощеному ЗНО

Вівторок, 21 червня 2022, 10:10

У вівторок, 21 червня, розпочався другий етап підтвердження участі у національному мультипредметному тестуванні. До 7 липня усі учасники мають обрати місто/країну для проходження тесту.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Аби остаточно підтвердити намір складати спрощене зовнішнє незалежне оцінювання, необхідно зайти на інформаційну сторінку та у спеціальній формі обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде пройти тестування. Місце складання НМТ можна обрати незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, – в Україні чи за кордоном.

"Важливо якнайуважніше вибирати населений пункт із випадного списку, адже деякі міста додано/вилучено з переліку населених пунктів, які були запропоновані на першому етапі підтвердження", – наголошують в УЦОЯО.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Також вступників попередили: якщо кількість робочих місць для учасників НМТ у певному місті досягне ліміту, то після заповнення форми цей населений пункт стане недоступним для вибору у випадному списку.

Читайте також: Онлайн, але присутні фізично: як випускники складатимуть спрощене ЗНО

Не всі вступники зможуть скласти НМТ за кордоном у найбільш зручному за місцем розташування для них населеному пункті. Як пояснили в УЦОЯО, кількість робочих місць для учасників НМТ за кордоном у тимчасових екзаменаційних центрах створювали з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів.

"Наразі у переважній більшості міст вступники, які раніше повідомили про своє бажання пройти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст", – зауважили в Центрі.

Можливість завантажити із вкладки "Місце проведення" запрошення із даними про дату, час та місце проходження НМТ з'явиться лише після проходження двох етапів підтвердження участі у тестуванні.

Читайте також: В Україні скасували прохідний бар’єр для вступу на медичні спеціальності

Водночас абітурієнтів, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б пройти тестування в додаткову сесію, просять пропустити другий етап вибору місця проходження НМТ під час основної сесії. Натомість вони мають підтвердити участь у додатковій сесії протягом 8-18 липня, обравши із запропонованого переліку країну/місто, де бажають скласти тест.

У додаткову сесію учасники НМТ також зможуть проходити тестування у:

  • Фінляндії (м.Гельсінкі),
  • Люксембурзі (м. Люксембург),
  • США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія),
  • Словенії (м. Марібор),
  • Німеччині (м. Берлін),
  • Швейцарії (м. Берн).

Нагадаємо, цього року через війну в Україні замість класичного варіанту тесту абітурієнти складатимуть НМТ з трьох предметів: української мови, математики та історії України.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

Українців попередили про нові кібератаки: хакери використовують тему штрафів від податкової

Вівторок, 21 червня 2022, 10:02

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кібератаку на об’єкти критичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Фахівці виявили розповсюдження електронних листів начебто від імені "Державної податкової служби України" з темою "Повідомлення про несплату податку".

У них міститься архів "НакладенняШтрафнихСанкцiй. zip" з однойменним docx-документом.

"Його відкриття в кінцевому результаті призведе до завантаження шкідливої програми Cobalt Strike Beacon. Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0098", - йдеться у повідомленні.

Ще одна кібератака здійснювалася за допомогою розповсюдження шкідливого документу з назвою "Nuclear Terrorism A Very Real Threat.rtf", відкриття якого призводить до завантаження та запуску шкідливої програми CredoMap. Цю активність асоціюють із діяльністю групи APT28.

Економічна правда

Харків: окупанти вдарили по об'єкту метро – поранений співробітник і пошкоджені поїзди

Вівторок, 21 червня 2022, 09:44

Російська ракета, яку окупанти запустили 20 червня по Харкову, поцілила по об'єкту метрополітену, внаслідок чого один співробітник підприємства отримав поранення, також пошкоджені 3 потяги.

Джерело: місцеве видання Status quo з посиланням на начальника ГУ Нацполіції Харківської області Володимира Тимошка

Пряма мова Тимошка: "Було завдано удару по інфраструктурі харківського метрополітену. Зокрема – за місцем розташування поїздів метрополітену. Пошкоджено як мінімум 3 поїзди, поранено працівника. Його стан – середнього ступеня тяжкості".

Деталі: Начальник обласної поліції висловив думку, що подібні удари армії РФ – це крик розпачу, бажання, щоб мешканці почали панікувати та знову масово їхати з міста.

ІРИНА БАЛАЧУК

 

Сторінка 642 з 1423

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер