images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


УЗ призначила низку нових приміських поїздів: графік руху

Вівторок, 07 червня 2022, 10:22

Укрзалізниця оголосила про призначення низки нових приміських поїздів з 7 та 8 червня.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Так, з 7 червня компанія призначає приміський поїзд Чернігів - Славутич - Чернігів. Відправка з Чернігова щоденно о 8:05, прибуття до Славутича о 9:05. Зворотно, зі Славутича, відправка о 9:20, прибуття до Чернігова о 10:20.

Крім того, з 8 червня поїдуть приміські поїзди сполученням:Запоріжжя-2 - Дніпро - Запоріжжя-2.

Відправка із Запоріжжя о 5:57, прибуття до Дніпра о 9:01. Зворотно, з Дніпра, поїзд відходитиме о 9:46, і прибуватиме до станції Запоріжжя-2 о 12:48.

Також буде змінений графік руху ще низки поїздів на цій ділянці.

Пасажирів просять уточнювати актуальні графіки та маршрути на сайтах регіональних залізниць за посиланням: https://www.uz.gov.ua/passengers/suburban_train_schedule/.

Економічна правда

 

Українці готові опанувати нову професію, щоб знайти роботу – опитування

Вівторок, 07 червня 2022, 10:18

81% працевлаштованих українців готові змінити роботу в пошуках вищої заробітної плати. До того ж, українці розглядають можливість змінити спеціальність.

Про це свідчать результати онлайн-опитування, яке провела OLX Робота серед 3 тисяч респондентів.

"Поряд із численною міграцією за кордон, спостерігається переміщення працівників і в межах країни. Якщо через особливості воєнного стану зовнішніми мігрантами є переважно жінки та діти, то в більш спокійні регіони України перебираються як жінки, так і чоловіки.

Серед опитаних "блакитних комірців" на OLX Робота 25% респондентів евакуювалися в інше місто України, а 3% перебувають за кордоном", - йдеться у повідомленні.

При цьому, серед тих, хто залишився в Україні, працюють 29%. З них більшість (75%) зберегли роботу, яку мали ще до війни, і територіально продовжують працювати в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Запорізькій областях.

Ті, хто втратив роботу, - або вже шукають нове місце (77%), або планують найближчим часом (15%).

 

За даними опитування, 57% пошукачів все ще сподіваються знайти роботу за своєю спеціальністю.

На противагу ті, хто планує шукати роботу за іншою спеціальністю:

  • відкриті до навчання, якщо його організує роботодавець (63%);
  • готові навчатись самостійно/за власний кошт (16%);
  • готові перекваліфікуватися за програмою центру зайнятості (13%).

Нові сфери, які готові опановувати українці: логістика/склад, будівництво та торгівля.

"Половина респондентів працює на одному місці понад 5 років. Це свідчить про готовність пошукачів обирати постійне місце роботи і залишатися з роботодавцем після перемоги. Аналогічні настрої і серед українців, які планують працевлаштуватися та шукають вакансії", - кажуть в OLX.

Серед причин вибору компанії, які називають обидві групи респондентів, на першому місці грошове заохочення та кар’єрний ріст.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що майже в усіх професійних сферах в Україні триває зниження заробітних плат.

Економічна правда

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Чергова жертва телефонних аферистів втратила заощадження.

Вівторок, 07 червня 2022, 10:16

Сімнадцять тисяч гривень зникло з банківського рахунку жительки Бучацької територіальної громади. З заявою про подію вона звернулась до поліції.

Як розповіла потерпіла, що до неї зателефонував невідомий та представився оператором зв’язку. Аферист повідомив, що на мобільний телефон краяни помилково надійшло смс-повідомлення. Зміст якого необхідно зазначити псевдопрацівникові.

Жінка не задумуючись повідомила чотири цифри, які потребував пройдисвіт. Згодом вона зрозуміла, що її мобільний телефон заблоковано, а перевіривши баланс електронного гаманця виявила відсутність коштів. Сума чимала 17000 гривень. За допомогою потерпіла звернулась до працівників територіального підрозділу поліції.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до краян бути обачними, адже саме ви своїми діями допомагаєте зловмисникам майстерно спустошувати ваші кишені.

Не забувайте, що злочинці кожного дня видумують все нові і нові шахрайські схеми. Найбільш складний і найменш очевидний для власника картки, а тому найбільш небезпечний спосіб вкрасти гроші з рахунку - це дублікат сім-карти. На перший погляд мова зовсім не про гроші, але насправді таким чином шахраї можуть отримати повний контроль над рахунками жертви.

На мобільний власника карти надходять дзвінки з невідомих номерів. Дзвінки або зриваються, або ті, хто телефонує, вигадує приводи, щоб власник карти їм передзвонив.

За допомогою інформації про останні набрані номери, час останнього дзвінка з номера і останнього поповнення шахраї блокують номер і замовляють у оператора дублікат сім-карти.

Завдяки сім-карти і знаючи номер картки банку, шахраї можуть за допомогою СМС-команд переказати кошти жертви на свою карту. Можуть зняти готівку в банкоматі з допомогою послуги отримання грошей без картки.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Тернополі обрали нового Молодіжного міського голову

Вівторок, 07 червня 2022, 10:10

03 червня у приміщенні Українського дому відбулась позачергова звітно-виборча сесія VI скликання Молодіжної міської ради Тернополя – консультативно-дорадчого органу при Тернопільській міській раді. Під час засідання було обрано нового голову, трьох його заступників та секретаря Молодіжної міської ради.

За результатами голосування 29-ти депутатів, що є представниками молодіжних громадських організацій, студентських та учнівських парламентів, новим міським молодіжним головою обрано Назара Мельничука – студента історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, представника студентського уряду ТНПУ, голову ГО Платформа Можливостей та ексголову студентської профспілки історичного факультету ТНПУ 2019-2020 років.

«Українська молодь – це рушійна сила, яка завжди показує приклад усім: перебуває на передовій, допомагає людям, які покинули свої домівки через бомбардування, підтримує Збройні сили України та волонтерить. Ми вдячні за вашу працю, 100 днів війни – це 100 днів роботи, адже увесь цей час ви зранку до вечора працюєте у штабах, не залишаєтесь байдужими та допомагаєте, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Свого часу ми здобули статус молодіжної столиці України, і саме завдяки вам ми його успішно утвердили та стали прикладом для багатьох у нашій країні. Завдяки вашій ініціативності до наших вишів вступає молодь з інших міст. Оскільки зараз особливий час, ми не можемо розслаблятися, ви маєте бути прикладом для всіх, маєте запалювати й місто, і всіх інших. Також хочу подякувати усім попереднім молодіжним міським головам за проведену роботу та величезну допомогу. І сьогодні ви обираєте не просто молодіжного голову, ви обираєте помічника міського голови, який буде допомагати творити молодіжну політику та допоможе нам разом обороняти країну та якомога швидше перемогти».

Міський голова привітав новообраного молодіжного очільника та побажав команді успішної роботи у напрямі розвитку молодіжної політики Тернополя.

Тернопільська громада продовжує активно забезпечувати військових амуніцією та необхідним обладнанням

Вівторок, 07 червня 2022, 10:08

Від початку повномасштабної війни Тернопіль став гуманітарною базою, де наші мешканці роблять усе можливе, щоб забезпечити необхідним військових та осіб, що втратили свої домівки, та допомогти фронтовим українським містам та громадам.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії на сесії Тернопільської міської ради було прийнято «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік» та виділено необхідне фінансування.

У рамках виконання Програми виділено кошти, зоврема, для закупівлі рацій, планшетів, будівельних матеріалів, оргтехніки для військових частин. Видатки на тероборону були спрямовані на пошиття форми, рюкзаків, розвантажувальних систем, амуніції тощо. Також з резервного фонду спрямовано кошти для придбання додаткових систем сповіщення та системи інформування населення.

За три місяці війни на потреби тернопільських військових формувань передано 20 тепловізорів, з них 17 – закуплено за кошти працівників міської ради, 3 – від іноземних партнерів; а також - п’ять безпілотних літальних апаратів, 900 комплектів військової форми, павербанки, тактичне спорядження, серед якого: навушники, окуляри, шоломи.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення для допомоги військовим і медиками у різні міста України та на передову було скеровано 20 автомобілів, з них – 13 позашляховиків та 7 машин швидкої допомоги.

Співробітникам Головного управління Національної поліції в Тернопільській області передано 100 одиниць костюмів польових та курток утеплених.

Окрім того, у КП «Тернопільелектротранс» наразі налагоджено роботу із пошиття розвантажувальних систем українським захисникам. У структурі підприємства є швейний цех, тож працівники, які не були залучені до роботи з перевезень у громадському транспорті, розпочали пошиття військової амуніції. Загалом було пошито 1200 комплектів військової форми за стандартами НАТО із врахуванням усіх вимог та побажань наших військових.

Ми продовжуємо допомагати нашим військовим та віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Слава українським захисникам!

 

Сторінка 643 з 1408

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер