images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі школи готуються до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року

Четвер, 23 червня 2022, 09:48

Початок повномасштабної війни в Україні змусив мільйони українців вимушено покинути свої домівки у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії, та шукати прихистку у більш безпечних областях та країнах.

Станом на ранок 23 червня, на території Тернопільської міської територіальної громади офіційно зареєструвалося більше 27 тисяч ВПО, з них тимчасовий прихисток  отримали близько 12 тисяч українців.

Окрім придбаних чи орендованих квартир та помешкань тернополян, які охоче зголосилися надати житло, тисячі внутрішньо переміщених осіб проживають у місцях компактного поселення, переобладнаних під прихтисток, - це і приміщення початкових шкіл, закладів середньої та професійно-технічної освіти, й гуртожитки місцевих навчальних закладів.

Проте зважаючи на те, що незабаром розпочнеться новий навчальний рік, дирекція шкіл розпочинає підготовку класів, спортзалів шкіл до прийому учнів.

Відтак людям, які зараз проживають у приміщеннях шкіл, буде запропоновано проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ міста.

Також Тернопільською обласною військовою адміністрацією прийнято рішення про те, що внутрішньо переміщені особи зможуть також проживати і в гуртожитках Тернопільського національного медичного університету ім.І. Горбачевського, а саме там, де раніше мешкали студенти-іноземці.

Просимо внутрішньо переміщених осіб не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. Також звертаємося до тернополян, хто готовий надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги.

 

Співчуття з приводу загибелі на Донеччині Героя, захисника Миколи Дяченка

Четвер, 23 червня 2022, 09:45

Понад 120 днів мужні українські військовослужбовці захищають свою країну та ведуть запеклі бої проти російських загарбників, які принесли сюди лише біль і розруху.

І щоразу важче отримувати звістки про втрати наших найкращих українців.

З глибоким сумом та скорботою в серці повідомляю про загибель українського захисника Миколи Миколайовича Дяченка, який загинув у боях на Донеччині.

Мужній воїн героїчно захищав рідну Україну і кожного з нас.

Хай Господь прийме його душу і дасть сил рідним та близьким пережити це горе.

Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Вічна пам’ять полеглим Героям України!

Слава Україні!

Слава Героям!

Міський голова Тернополя                                                Сергій Надал

Британія не дала візи російським депутатам для участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ

Середа, 22 червня 2022, 10:31

Велика Британія відмовила в наданні віз російській делегації, яка мала взяти участь у липневій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в місті Бірмінгем.

Про це у середу заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

"Нами отримано, по суті, обурливу відповідь про те, що уряд Великої Британії – дослівно – не може видати візи членам російської делегації в ПА ОБСЄ, з якою б метою вони не відвідували країну", – сказав Джабаров.

Він додав, що Росія заздалегідь просила керівництво Парламентської асамблеї "вирішити питання про надання британською стороною гарантій видання нашим парламентаріям в'їзних віз" для участі в "цьому найважливішому міжпарламентському заході".

Після цього віцеспікер Держдуми Петро Толстой заявив, що рішення Лондона не видавати візи делегації РФ до ПА ОБСЄ "робить резолюції Асамблеї нелегітимними для РФ".

Ще у березні Велика Британія наклала санкції на російських депутатів, які голосували за "незалежність" псевдореспублік Донбасу. Ці санкції зокрема забороняють в’їзд на британську територію.

А в понеділок стало відомо, що послу Росії у Великій Британії буде заборонено відвідувати будівлі парламенту у Вестмінстері протягом невизначеного періоду.

 

IKEA почала попереджати торгові центри у РФ про розірвання договорів оренди – ЗМІ

Середа, 22 червня 2022, 09:36

Меблевий гігант IKEA почав повідомляти орендодавців торгових центрів у РФ, де розміщувалися магазини та студії бренду, про бажання достроково розірвати договори оренди.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на джерела на ринку комерційної нерухомості.

За словами одного із співрозмовників газети, такі листи отримали "майже всі" ТЦ, де був присутній шведський бренд.

Обидва джерела зазначили, що розірвання договорів відбудеться в односторонньому порядку. Співрозмовники вважають, що це означатиме для IKEA великі штрафи.

За словами старшого директора ритейл-департаменту CORE.XP Марини Малахатько, значні штрафи у разі дострокового розірвання договорів оренди призначають через підвищені ризики орендодавця, наприклад, через неможливість знайти нового орендаря.

Нагадаємо:

Меблевий гігант IKEA продає свої чотири заводи в Росії та скорочує штат працівників, компанія "не бачить можливості відновити продажі в осяжному майбутньому".

У березні ІКЕА оголосила про призупинення роботи в Росії та припинення операцій з РФ та Білоруссю через їхню війну проти України.

Торговельний гігант ІКЕА продовжив термін оплати праці майже 15 тисяч співробітників у РФ до серпня.

Економічна правда

Поліцейські попереджають неповнолітніх краян та їх батьків про небезпеку на воді

Середа, 22 червня 2022, 09:20

Інформаційно–роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил безпеки під час літнього відпочинку проводять поліцейські  у рамках профілактичних заходів «Безпечні канікули». Особливу увагу працівники поліції приділили розвагам біля води.

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Однак навіть той, хто добре плаває, повинен бути обережним, і суворо дотримуватись правил. Відпрацювання в місцях дозвілля та  відпочинку поблизу місцевого ставу влаштували правоохоронці ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції. Особливу увагу  приділили неповнолітнім. Дітей застерегли не купатися без нагляду дорослих.  Правоохоронці наголочили, що саме  легковажне поводження та незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричина сумних та трагічних наслідків на водоймах.

Застерігали правоохоронці і батьків: виховувати у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи її на власному прикладі, а також тримати під контролем проведення дозвілля сина чи доньки.

Застереження від людей у формі є надзвичайно дієвими. Підлітки прислухаються до порад, а дорослі дякують за увагу до їх дітей.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 644 з 1426

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер