images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Розпочався другий етап підтвердження участі у спрощеному ЗНО

Вівторок, 21 червня 2022, 10:10

У вівторок, 21 червня, розпочався другий етап підтвердження участі у національному мультипредметному тестуванні. До 7 липня усі учасники мають обрати місто/країну для проходження тесту.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Аби остаточно підтвердити намір складати спрощене зовнішнє незалежне оцінювання, необхідно зайти на інформаційну сторінку та у спеціальній формі обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде пройти тестування. Місце складання НМТ можна обрати незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, – в Україні чи за кордоном.

"Важливо якнайуважніше вибирати населений пункт із випадного списку, адже деякі міста додано/вилучено з переліку населених пунктів, які були запропоновані на першому етапі підтвердження", – наголошують в УЦОЯО.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Також вступників попередили: якщо кількість робочих місць для учасників НМТ у певному місті досягне ліміту, то після заповнення форми цей населений пункт стане недоступним для вибору у випадному списку.

Читайте також: Онлайн, але присутні фізично: як випускники складатимуть спрощене ЗНО

Не всі вступники зможуть скласти НМТ за кордоном у найбільш зручному за місцем розташування для них населеному пункті. Як пояснили в УЦОЯО, кількість робочих місць для учасників НМТ за кордоном у тимчасових екзаменаційних центрах створювали з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів.

"Наразі у переважній більшості міст вступники, які раніше повідомили про своє бажання пройти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст", – зауважили в Центрі.

Можливість завантажити із вкладки "Місце проведення" запрошення із даними про дату, час та місце проходження НМТ з'явиться лише після проходження двох етапів підтвердження участі у тестуванні.

Читайте також: В Україні скасували прохідний бар’єр для вступу на медичні спеціальності

Водночас абітурієнтів, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б пройти тестування в додаткову сесію, просять пропустити другий етап вибору місця проходження НМТ під час основної сесії. Натомість вони мають підтвердити участь у додатковій сесії протягом 8-18 липня, обравши із запропонованого переліку країну/місто, де бажають скласти тест.

У додаткову сесію учасники НМТ також зможуть проходити тестування у:

  • Фінляндії (м.Гельсінкі),
  • Люксембурзі (м. Люксембург),
  • США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія),
  • Словенії (м. Марібор),
  • Німеччині (м. Берлін),
  • Швейцарії (м. Берн).

Нагадаємо, цього року через війну в Україні замість класичного варіанту тесту абітурієнти складатимуть НМТ з трьох предметів: української мови, математики та історії України.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

Українців попередили про нові кібератаки: хакери використовують тему штрафів від податкової

Вівторок, 21 червня 2022, 10:02

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кібератаку на об’єкти критичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Фахівці виявили розповсюдження електронних листів начебто від імені "Державної податкової служби України" з темою "Повідомлення про несплату податку".

У них міститься архів "НакладенняШтрафнихСанкцiй. zip" з однойменним docx-документом.

"Його відкриття в кінцевому результаті призведе до завантаження шкідливої програми Cobalt Strike Beacon. Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0098", - йдеться у повідомленні.

Ще одна кібератака здійснювалася за допомогою розповсюдження шкідливого документу з назвою "Nuclear Terrorism A Very Real Threat.rtf", відкриття якого призводить до завантаження та запуску шкідливої програми CredoMap. Цю активність асоціюють із діяльністю групи APT28.

Економічна правда

Харків: окупанти вдарили по об'єкту метро – поранений співробітник і пошкоджені поїзди

Вівторок, 21 червня 2022, 09:44

Російська ракета, яку окупанти запустили 20 червня по Харкову, поцілила по об'єкту метрополітену, внаслідок чого один співробітник підприємства отримав поранення, також пошкоджені 3 потяги.

Джерело: місцеве видання Status quo з посиланням на начальника ГУ Нацполіції Харківської області Володимира Тимошка

Пряма мова Тимошка: "Було завдано удару по інфраструктурі харківського метрополітену. Зокрема – за місцем розташування поїздів метрополітену. Пошкоджено як мінімум 3 поїзди, поранено працівника. Його стан – середнього ступеня тяжкості".

Деталі: Начальник обласної поліції висловив думку, що подібні удари армії РФ – це крик розпачу, бажання, щоб мешканці почали панікувати та знову масово їхати з міста.

ІРИНА БАЛАЧУК

 

За три дні роботи спільних патрульних груп перевірено документи у майже тисячі осіб

Вівторок, 21 червня 2022, 09:35

Задля запобігання диверсійній діяльності на території області, перевірки реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та взяття їх на військовий облік на Тернопільщині з 18 червня організовано роботу спільних патрульних груп.

До складу груп входять на лише поліцейські, а й представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військової служби правопорядку, органів місцевого самоврядування. Загалом щодня на патрулювання в області виходить 25 груп.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, з 18 по 20 червня було здійснено перевірку документів у майже тисячі осіб. Серед них виявлено 140 внутрішньо-переміщених осіб, котрі не стали на військовий облік та  майже 70 осіб, котрі перебувають на території області без реєстрації. За цей період вручено повістки 333 чоловікам, котрі підлягають мобілізації.

Робота спільних патрульних служб триватиме й надалі. Поліцейські звертаються до громадян з розумінням поставитися до перевірок та завжди носити з собою документи, які засвідчують особу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Наркотики — у кишені: правоохоронці виявили порушників

Вівторок, 21 червня 2022, 09:32

Порушника комендантської години, який мав при собі наркотики зупинили працівники поліції Чорткова.

Під час патрулювання вулиць правоохоронці побачили чоловіка, який у комендантську годину пересувався містом. Його зупинили.У кишені 32-річного чоловіка виявили паперовий пакунок білою порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну.Підозрілий пакунок поліцейські вилучили їх відправлено на експертизу

Ще одного порушника виявили працівники Національної гвардії України на вулиці у Тернополі. У тернополянина вилучили згорток з марихуаною та пристрій для куріння.

Заобом  фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 647 з 1427

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер