images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Екскурсія, яка не відбудеться: у Львові виставили порожні автобуси у пам'ять про вбитих дітей

Середа, 01 червня 2022, 11:17

На центральній площі Львова перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни.

Автобуси символізують екскурсію, яка ніколи не відбудеться для загиблих на війні дітейрозповів міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні шкільні автобуси на площі Ринок порожні. 243 дитини більше ніколи не приїдуть до Львова.

Російські окупанти вбивають дітей, жінок, мирних мешканців. Вони мають відповісти за кожне забране життя. Сьогодні весь світ має об’єднатись для того, щоб зупинити ці страшні злочини", – пише він.

Перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни

Акцію присвятили до Дня захисту дітей та закінченню навчального року, коли діти їздять на екскурсії.

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами.

Яна Осадчажурналіст

 

ДСНС презентує мультсеріал для дітей про мінну безпеку: у головній ролі – пес Патрон

Середа, 01 червня 2022, 10:30

Державна служба з надзвичайних ситуацій презентує повчальний мультсеріал, головним героєм якого є знаменитий пес-піротехнік Патрон. Він навчатиме дітей правилам мінної безпеки.

Першу серію покажуть 1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, анонсували у ДСНС.

Мультсеріал присвячений чотирилапим помічникам – символам Служби порятунку – які щодня роблять свій внесок у перемогу, шукаючи вибухонебезпечні "подарунки" окупантів.

Крім того, по всій Україні до Дня захисту дітей відбудуться святкові зустрічі з працівниками Служби порятунку.

Песик-піротехнік Патрон. Фото: ДСНС

"Рятувальники спільно з підрозділами Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, освітянами та громадськими організаціями розгортають тематичні локації та готують цікаві активності для дітей, які завітають у гості", – розповіли у ДСНС.

Наприклад, на Хмельниччині рятувальники відкриють два класи безпеки, на Полтавщині – проведуть розважальні заходи для дітей з внутрішньо переміщених родин, які були змушені покинути рідні міста через війну.

Водночас на Прикарпатті співробітники ДСНС підготували для дітей спортивно-пізнавальний захід "Разом сильніші".

Читайте також: Шукає "подарунки" окупантів: у Міноборони служить пухнаста розвідниця Вєста. ФОТО

Чотирилапий помічник піротехніків. Фото: ДСНС

У Вінницькій області відбудеться День відкритих дверей: діти матимуть унікальну нагоду відвідати пожежні частини. А в Одесі рятувальники спільно з місцевими педагогами проведуть онлайн-урок, присвячений найважливішим в умовах війни правилам безпеки.

"Звісно, не у всіх регіонах вдасться відсвяткувати цей день на належному рівні. І цьому є об’єктивне пояснення – ворожа агресія. Однак Державна служба з надзвичайних ситуація кожного дня,  а не лише  на День захисту дітей, – докладає максимум зусиль,  аби  життя  маленьких громадян України було якомога безпечнішим", – наголосили у Службі порятунку.

Нагадаємо, славнозвісному песику-піротехніку Патрону, який служить у лавах ДСНС, присудили "Пальмовий" статус у Каннах.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Поліцейські Тернополя підозрюють доглядальницю у крадіжці грошей

Середа, 01 червня 2022, 10:26

Позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років загрожує жінці, яка підозрюється у крадіжці грошей.

За словами правоохоронців, до Тернопільського райуправління поліції із заявою про зникнення великої суми грошей звернувся місцевий житель. Він повідомив, що з валютної банківської картки його батька щезло 5 тисяч євро.

У ході перевірки стало відомо, що за дідусем дивилася доглядальниця. Вона знала і пароль, і пін-код картки. Жінка періодично брала її для того, аби купувати продукти харчування.

Відсутність грошей на електронному гаманці виявив син 30 травня. Чоловік стверджує, що ще в березні кошти були.

Працівники поліції встановлюють місцеперебування доглядальниці та з'ясовують хто, де та коли міг зняти валюту з картки.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Псевдобанкір ошукав жительку Тернопільщини

Середа, 01 червня 2022, 10:25

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції задокументували факт шахрайства вчиненого щодо мешканки одного із місцевих сіл. Аферист ввійшов в довіру та заволодів заощадженнями краянки.

Пройдисвіт зателефонував до жінки та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що кошти громадянки в небезпеці через певні технічні несправності та несанкціонований вхід в систему невідомими особами. Аби вберегти заощадження шахрай попросив уточнити персональні дані та вміст смс-повідомлення, яке надійшло на мобільний телефон. Як тільки заявниця зробила, що її попросили, отримала сповіщення про зняття майже 3000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


У Тернополі 14-річний велосипедист збив дівчинку

Середа, 01 червня 2022, 10:23

З тілесними ушкодженнями екстрена медична допомога госпіталізувала п'ятирічну дитину. 31 травня близько 20:00 на лінію "102" надійшло повідомлення про те, що у Тернополі біля фонтану в парку Національного Відродження хлопчик на велосипеді збив дівчинку.

При виїзді слідчо-оперативної групи з'ясувалося, що велосипедист - малолітній житель обласного центру. Він, їдучи на двоколіснику, не впорався з керуванням та збив іншу дитину. Дівчинку з переломами госпіталізували в травматологічне відділення.

Працівники поліції звертаються до батьків бути уважними, дітям пояснювати, що кататися на велосипедах чи самокатах потрібно по спеціально відведених смугах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/u-ternopoli-14-richnij-velosipedist-zbiv-divchinku/

 

Сторінка 648 з 1408

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер