images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Окупанти почали роздавати пенсії в Маріуполі – радник мера

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:21

ЗРУЙНОВАНІ БУДІВЛІ МАРІУПОЛЯ 2 ЧЕРВНЯ. ФОТО: GETTY IMAGES

Російські окупанти почали роздачу пенсій рублями в захопленому Маріуполі.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Пряма мова Андрющенка: "Окупанти почали видавати пенсії від Росії в Маріуполі. За їх даними зареєстровано близько 47 тис. пенсіонерів, однак наші джерела повідомляють, що близько ще 10 тисяч маріупольців принципово не подали документи на подачки окупантів.

Видача пенсій очікувано перетворилась на чергове пекло і знущання. Черга розписана до кінця місяця, але знов - це не рятує від хамства та битви за виживання".

Деталі: У перерахунку з рублів на гривні розмір пенсії становить 2 600 гривень.

Пенсію видають "на руки" готівкою, яку окупанти завезли напередодні в броньованих автомобілях.

Андрющенко переконаний, що російська влада вимушена друкувати гроші для того, щоби виплачувати її мешканцям захоплених територій України.

  • Андрющенко розповів 9 червня, що російські загарбники ховають тіла загиблих маріупольців під будівельним сміттям, не розбираючи завали будинків.
  • Крім того, колаборанти примушують вчителів у місті записувати відео за участі дітей про підтримку окупації до так званого свята "дня Росії" 12 червня.
 

На Тернопільщині поліцейські розшукали викрадачку благодійних коштів .

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:13

Працівники Кременецького районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження щодо мешканки Почаєва. Наразі поліцейські довели причетність 35-річної жінки до крадіжки трьох скриньок з пожертвами.

До працівників територіального підрозділу звернулася місцева мешканка. Вона повідомила, що невідома особа викрала з приміщення магазину скриньку з пожертвами для онкохворих дітей. Переглянувши записи з камер відеоспостереження, правоохоронці встановили, що це вдруге незнайомка спокусилася на зібрані гроші. Загалом представники благодійної організації повідомили, що на момент скоєння злочинів в скриньках знаходилося близько 1000 гривень.

Аналогічний злочин підозрювана вчинила через деякий час в місті Кременець. Цього разу вона привласнила кошти, які збирали для дітей з обмеженими можливостями.

Працівники територіального підрозділу поліції встановили, що жінка уродженка Броварів Київської області, яка протягом останніх півтора роки проживає в Почаєві. Як пояснила сама зловмисниця, вчинити злочин її підштовхнуло скрутне матеріальне становище, адже вона безробітна, а коштів, які надсилає їй батько не достатньо для проживання.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Поліцейські перевіряють причетність зловмисниці до скоєння аналогічних злочинів на території району. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


ПДР існують не лише для водіїв авто, але й для велосипедистів!

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:11

У Тернополі на тротуарі на площі героїв Євромайдану під колеса велосипеда потрапив неповнолітній. Десятилітнього хлопчика доправили в дитячу лікарню. Батьки про події повідомили на лінію "102" і заявили, що водій двоколісника втік.

Працівники поліції встановили особу велосипедиста, а також причини аварії. За попередніми даними, чоловік їхав на своєму транспорті тротуаром. Попереду побачив людей. Він спробував їх об'їхати лівим боком, але в цей час дитина вибігла і потрапила під колеса велосипедиста.

Чоловік стверджує, що не тікав, а запропонував допомогу. Проте родичі відмовилися і він поїхав на роботу. Чоловік свою вину визнає, адже рухатись по тротуарах і пішохідних доріжках велосипедистам, старшим семи років, заборонено!

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно із статтею 291 (Порушення чинних на транспорті правил) ККУ.

Поліцейські нагадують, що правила дорожнього руху існують для усіх - пасажирів, автомобілістів та велосипедистів.

Велосипедист, що рухається проїзною частиною, є повноправним учасником дорожнього руху! Він, відповідно, зобов’язаний знати й дотримуватися Правил дорожнього руху. Велосипедист може здійснювати будь-які маневри, не заборонені Правилами.

Водії двоколісників повинні рухатися по крайній правій смузі проїзної частини або по велодоріжках! Велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал, бути обладнаним світловідбивачами.

Кататись на велосипеді - це завжди задоволення. Але неодмінно слід дотримуватись Правил Дорожнього Руху та користуватись засобами власної безпеки (шолом, світло, світловідбиваючі елементи).


 

Двоє жителів Тернопільщини опинилися на лаві підсудних за торгівлю амфетаміном

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:58

Одного зі зловмисників обвинувачено ще й у незаконному зберіганні бойових набоїв.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 39-річного жителя Кременецького району, якого обвинувачено у незаконному збуті наркотичних речовин, а також зберіганні боєприпасів  та 35-річного тернополянина, котрому оголошено підозру за незаконну реалізацію психотропних речовин, слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області скерували до суду.

У ході досудового розслідування було встановлено, що кременчанин, котрий раніше вже мав проблеми із законом за наркозлочини, спільно із жителем обласного центру, - раніше судимим за майнові злочини, організували збут особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну.

Розуміючи злочинність своїх дій, зловмисники всіляко маскувалися: зустрічі з клієнтами проводив тернополянин, роль «постачальника» товару взяв не себе кременчанин, амфетамін зберігали в орендованому гаражному приміщенні на території кооперативу.

Під час санкціонованих обшуків у тернополянина було виявлено та вилучено амфетамін, марихуану, а також понад триста бойових набоїв.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 ст.307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України. До «послужного списку» тернополянина додалася ще й стаття 263 (частина 1) Кримінального кодексу -  придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


З Тернополя передано ще один автомобіль для потреб військовослужбовців Збройних сил України

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:56

Близько чотирьох місяців в Україні триває повномасштабна війна внаслідок збройної агресії з боку російської федерації. Від початку вторгнення тернополяни, благодійники, підприємці намагаються допомогти нашим військовослужбовцям усім необхідним, щоб якомога швидше вибити окупантів з нашої землі.

Сьогодні, 10 червня, черговий автомобіль марки «Ford» передано для тернопільських захисників, які виконують бойові завдання на передовій. Придбали транспортний засіб завдяки соціально відповідальним підприємцям нашого міста.

«Регулярна допомога армії та Збройним силам України – це те, що сьогодні об’єднує всіх тернополян та українців. Серед нас немає жодного небайдужого, адже хтось передає кошти, хтось плете маскувальні сітки, передає продукти харчування. Четвертий місяць війни ніхто не втомлюється - всі працюють, - зазначає міський голова Сергій Надал. -  Ми всі маємо усвідомлювати, що в такому стані нам доведеться жити стільки часу, поки не буде нашої Перемоги. Велика шана і подяка нашим військовим, які героїчно б’ють окупантів на фронті. Щирі слова вдячності усім, хто впродовж 107 днів веде боротьбу в тилу. Лише в такій єдності, взаємопідтримці ми зможемо вибити терористів з України».

Нагадємо, нещодавно для військових від освітянської спільноти міста було передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та Volvо 2003 року випуску.

 

Сторінка 657 з 1426

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер