images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Псевдобанкір ошукав жительку Тернопільщини

Середа, 01 червня 2022, 10:25

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції задокументували факт шахрайства вчиненого щодо мешканки одного із місцевих сіл. Аферист ввійшов в довіру та заволодів заощадженнями краянки.

Пройдисвіт зателефонував до жінки та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що кошти громадянки в небезпеці через певні технічні несправності та несанкціонований вхід в систему невідомими особами. Аби вберегти заощадження шахрай попросив уточнити персональні дані та вміст смс-повідомлення, яке надійшло на мобільний телефон. Як тільки заявниця зробила, що її попросили, отримала сповіщення про зняття майже 3000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Тернополі 14-річний велосипедист збив дівчинку

Середа, 01 червня 2022, 10:23

З тілесними ушкодженнями екстрена медична допомога госпіталізувала п'ятирічну дитину. 31 травня близько 20:00 на лінію "102" надійшло повідомлення про те, що у Тернополі біля фонтану в парку Національного Відродження хлопчик на велосипеді збив дівчинку.

При виїзді слідчо-оперативної групи з'ясувалося, що велосипедист - малолітній житель обласного центру. Він, їдучи на двоколіснику, не впорався з керуванням та збив іншу дитину. Дівчинку з переломами госпіталізували в травматологічне відділення.

Працівники поліції звертаються до батьків бути уважними, дітям пояснювати, що кататися на велосипедах чи самокатах потрібно по спеціально відведених смугах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/u-ternopoli-14-richnij-velosipedist-zbiv-divchinku/

Чергова жертва аферистів втратила понад 3000 гривень

Середа, 01 червня 2022, 10:18

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. 26-річна заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

Зловмисники діють за перевіреною схемою, від якої вже потерпіло чимало громадян. Вони здійснюють розсилку SMS-повідомлень з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. Окрім цього вони створюють різноманітні сайти з аналогічною інформацією. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла заявниця. З її банківського рахунку зникло 3517 гривень. За даним фактом слідчі Тернопільського районного управління поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Для потреб тернопільських військовослужбовців буде передано два автомобілі

Середа, 01 червня 2022, 10:11

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про передачу транспортних засобів марки Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та  марки Volvо 2003 року випуску, що були отримані згідно з митною Декларацією про перелік товарів та є гуманітарною допомогою, на баланс однієї із військових частин.

«Ми отримали звернення від військової частини, що сформована у нашому місті і тернополяни зараз проходять в ній службу, про потребу в певних матеріальних цінностях, зокрема, і автомобілів. Кошти на їх придбання було зібрано завдяки освітянській спільноті Тернополя. Тож днями ми передамо два транспортні засоби військовій частині. Дякуємо усім представникам освітньої сфери за їх вклад у підтримку ЗСУ», - відзначає міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, що від початку війни освітянська спільнота Тернополя одна з перших активно допомагала нашій армії та переселенцям. Адже вони організували плетіння маскувальних сіток (загалом виготовили близько 3500 штук) та пошиття амуніції для ЗСУ (жилети розвантажувальні, чохли маскувальні на каски, носилки, чохли для носилок, аптечки, підсумки та сумки для складання магазинів), а також забезпечували збір продуктів і організацію харчування та проживання для переселенців.

У Тернополі під час повітряної тривоги буде продовжуватися рух громадського транспорту

Середа, 01 червня 2022, 10:07

Днями відбулася нарада при начальнику управління транспортних мереж та зв’язку Олегу Вітруку, на якій присутні обговорили особливості роботи громадського транспорту в умовах воєнного стану та норми кодексу цивільного захисту щодо дій водіїв і пасажирів автобусів та тролейбусів під час сигналу «Повітряна тривога».

За результатами наради прийнято рішення про запровадження наступного алгоритму дій під час повітряної тривоги:

  1. Рух громадського транспорту на момент оголошення тривоги буде призупинено;
  2. Водії пропонуватимуть всім охочим пасажирам пройти в найближче укриття;
  3. Ті пасажири, котрі не бажають вийти і пройти в сховище, зможуть продовжити поїздку згідно з маршрутом.

Усіма керівниками підприємств-перевізників буде проведено інструктаж з найманими працівниками щодо норм поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» з метою максимального забезпечення потреб пасажирів у перевезеннях.

 

Сторінка 664 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер