images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині зник чоловік (ФОТО)

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:30

На Тернопільщині зник чоловік (ФОТО)

На Тернопільщині зник чоловік (ФОТО)

На Тернопільщині розшукують мешканця села Устечко, Горпініча Івана Івановича 1980 року народження.

12 лютого близько 5 ранку чоловік вийшов з дому та не повернувся.
Якщо вам щось відомо про долю зниклого, телефонуйте за номерами в Кременці (03546) 2-22-45, 0673509300 або на лінію «102».

 

15 лютого - Стрітення Господнє: народне свято, прикмети і головні заборони дня

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:29


15 лютого - Стрітення Господнє: народне свято, прикмети і головні заборони дня

Сьогодні, 15 лютого, християни відзначають Стрітення Господнє.

У цей день відзначається зустріч немовляти Ісуса зі святим Симеоном, який прожив 3000 років, щоб зустріти Месію. Коли в Єрусалимському храмі він побачив Христа з батьками, то відразу зрозумів, що перед ним Син Божий.

Стрітення Господнє на Русі вважали першою звісточкою від весни. За народними уявленнями, саме в цю дату весна вирішує, коли їй приходити на землю. Щоб закликати тепло, 15 лютого наші предки випікали пиріжки у формі жайворонків з капустою або рибою.

15 лютого вважається вдалим днем для будь-яких посівних і садових робіт. Можна висаджувати овочі і квіти на підвіконні. В саду садять фруктові дерева. 15 лютого годують курей з рук, щоб несли багато яєць. У цю дату в церкві освячують свічки і потім протягом року ставлять біля хворої людини або дитячої колиски.

Що не можна робити 15 лютого
Категорично заборонено заробляти гроші нечесним шляхом, а також грати в азартні ігри.Не можна підмітати підлогу або пилососити. Митися і ходити в лазню в цей день - до неприємностей. На Стрітення не можна зберігати на столі монети і купюри. 

Прикмети погоди 15 лютого
Небо всіяне зірками - до ранньої весни, беззоряне - до пізньої. Якщо день холодніше попередніх, то весна буде холодною. Сонячна безвітряна погода - до хорошого врожаю льону та пшениці. Відлига сьогодні віщує ранню весну, мокрий сніг - дощову весну, сухий сніг - прохолодну і суху.

Харчування дітей у садочках Тернополя уже з наступного місяця подорожчає

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:29


Харчування дітей у садочках Тернополя уже з наступного місяця подорожчає

Уже з березня у Тернополі піднімають вартість харчування у дитячих садочках.

Нові ціни на харчування у дитсадках зазначені у проєкті рішення виконавчого комітету ТМР від 11 лютого. 
З 1 березня на харчування дітей в дитсадках Тернополя можуть бути встановлені такі ціни: 30 грн у молодших групах, 33 у молодших групах з цілодобовим перебуванням жітей, 43 грн – у середніх групах (з цілодобовим перебуванням – 47 грн).
Для тих діток, хто прописані у Тернополі, буде окрема вартість: 21, 23, 30 і 33 грн відповідно.

При цьому, деякі категорії дітей звільнені від плати за харчування. Це діти-інваліди, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей та ще деякі категорії. Повний список можна подивитись тут. За харчування дітей з багатодітних сімей їхні батьки платитимуть 50% від вартості.

 

Для порятунку сина відомого комедійного актора після ДТП викликали гелікоптер

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:28


Гелікоптер знадобився для порятунку сина українського комедійного актора й телеведучого Єгора Крутоголови. 12-річний Лев потрапив у серйозну ДТП під час змагань в Італії, їдучи на картингу. Хлопчик перекинувся внаслідок зіткнення з іншим учасником гонки, пише Оглядач.

"Одного з учасників розвернуло проти руху, і Лев не зміг уникнути контакту, внаслідок чого перестрибнув через машину суперника та перекинувся", – пояснив ситуацію актор.

Спочатку хлопчика терміново госпіталізували до найближчої лікарні, але потім гелікоптером доправили в іншу медустанову. Два дні він перебував у палаті інтенсивної терапії, після чого маленького пацієнта перевели у звичайне відділення.

Лев Крутоголов у лікарні

Лев Крутоголов у лікарні

Зараз стан Лева лікарі оцінюють як стабільний: температура не підвищувалася, зовнішніх ушкоджень немає, але є забій внутрішніх органів.


"Захворюваність на коронавірус в Україні йде на спад", – МОЗ

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:26

"Захворюваність на коронавірус в Україні йде на спад", – МОЗ
В Україні стабілізувалась епідситуація.

Кількість нових випадків і госпіталізованих хворих припинила зростання і демонструє спад. Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Перші ознаки стабілізації почалися на тиждень раніше, ніж це прогнозували в МОЗ", – зазначив міністр.

За словами Віктора Ляшка, за минулий тиждень в Україні зареєстрували 235 тис. 256 випадків коронавірусної хвороби, це на 7 600 випадків менше у порівнянні з попереднім.

Нагадаємо, раніше у МОЗ вирішили, чи буде в країні локдаун.

Крім того, у Міністерстві охорони здоров'я назвали умову для скасування адаптивного карантину.

Читайте також: 10 людей померли від ковіду на Тернопільщині за останню добу

 

Сторінка 700 з 1423

«ПочатокПопередня691692693694695696697698699700НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер