images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мешканців Тернопільщини попереджають про небезпеку на дорогах

Середа, 26 січня 2022, 11:41

Мешканців Тернопільщини попереджають про небезпеку на дорогах
Із середи 26 січня по неділю 30-го у Тернополі та області діятиме перший рівень небезпеки – жовтий.

Як повідомили в Тернопільському гідрометцентрі, впродовж цього періоду на дорогах краю буде ожеледиця.

І рівень небезпечності означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Вони можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, а також порушення та припинення руху транспорту.

Мешканцям рекомендують уважними та обережними і слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погоди.

26 січня область перебуватиме під впливом атмосферних фронтів від циклонічної депресії над Скандинавією. Очікується хмарна погода, невеликий сніг та мокрий сніг. Вітер північно-західний, 7-12 метрів на секунду. Температура впродовж доби коливатиметься від 4º морозу до 1º тепла.

Опади у вигляді мокрого снігу на Тернопільщині спостерігатимуться найближчі декілька днів. 27-28 січня синоптики передбачають вночі до 6º морозу, вдень – до 2º тепла.

Як інформує гідрометцентр, впродовж середи через територію України проходитиме атмосферний фронт.

"Він не надто активний, тому сніжок буде невеликий, а вітер, хоч і посилиться, але не до штормових поривів. Типова зимова погода з морозами та снігом продовжується, тому вдягайтесь відповідно. В більшості областей невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця", – прогнозують синоптики.

 

Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)

Середа, 26 січня 2022, 11:38

Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)
У Великоберезовицькій громаді відбувся шаховий турнір.

Змагання приурочили до Дня Соборності України.

Участь у шаховому турнірі взяли 12 жителів громади, розповіли у селищній раді.

За підсумками турніру, перемогу здобув Петро Щурко, друге місце – Олег Лось, третє місце – Андрій Венгер.

 

shahy2.jpg

shahy3.jpg

shahy4.jpg

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі

Середа, 26 січня 2022, 11:37

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі
Безпритульну собачку Джессі знали чи не усі тернополяни.

Тварина привертала увагу перехожих своєю харизматичністю: полюбляла спати у центральних магазинах, інколи на вітринах. Перед нею відчинялися практично всі двері.

Як розповіла тернополянка Тетяна Семусь, жодна спроба волонтерів прилаштувати Джессі в сім'ю не дала результату: собака вперто поверталася на вулиці рідного Тернополя жити звичним "богемним" життям. На жаль, цьогоріч улюблениці сотень містян не стало – її отруїли.

Жінка пропонує віддати шану собачці та встановити їх пам'ятник у центрі, на вулиці Сагайдачного чи Валовій. Відповідну петицію Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня.

"Тварина потоваришувала з тисячами містян та туристів, ставши місцевою знаменитістю. Завдяки своєму пробивному характеру та унікальній харизмі, Джессі стала постійною відвідувачкою багатьох закладів міста – магазинів, кафе, книгарень. Візит чотирилапої тернополянки вважався добрим знаком, а тому усі двері Тернополя радо відчинялися перед нею", – пише тернополянка в петиції.

За її словами, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити її за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

"Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі"– додала авторка петиції.

Збір підписів триватиме місць. Станом на 26 січня петицію підписали 28 людей з 300 необхідних.

Нагадаємо, що Джессі не стало 1 січня цього року.  Собака потрапила у ветлікарню з симптомами отруєння. За її життя боролися всю ніч, на жаль, безрезультатно.

 

У важкому стані в лікарні: на Тернопільщині збирають кошти для постраждалого у ДТП хлопця

Середа, 26 січня 2022, 11:36

У важкому стані в лікарні: на Тернопільщині збирають кошти для постраждалого у ДТП хлопця 
Допомоги небайдужих потребує Сергій Пелих із села Швейків.

Хлопець потрапив у ДТП 3-го січня на Монастирищині. Авто, у якому перебував юнак, перекинулося на автодорозі поблизу Горішньої Слобідки.

Як розповідали "Тернополяни", водій ВАЗ-2106 не впорався з керуванням та злетів у кювет. На момент ДТП в салоні перебувало троє пасажирів. Усіх їх разом із кермувальником з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості доправили до лікарні.

За словами місцевої активістки Світлани Безділь, один з постраждалих – Сергій Пелих – досі перебуває у важкому стані. Рідні просять допомогти зібрати кошти на його лікування.

"Сергій лежить у важкому стані в Тернопільській обласній лікарні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії.

Рідні, родина та близькі Сергія виснажені не лише морально та фізично, а й матеріально. Вони вже не знають де брати кошти на лікування і просять допомоги усіх небайдужих! Картка Приватбанку на батька хлопця 4149 4390 4035 2068, Пелих Василь Михайлович", – написала у Facebook жінка.

Читайте також: Збирають кошти для реабілітації кременчанки, яка сильно постраждала у ДТП на трасі "Київ-Чоп" минулого року

Є шестеро новачків: тернопільська "Нива" вийшла на перше тренування після відпустки

Середа, 26 січня 2022, 11:24

Є шестеро новачків: тернопільська "Нива" вийшла на перше тренування після відпустки
Зимові канікули для гравців футбольного клубу "Нива" Тернопіль тривали близько двох місяців.

25 січня команда вийшла з відпустки та провела перше тренування. Спортсмени виконали пробіжку на футбольному полі "Ватри".

Як повідомили у пресслужбі клубу, участь у першому занятті 2022 року взяли 26 футболістів, шестеро з яких – це потенційні новачки "Ниви".

"На частину команди очікує проходження медичного огляду та післяобіднє тренування. Після цього команда перейде у режим дворазових занять. Загалом на першому зборі, який буде втягуючим, команда поєднуватиме бігову роботу із заняттями на майданчику зі штучним покриттям, тренажерним та спортивним залами та аеробікою", – інформує клуб.

Нагадаємо, що перший спаринг жовто-зелені проведуть у найближчу суботу. У Винниках підопічні Андрія Купцова протистоятимуть львівському "Руху". А завершить збір команда протистоянням із великогаївським "Агроном", що заплановане на 3 лютого.

 

Сторінка 701 з 1408

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер