images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополянин Дмитро Підручний у складі української четвірки – дев’ятий в естафеті на Олімпіаді-2022 в Пекіні

Середа, 16 лютого 2022, 11:28

Тернополянин Дмитро Підручний у складі української четвірки – дев’ятий в естафеті на Олімпіаді-2022 в Пекіні

У китайському Пекіні чоловічою естафетою продовжилась біатлонна програма зимових Олімпійських ігор 2022 року. Наша збірна у складі Богдана Цимбала, Артема Прими, Антона Дудченка та Дмитра Підручного посіла у цій гонці 9-е місце серед 21-ї команди-учасниці. Коментар виступу капітана чоловічої збірної України з біатлону Дмитра Підручного подає сайт НОК України.

«У кожного спортсмена на кожну гонку стоїть завдання відпрацювати на максимум, показати кращий результат. На жаль, сьогодні наша команда з цим не впоралася. Ні на стрільбі, ні на трасі. Треба розібратися в помилках, - сказав біатлоніст. - Про свій етап можу сказати: на стрільбі стоячи не впорався зовсім. Два штрафних кола - це неприпустимо. Це завадило підтягнути команду на, можливо, одну позицію вище. По трасі намагався зробити максимум. На останньому колі боротьба з австрійцем була більш тактична. На останніх метрах зробив фінішний ривок й цього вистачило, щоб його випередити», - додав Дмитро.

Спортсмен також висловив слова вдячності українцям за підтримку: «Сьогодні на стадіоні було багато наших людей з українськими прапорами. Й по трасі бачив багато наших вболівальників, представників Олімпійської місії України. Це дуже мотивує та надихає! Дуже дякую всім за підтримку».

Додамо, що наша чоловіча команда ще має шанс сказати своє слово на цій Олімпіаді завдяки кваліфікації в мас-старт Підручного та Прими. А сьогодні, 16 лютого, будемо вболівати за нашу жіночу естафету: команді, на яку в Пекіні випали чи не всі можливі неприємності, наша підтримка дуже потрібна. У гонці візьмуть участь  Ірина Петренко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Білосюк (Підгрушна).

 

Представник Тернопілля Дмитро Мазурчук завершив свій олімпійський виступ на 32-му місці у змаганнях з лижного двоборства

Середа, 16 лютого 2022, 11:28

Представник Тернопілля Дмитро Мазурчук завершив свій олімпійський виступ на 32-му місці у змаганнях з лижного двоборства

В 11-й змагальний день на XXIV зимових Олімпійських іграх представники лижного двоборства розіграли комплект нагород. Нагадаємо, нашу країну у цих змаганнях представляв спортсмен з Кременця Дмитро Мазурчук. 9 лютого він завершив змагання на 36 місці підсумкової таблиці й обіцяв покращити цей результат у подальших виступах, - інформує НОК України. Як і минулого разу, програма змагань складалася з двох етапів - стрибків з трампліна та лижної гонки. За підсумками виступу на трампліні HS 140 м Дмитро Мазурчук був 33-м, а у лижній гонці на 10 км фінішував 32-м.

Враженнями від виступу підопічного та планами на майбутнє з пресслужбою Національного олімпійського комітету України поділився тренер нашого двоборця Микола Козлов:

«Дмитро отримав гарну технічну оцінку за стрибок, і на лижні відпрацював добре –  виклався на повну, не відпускав суперників . Сподіваюся, на наступних Олімпійських іграх він зуміє показати набагато вищий рівень», - зауважив наставник Дмитра Мазурчука.

«Дмитро – талановитий і перспективний спортсмен – має гарні здібності і для трампліна, і лижних гонок, що є рідкістю для лижного двоборства. Та йому потрібен досвід. Через пандемію в нас було не так багато змагань, та, думаю, коли він увійде до змагального ритму, результати будуть значно кращі».

У всіх навчальних закладах Тернополя завтра евакуйовуватимуть дітей та дорослих

Середа, 16 лютого 2022, 11:27

У всіх навчальних закладах Тернополя завтра евакуйовуватимуть дітей та дорослих
Навчання з екстреної евакуації проведуть завтра, 17 лютого, у дитячих садках та школах Тернопільської громади.

 

Як повідомляють у Тернопільській міській раді, це потрібно для відпрацювання злагодженості дій, щоб бути готовими до  можливих негативних сценаріїв у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

«Окрім цього, 17 лютого також відбудеться нарада з усіма керівниками об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), після чого керівники ОСББ пройдуть навчання і підготовку щодо інформування мешканців як вести себе в умовах надзвичайної ситуації, як користуватися планом-евакуації, куди потрібно виходити для евакуації тощо», — наголосив мер Тернополя Сергій Надал.

273768404_339994778133887_2503864346994095666_n.jpg

 

Тернопільщина: оголосили вирок чоловіку, який спалив чужий будинок через сварку з дружиною

Середа, 16 лютого 2022, 11:26

Тернопільщина: оголосили вирок чоловіку, який спалив чужий будинок через сварку з дружиною
В одному із сіл на Тернопіллі 5 років під спільним дахом мешкала родина з Луганщини, яка перебралася сюди в 2014 році. Та в один день сімейний конфлікт спричинив непоправні наслідки.

 

Події розгорталися у селі Антонівці колишнього Шумського району ще в серпні 2019 року.

Як повідомляють у Шумському районному суді Тернопільської області, уродженець Луганської області разом із своєю дружиною та двома малолітніми дітьми у 2014-2019 роках мешкали в будинку у селі Антонівці, де їм дозволив пожити власник. У серпні 2019 року після сварки з коханою чоловік зібрав речі співмешканки та маленьких дітей, склав їх посеред кімнати і підпалив. Після цього він вийшов з будинку та нічого не зробив, щоб ліквідувати займання, через що приміщення згоріло.

Власник помешкання, який дозволив їм пожити там, оцінив збитки у 300 тисяч гривень.

Суд же визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 194 КК України та засудив до 3 років та 1 місяця позбавлення волі. Згодом реальний термін було змінено на іспитовий.

По селах Тернопільщини зібрали близько сотні етнографічних експонатів, які невдовзі відправлять в музей

Середа, 16 лютого 2022, 11:25

По селах Тернопільщини зібрали близько сотні етнографічних експонатів, які невдовзі відправлять в музей
Залозецький краєзнавчий музей поповниться новими експонатами.

15 лютого працівники установи влаштували етнографічну експедицію околицями краю, під час якої зібрали побутові предмети і вишивку із трьох сусідніх громад.

Загалом краєзнавці зібрали близько сотні експонатів.

В основному це речі із села Чорний Ліс Залозецької, Крутневої та Лопушненської громад Тернопільської області та Підкамінської ТГ на Львівщині.

"Попереду тривалий процес вивчення, типологізації, реставрації та консервації експонатури.

На горищах є ще багато скарбів! Але їх треба рятувати від мишей, молі і горобців! Якусь частинку сьогодні врятували!", – зазначили на Фейсбук-сторінці музею.

 

Сторінка 702 з 1426

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер