images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)

Середа, 26 січня 2022, 11:38

Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)
У Великоберезовицькій громаді відбувся шаховий турнір.

Змагання приурочили до Дня Соборності України.

Участь у шаховому турнірі взяли 12 жителів громади, розповіли у селищній раді.

За підсумками турніру, перемогу здобув Петро Щурко, друге місце – Олег Лось, третє місце – Андрій Венгер.

 

shahy2.jpg

shahy3.jpg

shahy4.jpg

 

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі

Середа, 26 січня 2022, 11:37

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі
Безпритульну собачку Джессі знали чи не усі тернополяни.

Тварина привертала увагу перехожих своєю харизматичністю: полюбляла спати у центральних магазинах, інколи на вітринах. Перед нею відчинялися практично всі двері.

Як розповіла тернополянка Тетяна Семусь, жодна спроба волонтерів прилаштувати Джессі в сім'ю не дала результату: собака вперто поверталася на вулиці рідного Тернополя жити звичним "богемним" життям. На жаль, цьогоріч улюблениці сотень містян не стало – її отруїли.

Жінка пропонує віддати шану собачці та встановити їх пам'ятник у центрі, на вулиці Сагайдачного чи Валовій. Відповідну петицію Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня.

"Тварина потоваришувала з тисячами містян та туристів, ставши місцевою знаменитістю. Завдяки своєму пробивному характеру та унікальній харизмі, Джессі стала постійною відвідувачкою багатьох закладів міста – магазинів, кафе, книгарень. Візит чотирилапої тернополянки вважався добрим знаком, а тому усі двері Тернополя радо відчинялися перед нею", – пише тернополянка в петиції.

За її словами, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити її за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

"Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі"– додала авторка петиції.

Збір підписів триватиме місць. Станом на 26 січня петицію підписали 28 людей з 300 необхідних.

Нагадаємо, що Джессі не стало 1 січня цього року.  Собака потрапила у ветлікарню з симптомами отруєння. За її життя боролися всю ніч, на жаль, безрезультатно.

У важкому стані в лікарні: на Тернопільщині збирають кошти для постраждалого у ДТП хлопця

Середа, 26 січня 2022, 11:36

У важкому стані в лікарні: на Тернопільщині збирають кошти для постраждалого у ДТП хлопця 
Допомоги небайдужих потребує Сергій Пелих із села Швейків.

Хлопець потрапив у ДТП 3-го січня на Монастирищині. Авто, у якому перебував юнак, перекинулося на автодорозі поблизу Горішньої Слобідки.

Як розповідали "Тернополяни", водій ВАЗ-2106 не впорався з керуванням та злетів у кювет. На момент ДТП в салоні перебувало троє пасажирів. Усіх їх разом із кермувальником з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості доправили до лікарні.

За словами місцевої активістки Світлани Безділь, один з постраждалих – Сергій Пелих – досі перебуває у важкому стані. Рідні просять допомогти зібрати кошти на його лікування.

"Сергій лежить у важкому стані в Тернопільській обласній лікарні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії.

Рідні, родина та близькі Сергія виснажені не лише морально та фізично, а й матеріально. Вони вже не знають де брати кошти на лікування і просять допомоги усіх небайдужих! Картка Приватбанку на батька хлопця 4149 4390 4035 2068, Пелих Василь Михайлович", – написала у Facebook жінка.

Читайте також: Збирають кошти для реабілітації кременчанки, яка сильно постраждала у ДТП на трасі "Київ-Чоп" минулого року

 

Є шестеро новачків: тернопільська "Нива" вийшла на перше тренування після відпустки

Середа, 26 січня 2022, 11:24

Є шестеро новачків: тернопільська "Нива" вийшла на перше тренування після відпустки
Зимові канікули для гравців футбольного клубу "Нива" Тернопіль тривали близько двох місяців.

25 січня команда вийшла з відпустки та провела перше тренування. Спортсмени виконали пробіжку на футбольному полі "Ватри".

Як повідомили у пресслужбі клубу, участь у першому занятті 2022 року взяли 26 футболістів, шестеро з яких – це потенційні новачки "Ниви".

"На частину команди очікує проходження медичного огляду та післяобіднє тренування. Після цього команда перейде у режим дворазових занять. Загалом на першому зборі, який буде втягуючим, команда поєднуватиме бігову роботу із заняттями на майданчику зі штучним покриттям, тренажерним та спортивним залами та аеробікою", – інформує клуб.

Нагадаємо, що перший спаринг жовто-зелені проведуть у найближчу суботу. У Винниках підопічні Андрія Купцова протистоятимуть львівському "Руху". А завершить збір команда протистоянням із великогаївським "Агроном", що заплановане на 3 лютого.

У Лановецькій громаді на карантин закривають всі школи

Середа, 26 січня 2022, 11:24

У Лановецькій громаді на карантин закривають всі школи
Школи Лановецької громади переходять на дистанційне навчання.

Карантин у всіх закладах загальної середньої освіти діятиме до 4 лютого. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

"Станом на 25 січня 19 класів переведено на дистанційне навчання, а 468 дітей, що становить 25% від загальної кількості, перебувають на самоізоляції. У 30 учнів та 10 педагогів підтверджено коронавірусну хворобу.

Тому, враховуючи усі показники епідеміологічної ситуації в громаді, було вирішено організувати дистанційне навчання у всіх закладах загальної середньої освіти Лановецької громади до 4 лютого 2022 року", – повідомили на сторінці Лановецької міськради у Facebook.

За словами заступника головного лікаря Лановецького центру первинної медико-санітарної допомоги Василя Дяченка, ситуація із захворюваністю на ковід у громаді різко погіршилась.

50% людей, які проходять тестування, виявляються хворими. На стаціонарному лікуванні перебувають 30 осіб, серед яких – дитина. 10 людей постійно перебувають під кисневими концентраторами, ще 4 – в реанімації.

Нагадаємо, що через стрімкий ріст захворюваності на коронавірус 6 шкіл закрили в Чорткові.

Читайте також: Посилення карантину в Тернополі: перелік обмежень, які починають діяти сьогодні

272166013 236792138615620 7486537484900612489 n

 

Сторінка 732 з 1439

«ПочатокПопередня731732733734735736737738739740НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер