images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на пішохідному переході збили 17-річну дівчину: потерпілу доправили в реанімацію

Вівторок, 25 січня 2022, 11:54

У Тернополі на пішохідному переході збили 17-річну дівчину: потерпілу доправили в реанімацію
Вчора, 24 січня, у Тернополі на пішохідному переході на вулиці Бережанській легковий автомобіль збив 17-річну дівчину.

Потерпілу доправили в реанімацію.

За словами правоохоронців, вчора, 24 січня, на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Бережанська, близько 18-ої години водій автомобіля FORD C-MAX не помітив на пішохідному переході дівчину та збив її.

Удар був настільки сильним, що 17-річну дівчину доправили в реанімацію місцевої лікарні.

За життя дівчини борються медики.

У водія взяли кров, щоб визначити чи перебував він за кермом авто напідпитку, чи був тверезий.

За даним фактом у поліції відкрито кримінальне провадження - триває слідство.

1WhatsApp Image 2022 01 24 at 21.23.06

 

Погода в Карпатах: ідеальний зимовий тиждень

Вівторок, 25 січня 2022, 11:53

Погода в Карпатах: ідеальний зимовий тиждень
Найближчого тижня на всіх курортах українських Карпат очікуються слабкі та помірні морози.

Сонце приховають щільні хмари, а сніг падатиме щодня, з невеликими перервами. Загалом погода відмінно підійде для активного відпочинку всією родиною або з друзями. Головне, не забувайте про лавинну небезпеку та відкладіть походи на високогір'я до весни.

Погода в Буковелі

З 25 січня на найбільшому українському лижному курорті встановиться хмарна погода — найближчі 7–10 днів сонце практично не виглядатиме з-за хмар. Удень температура повітря становитиме -4–6 °С, уночі — -6–9 °С. Увесь тиждень падатиме дрібний сніг, у деякі дні — з ранку до вечора, не вщухаючи. Товщина снігового покрову сягає тут 85–86 см і зростає. Погода в Буковелі, за даними Sinoptik.ua, буде практично безвітряною (2–4 м/с), у неділю можливе посилення вітру до 7–8 м/с.

Погода в Славському

Якщо ви збираєтесь у відпустку в гори Львівської області, погода її точно не зіпсує. Середня денна температура цього тижня становитиме -1–5 °С, нічна — -5–8 °С. Погода буде хмарною, без прояснень, але майже без вітру (лише у вихідні він посилиться до помірних 6,5–7 м/с). Як і в інших районах Карпат, тиждень у Славському буде сніговим — невеликий сніг падатиме практично постійно. Висота снігового покрову сягає 25–26 см.

Погода на Драгобраті

Цього тижня на високогірному курорті Карпат очікуються помірні морози. Вдень стовпчики термометрів покажуть -4–7 °С, уночі — до -10–11 °С. Сонце навряд чи з'явиться з-за хмар, а сніг падатиме щодня. Активному відпочинку це не завадить, оскільки хуртовин протягом найближчих семи днів не передбачається — за даними Sinoptik.ua, максимальна швидкість вітру сягатиме всього 6 м/с (30 січня). Висота снігового покрову становить близько 190 см.

У яких районах Карпат можуть бути лавини?

Через сильні снігопади та хуртовини значний рівень лавинної небезпеки зберігається у високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, а також у середньогір'ї Львівщини. Лавини сходять навіть за невеликих навантажень, тому рятувальники радять утриматися від виходу в гори. Якщо ви все-таки опинитеся в складній ситуації у гірській місцевості, радимо використовувати програму «Порятунок у горах» — лише одним натисканням ви зможете передати свої координати та викликати допомогу.

На Тернопільщині скасували 660 ліцензій на продаж алкоголю та сигарет

Вівторок, 25 січня 2022, 11:49

На Тернопільщині скасували 660 ліцензій на продаж алкоголю та сигарет
У Тернопільській області за минулий рік скасували 660 ліцензій на продаж алкоголю та сигарет.

Так, впродовж 2021 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 365 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосували фінансові санкції на суму 38,3 млн гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 491 порушення законодавчих норм.

Найбільше порушень стосувалися роздрібної торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування – 81 випадок. Податківці також встановили 76 фактів невидачі розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів та 74 випадки реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно з УКТЗЕД.

Ще у 68 випадках зафіксували торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни, а в 32 – реалізацію алкоголю вроздріб без наявності ліценції.

Торік на теренах Тернопілля анулювали 368 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Скасували також 292 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Загалом станом на початок 2022 року на території області є 4647 діючих ліцензій. При цьому суб’єкти господарювання застосовують 2516 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2131 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

 

Двоє загинули, а троє отримали травми: на Тернопільщині судили водія, що вчинив смертельну аварію

Вівторок, 25 січня 2022, 11:48

Двоє загинули, а троє отримали травми: на Тернопільщині судили водія, що вчинив смертельну аварію
5 років позбавлення волі – вирок водію, що вчинив ДТП на Тернопільщині, у якому загинули 2, травмовано 3 людей.

Бучацький районний суд погодився із позицією прокурорів Тернопільської обласної прокуратури щодо винуватості жителя Львівщини у скоєнні смертельної ДТП на автошляху «Бучач – Чортків – Скала-Подільська» і призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки (ч. 3 ст. 286 КК України).

Прокурори довели у суді, що водій автомобіля «OPEL Vectra» не переконавшись, що смуга зустрічного руху вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані, допустив зіткнення із зустрічним автомобілем «OPEL Kadett».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули водій і пасажир авто «OPEL Kadett», ще 3 людей потрапили до лікарні зі тілесними ушкодженнями середньої тяжкості.

Вирок ще не набрав законної сили.

Вихованець Тернопільської ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі (фото)

Понеділок, 24 січня 2022, 11:27

Вихованець Тернопільської ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі (фото)
Вихованець Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомила Світлана Крикончук, директор Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту.

"Ще одну приємну новину ми отримали з польського міста Закопане. Сьогодні учень нашої школи Шуманський Руслан зайняв 3 місце на змаганнях "LOTOS Cup" з лижного двоборства. Вітаємо Руслана та його тренерів Карпця Ярослава Тимофійовича та Точинського Олександра Васильовича! Дуже приємно, що учні нашої школи радують нас своїми успіхами. Це говорить про злагоджену роботу і тренерів, і спортсменів. Ми щиро радіємо за них. Молодці! Так тримати", - відзначила Світлана Крикончук.

 

 

 

Сторінка 734 з 1439

«ПочатокПопередня731732733734735736737738739740НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер