images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У квартирі в Тернополі знайшли тіло чоловіка

Середа, 29 грудня 2021, 10:01


У квартирі в Тернополі знайшли тіло чоловіка

У Тернополі на вулиці Бережанській 51 в квартирі будинку  знайшли тіло чоловіка.

Про це розповідає "Суспільне".
Зараз на місці події працюють поліцейські та криміналісти.

За попередньою інформацією, чоловік був 1944 року народження.
Зранку тіло виявив його доглядальник, двері до квартири були відчинені.

 

Били до втрати свідомості: у Тернополі група грабувала "валютників"

Середа, 29 грудня 2021, 10:01

Били до втрати свідомості: у Тернополі група грабувала "валютників"

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у суді стосовно 3 учасників організованої групи – громадян однієї з іноземних держав, які впродовж травня- листопада 2020 року грабували тернополян (ч. 5 ст. 186КК України).

Організатора групи засудили до 11, а інших учасників групи до 10 та 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна.

Встановлено, що група, до складу якої увійшли двоє братів та їх знайомий, діяла у Тернополі за чітким планом.Перед вчиненням грабежів підозрювані збирали інформацію про майбутніх жертв, вивчали їх щоденні маршрути, місце проживання та розташування камер відеоспостереження поблизу житла.

У жінки, яку підозрювані пограбували у під’їзді житлового будинку, вони відібрали сумку, у якій було майже 400 тис грн. У наступної жертви чоловіки забрали майже 75 тисяч грн. Коли ж третій потерпілий пробував чинити опір нападникам, його побили до втрати свідомості й утекли,прихопивши 80 тис грн.

Після останнього пограбування їх затримали правоохоронці.

Також з’ясовано, що стосовно 2 братів- іноземців відповідно до Указу ПрезидентаУкраїни№203/2021застосовані персональні обмежувальні заходи (санкції).

На військовий облік онлайн: Міноборони хоче вдосконалити процедуру

Вівторок, 28 грудня 2021, 11:21

ARMYINFORM.COM.UA

У Міністерстві оборони працюють над тим, щоб перевести в онлайн формат та автоматизувати процес військового обліку українців.

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook

Пряма мова Маляр: "Військовий облік жінок був і раніше. Приміром постановою КМУ від 1994 передбачалось близько 40 професій/спеціальностей, що були підставою для взяття жінок на військовий облік. Що цікаво, до 2008 було заборонено оприлюднювати цю постанову.

Відтоді частина професій зникла, інші - з‘явились. Порядок взяття на військовий облік потребує оновлення та удосконалення.

Протягом 2022 року Генеральний Штаб створить низку документів, які зроблять процес військового обліку зрозумілим, прозорим та максимально зручним. Також будуть переглядатись вже чинні норми.

Зараз ми працюємо над тим, щоб перевести в онлайн формат та автоматизувати цей процес - у частині, в якій це буде технічно можливо".

Деталі: Маляр нагадала, що жінкам не потрібно терміново йти до Територіальних центрів комплектування (колишніх військкоматів). Це можна зробити протягом усього 2022 року.

Передісторія:

  • 11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який перелічує понад 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов'язує жінок цих професій стати на облік військовозобов'язаних.
  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що цей наказ виник, щоб порахувати жінок, яких можливо використовувати під час захисту держави.
  • У Міністерстві оборони надали роз'яснення щодо процедури постановки на військовий облік українських жінок.
  • Там також пояснили, що вагітним і жінкам із малолітніми дітьми також потрібно стати на військовий облік, якщо вони є представницями певних професій.

 

Українська правда
 

«Колядуємо і щедруємо, ми Різдво віншуємо…»: Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на тематичну виставку

Вівторок, 28 грудня 2021, 09:36

«Колядуємо і щедруємо, ми Різдво віншуємо…»: Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на тематичну виставку

До різдвяно-новорічних свят у краєзнавчому музеї вже традиційно влаштували тематичну виставку «Колядуємо і щедруємо, ми Різдво віншуємо…».
0«На виставці представлено експонати з фондової збірки музею, які дають можливість відвідувачам перейнятися духом Різдва. Це — атрибути-символи різдвяних свят: дідух, вертепна скринька, вертеп різдвяний, а також родинний стіл Святої вечері. У супроводі барвистих народних звичаїв відбувається святкування Різдва Христового, адже це одне із головних сімейних свят ще прадавньої України», — розповідають у музеї.

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію книги

Вівторок, 28 грудня 2021, 09:36

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію книги

Сьогодні, 28 грудня, о 14:00 год. відбудеться презентація книги спогадів Марії Лабуньки («Ірини») «Коли ліс був наш батько».
0«Ця книга — яскравий опис дитинства та ранньої молодості авторки, її активної участі у лавах Української Повстанської Армії і збройного підпілля ОУН на Закерзонні», — розповідають у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини.
Книгу презентуватимуть:
- Ілля Лабунька — син Марії Лабуньки (Філадельфія, США);
- Євген Філь — директор Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини;
- Микола Посівнич — історик, президент БФ «Літопис УПА».
Захід відбудеться в адміністративній будівлі установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» (м. Тернопіль, вул. Медова, 5).
 

Сторінка 741 з 1427

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер