images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Суд дозволив затримати Порошенка, в ОГП хочуть його арешту – джерело

П'ятниця, 24 грудня 2021, 15:15

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ФОТО: УП

В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт п'ятого президента Петра Порошенка, а Печерський суд столиці дозволив затримати Порошенка, щоб доставити його в суд для обрання запобіжного заходу.

Джерело: поінформований співрозмовник УП у правоохоронних органах, прессекретар Печерського суду столиці Віталій Чергавий у коментарі "Українській правді", брифінг адвокатів Порошенка

Деталі: Журналістам "Української правди" підтвердили, що в офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт Порошенка.

Крім того, джерело підтвердило, що Печерський суд Києва дозволив його затримати, щоб доставити Порошенка в суд та обрати запобіжний захід.

Водночас, спікер суду Чергавий відмовився коментувати інформацію. Також він не зміг підтвердити, чи спростувати, чи було засідання у суді.

За його словами, подібні засідання таємні і проходять у закритому режимі.

Пряма мова Чергавого: "На сьогодні робочий день уже закінчився і я не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання".

Деталі: У пресслужбах СБУ і ДБР "Українській правді" вказали, що не мають інформації про суд та клопотання і порадили звернутись в ОГП.

"Українська правда" звернулася за коментарями до пресслужби Офісу генпрокура, самої генпрокурорки Ірини Венедіктової, її заступника Олексія Симоненка, але ніхто з них не відповів.

Адвокати п'ятого президента Ігор Головань та Ілля Новіков розповіли 24 грудня, що не мають достовірної інформації про обрання Порошенку запобіжного заходу.

За словами Голованя, за законом про подібні дії щодо нардепа мають повідомити голову парламенту протягом доби.

Пряма мова Новікова: "Нам не відомо, чи суд Печерський, чи ще якийсь прийняв якесь рішення щодо арешту Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ... Достовірно лише знаємо те, що таке рішення не відбувалося в присутності адвокатів Порошенка".

Що було раніше: Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму. Його викликали на допит на 23 грудня. Порошенко на це заявив, що повернеться в Україну у першій половині січня і тоді поговорять.

Читати також: "Поїхали, …твою мать!"  Історія "державної зради" Порошенка

Автори розслідування про плівки Медведчука: Дідько, ми навіть не думали, що там є Порошенко

Передісторія:

  • 23 грудня у Державне бюро розслідувань замість Порошенка прийшли його адвокати Ілля Новіков та Ігор Головань, а також народні депутати від "Європейської солідарності".
  • Днями президент Володимир Зеленський підписав указ, яким встановлює, що робити офіційні заяви щодо зовнішньої політики України можуть лише президент, прем’єр-міністр та міністр закордонних справ.

 

Українська правда
 

Зеленський скликає РНБО перед Новим роком

П'ятниця, 24 грудня 2021, 15:12

 
ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський розпорядився скликати засідання Ради національної безпеки та оборони у середу 29 грудня.

Джерело: Апарат РНБО у коментарі УП

Деталі: Зазначається, що в п’ятницю 24 грудня після доповіді секретаря РНБО України Олексія Данілова Зеленському, глава держави ухвалив рішення про проведення 29.12.2021 р. засідання ради нацбезпеки.

Українська правда

В 2022 році на українців очікує ревакцинація проти COVID-19 – Кузін

П'ятниця, 24 грудня 2021, 15:08

Людина, яка отримала 2 дози вакцини в 2021, має через рік знову звернутися до пунктів щеплень, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю "Суспільному".

Він розповів, що Україна наразі дотримується стратегії ревакцинації двома дозами вакцини через один рік після отримання базового курсу щеплення.

При цьому людина може обрати інший тип вакцини, ніж той, який використовувався під час першого щеплення.

"Багато європейських країн рекомендують проводити ревакцинацію проти COVID-19 через 6 місяців.

І зараз ЄС намагається встановити додаткові вимоги щодо перетину кордону саме в Європу, враховуючи необхідність так званого "бустеру".

Тому скоріш за все – найближчим часом ми будемо переглядати своє рішення по використанню ревакцинальної й додаткової дози", – зазначив Кузін у інтерв’ю Укрінформу.

Фото:Wirestock/Depositphotos

Він також наголосив, що бустерна доза і ревакцинація – це одне й те саме.

"Тобто ревакцинальна доза – це і є той бустер. Його вводять через певний проміжок часу після отримання повного курсу вакцинації.

Коректно вживати поняття "ревакцинальна" доза, адже йдеться про щеплення, яке людина отримує після того, як пройшла повний курс вакцинації", – уточнив головний санлікар.

Кузін зазначив, що ревакцинація не обов’язково проводиться двома дозами, але варто почекати рішення Національної технічної групи експертів з питань імунізації для остаточного рішення.

"Формат або модель цього "бустеру" – це вже предмет більш професійної дискусії фахівців НТГЕІ, тому що є кілька різних моделей, коли бустер вводиться через 6 місяців, через 28 днів, або через 3 місяці. Думаю, скоро ми будемо мати фінальну позицію", – каже він.

За словами Ігора Кузіна, рекомендованими для проведення ревакцинації є м-РНК вакцини Moderna та Pfizer.

"Досліджувалися лише вакцини AstraZeneca, Pfizer і CoronaVac в якості бустеру.

Вакцини AstraZeneca і Pfizer показують найвищий рівень імунітету на фоні бустеру. Враховуючи, що AstraZeneca зараз майже не використовується в країні, скоріш за все, що ревакцинальною дозою для вакцини CoronaVac буде Pfizer як м-РНК-вмісна вакцина", – сказав він.

Утім, Кузін зазначив, що передусім бустерні дози мають отримати найбільш вразливі категорії населення.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я дозволило робити щеплення додатковою дозою вакцини проти COVID-19 людям з ослабленим імунітетом.

Пізніше МОЗ запровадило ревакцинальну (бустерну) дозу для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу.

Вони зможуть отримати її щонайменше через 6 місяців з дати отримання другої дози.

 

Lufthansa скасовує міжконтинентальні рейси на Різдво через хворих пілотів

Четвер, 23 грудня 2021, 12:02


Авіакомпанія Lufthansa скасувала кілька міжконтинентальних рейсів на Різдво, оскільки занадто багато пілотів захворіли та не зможуть вийти на роботу.

Про це повідомило видання Handelsblatt, пише "Європейська правда".

З 23 по 26 грудня будуть скасовані деякі трансатлантичні рейси, зокрема, у Бостон, Х'юстон та Вашингтон, повідомив у четвер представник компанії.

Він не став робити припущення про зв'язок хворих працівників з варіантом коронавірусу "Омікрон", оскільки Lufthansa не була проінформована про тип захворювання співробітників.

Раніше портал aero.de повідомляв про кадровий дефіцит у компанії на різдвяний період.

Як повідомлялося, компанія "Скандинавські авіалінії" скасувала понад 30 своїх рейсів на 22 грудня та наступні дні у зв’язку з тим, що багато співробітників підхопили коронавірус і опинились на лікарняних.

У Тернополі торгували ялинками без документів: поліція та екоінспекція проводять рейди

Четвер, 23 грудня 2021, 10:46

У Тернополі торгували ялинками без документів: поліція та екоінспекція проводять рейди
Точки продажу ялинок перевіряють у Тернополі.

Рейди проводить управління муніципальної інспекції спільно з міським відділом поліції та Державною екоінспекцією.

Під час однієї з перевірок правоохоронці виявили один факт незаконного збуту дерев – продавець не зміг надати документів про походження ялинок та сосен, бо не мав їх.

Крім того, в ході рейду задокументували факт захаращення тротуару, адже ялинки продавалися у недозволеному місці. На порушників склали адміністративні протоколи. Перевірки будуть проводити періодично.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету від 24.11.2021, у Тернополі визначено 15 локацій для продажу живих ялинок. Торгівля новорічними красунями триватиме до 10 січня 2022 року.

Для продажу ялинок необхідно мати документ про походження продукції та угоду на санітарне утримання території, укладену із балансоутримувачем.

photo 2021 12 22 14 53 50

photo 2021 12 22 14 53 53

photo 2021 12 22 14 53 53 2

 

Сторінка 743 з 1427

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер