images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Чорткові відновили один із найбільш проблемних маршрутів

Середа, 15 грудня 2021, 11:05

У Чорткові відновили один із найбільш проблемних маршрутів
У Чорткові люди часто скаржилися на водіїв маршруту «СЕ Борднетце – Залізничний вокзал – Бердо», які системно порушували графік перевезення, відмовлялися їхати, мотивуючи це низьким пасажиропотоком та нерентабельністю.

 

Даний маршрут, кажуть у мерії Чорткова, завжди був одним із найбільш проблемних. Договір на перевезення по ньому ще донедавна мало Чортківське АТП-16142. Та усе змінилося 7 грудня.

«Зважаючи на численні скарги людей, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про розірвання договору на перевезення Чортківським АТП-16142 по даному маршруту. Натомість тимчасовим перевізником (до проведення конкурсу) призначили комунальне підприємство «Благоустрій», на балансі якого є автобус ПАЗ», — інформують у Чортківській міській раді.

І вже сьогодні, 15 грудня, маршрут «СЕ Борднетце – Залізничний вокзал – Бердо» офіційно відновлено. Розклад руху автобуса затверджено на тому ж засіданні виконкому. У ході експлуатації маршруту будуть враховуватись зауваження громадян та здійснюватиметься коригування графіку.

 

На Тернопільщині можуть обмежити рух вантажівок - запрацювали спецмайданчики

Середа, 15 грудня 2021, 11:01

На Тернопільщині можуть обмежити рух вантажівок - запрацювали спецмайданчики
Через несприятливі погодні умови на Тернопільщині діятимуть спеціальні майданчики для відстою вантажних транспортних засобів.

Задля безпеки дорожнього руху та забезпечення ефективної роботи снігоприбиральної техніки, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області може вводити тимчасові обмеження руху вантажного автомобільного транспорту на автодорогах державного значення: М - 09 (Тернопіль — Львів — Рава-Руська); М - 30 (Стрий — Ізварине); М - 19 (Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече), зазначили у патрульній поліції Тернопільської області.

Перелік спецмайданчиків вздовжж державних доріг можна переглянути ТУТ.

нагадаємо, обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, здійснюють пасажирські перевезення, вантажі у міжнародному сполученні, швидкопсувні, антисанітарні, живі, поштові та вантажі підвищеної небезпеки.

Понад 40 матерів з Тернопільщини отримали почесне звання

Середа, 15 грудня 2021, 10:59

Понад 40 матерів з Тернопільщини отримали почесне звання
Почесне звання «Мати-героїня» у Тернопільській області отримали 44 жінки.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

У документі зазначається про присвоєння почесного звання 1010 українським жінкам, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Відзнакою матерів нагороджують за самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку, повідомляє ТОДА.

 

На Тернопільщині планують створити національний природний парк "Бережанське Опілля".

Середа, 15 грудня 2021, 10:59

На Тернопільщині з'явиться ще один нацпарк – "Бережанське Опілля"
На Тернопільщині планують створити національний природний парк "Бережанське Опілля".

Як повідомили в обласній державній адміністрації, Управління екології та природних ресурсів вже займається підготовкою документів.

"Планується створення 28 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 13,1 тис. га, у тому числі розширення території національного природного парку "Кременецькі гори" та створення нацпарку "Бережанське Опілля" орієнтовною площею 11,8 тисячі гектарів", – зазначили в ОДА.

Зазначимо, що в облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи щодо розвитку заповідної справи на Тернопільщині. Очолив засідання заступник голови ТОДА Володимир Важинський.

"Для покращення екологічної ситуації в області, ми збільшуємо площу територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Площа фонду сьогодні складає 123535,09 га – це 645 одиниць територій та об’єктів. Від загальної площі області це майже 9%, ми прагнемо збільшити цю цифру до 15%", – розповів Володимир Важинський.

"Вам доступна виплата COVID-19": шахраї вигадали новий спосіб обману

Середа, 15 грудня 2021, 10:46


"Вам доступна виплата COVID-19": шахраї вигадали новий спосіб обману

На телефони українців надходять повідомлення із посиланнями на сайт МОЗ. Шахраї придумали нову схему видурювання грошей.

Про це користувачі розповідають у соціальних мережах.
Як стало відомо, на телефон українців шахраї надсилають повідомлення, які на перший погляд можуть здатися повідомленнями з офіційних джерел. Зараз, наприклад, нечисті на руку громадяни відправляють смс із текстом:
"Вам доступна виплата COVID-19. Сума виплати – 1000 гривень. Підтвердіть переказ", – йдеться у смс.

Нижче шахраї прикріплюють посилання на Інтернет-ресурс, адреса якого візуально схожа на офіційний сайт МОЗ. Клікнувши на нього, людині надходить ще одне повідомлення, проте вже з кодом для списання коштів із картки жертви.
"Людям почали приходити такі повідомлення. Ні в якому разі не переходити і не заповнювати форму. У випадку заповнення, приходить код від банку на списання коштів з картки", — написала на своїй сторінці користувачка Мережі Лідія Сафронова.

 

Сторінка 756 з 1433

«ПочатокПопередня751752753754755756757758759760НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер