images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За незаконне використання виборчих бюлетенів на Тернопільщині судитимуть членкиню ДВК

Четвер, 09 грудня 2021, 10:49

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо 21-річної жительки Чортківського району. Будучи членкинею дільничної виборчої комісії у Бучацькому районі, підозрювана незаконно використовувала виборчі бюлетені.

У ході досудового розслідування було встановлено, що  підозрювана, виконуючи обов’язки з видачі бюлетенів виборцям на місцевих виборах в органи самоврядування, умисно видала виборчі документи окремим особам, що голосували за своїх родичів, які на виборчу дільницю не прийшли. Також встановлені факти видачі цією ж особою бюлетенів громадянам, які на той час вже реалізували своє виборче право.

Факт порушення виборчого законодавства був виявлений співробітниками сектору  захисту інтересів суспільства і держави. У ході слідчо-оперативних заходів було зібрано достатньо доказів для оголошення підозри за частиною 3 статті 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала Бучацька окружна прокуратура

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/sudovi-rishennya-ta-obvinuvalni-akti/za-nezakonne-vikoristannya-viborchix-byuleteniv-na-ternopilshhini-suditimut-chlenkinyu-dvk/

 

У Тернопільській ОУНБ тривають заняття з вивчення англійської мови

Четвер, 09 грудня 2021, 10:48

У Тернопільській ОУНБ тривають заняття з вивчення англійської мови

Відділ літератури іноземними мовами ТОУНБ запрошує кожного четверга о 17:30 год. на заняття з англійської мови для туристів, які проводить волонтерка Марічка Петренко.


0«Хочеш за кордон, але тебе зупиняє незнання мови? Тобі допоможе англійська для туристів. Волонтер Марічка Петренко не тільки навчить тебе англійської, а ще й переконає в тому, що незнання мови не може бути перешкодою для подорожі. Ти зрозумієш це, як тільки тобі випаде можливість вперше поспілкуватися з іноземцем, без сторонньої допомоги. Ми відразу згадуємо, чому нас вчили в школі, намагаємося скласти граматично правильне речення, не забуваючи про узгодження часів... Забудьте про це, все набагато простіше, ніж ви собі уявляєте. Жителі туристичних країн давно звикли до ламаних фраз, часто самі «не на висоті» в знанні іноземних мов, тому англійська для туристів відрізняється простотою і лаконічністю. Ми рекомендуємо не просто вчити всі англійські фрази на тему «Подорожі», які трапляються тобі в Інтернеті або соціальних мережах, а скласти чіткий план, включивши такі розділи:
- аеропорт;
- користування міським транспортом/таксі;
- заселення в готель/хостел;
- ресторан;
- шопінг та ін.», — розповідають у бібліотеці.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на пізнавально-розважальний захід

Четвер, 09 грудня 2021, 10:47

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на пізнавально-розважальний захід

Наукові співробітники ТОКМ підготували пізнавально-розважальний захід «Свято наближається — усі мрії збуваються» (до Дня Святого Миколая), який відбуватиметься щоденно з 13 по 17 грудня 2021 року.
0«Ми усі в очікуванні свята, коли здійснюються найзаповітніші дитячі мрії непомітною рукою Святого Миколая! Запрошуємо пізнати загадковість Миколая Чудотворця. Хто Він? Звідки? Як виглядав? Чим прославився? Відповіді будемо шукати на основі збереженої колекції раритетів нашого музею!.. Програма розрахована для дітей молодшого шкільного віку (групою не менше 10 д.) лише за попереднім записом! До таємної торбини мрій заздалегідь просимо підготувати подарунки для своїх дітлахів!» — розповідають у музеї.
 

Оперативники Тернополя вийшли на слід зловмисника

Середа, 08 грудня 2021, 13:30

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники Тернопільського районного управління поліції неодноразово судимому мешканку міста. Чоловік привласнив дороговартісний товар в магазині інструментів.

До поліцейських за допомогою звернувся працівник торговельного закладу. Він повідомив , що переглянувши записи з камер відеоспостереження виявив, як невідомий чоловік вчинив злочин. Крадій скористався моментом та привласнив акумуляторну батарею та кутову шліфувальну акумуляторну машину. Завдані збитки заявник оцінив в чималу суму.

У ході розшукових заходів оперативники вийшли на слід зловмисника. Ним виявився тернополянин 1983 року народження. Підозрюваний вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних протиправних дій на території міста.

За фактом крадіжки поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-ternopolya-vijshli-na-slid-zlovmisnika/

На Тернопільщині у автопригоді смертельно травмувався чоловік

Середа, 08 грудня 2021, 13:28

На автодорозі Мишковичі-Дружба, між селами Лучка-Настасів, перекинувся автомобіль. Аварія трапилася 7 грудня близько 23:00. Водій автомобіля VOLKSWAGEN TRANSPORTER, 1970 року народження, не впорався з керуванням на засніженій дорозі,  виїхав за межі проїзної частини та перекинувся.

Чоловік загинув на місці події. Інших пасажирів у бусі не було. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, кермувальник проігнорував ремінь безпеки і це могло стати однією з причин смерті. Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ст.286 ККУ.

Поліцейські просять водіїв та пасажирів не нехтувати правилами, не забувати про ремені безпеки та дитячі автокрісла або бустери. Не порушуйте швидкісний режим, адже на засніжених дорогах небезпечні маневри можуть призвести до нещастя.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/na-ternopilshhini-u-avtoprigodi-smertelno-travmuvavsya-cholovik/%D0%9D%D0%B0%20%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%96%20%D1%83%20%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D1%96%20%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%20%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BC%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%8F%20%D1%87%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%BA

 

Сторінка 759 з 1433

«ПочатокПопередня751752753754755756757758759760НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер