images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Працівники поліції закликають бути обережними на дорогах

Середа, 08 грудня 2021, 11:35

Погіршення погодних умов очікують на Тернопільщині, що може призвести до ускладнення руху автомобілів та збільшення аварійно-небезпечних ситуацій.

Правоохоронці закликають усіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними на дорогах. Водіям варто перевірити технічний стан свого авто: гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження. І звичайно, шини повинні бути відповідні до сезону. Не забувайте про паски безпеки.

Якщо ж є можливість, краще утриматися від поїздок. В умовах недостатньої видимості, під час опадів, туману, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму.

Звертаються працівники поліції і до перехожих. Пам'ятайте, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі, вкритій снігом, і не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль. Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що кермувальники вас помітили.

Не залишайте своє авто на проїжджій частині, щоб воно не заважало снігоприбиральній техніці, дорожним та комунальним службам очищати вулиці та дороги.

Якщо ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличіть на допомогу аварійні служби або зателефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/praczivniki-policziji-zaklikayut-buti-oberezhnimi-na-dorogax/

 

Спортсмени з Тернополя здобули «золото» і «срібло» на Всеукраїнському турнірі з боксу у Львові

Середа, 08 грудня 2021, 11:32

Спортсмени з Тернополя здобули «золото» і «срібло» на Всеукраїнському турнірі з боксу у Львові

У Львові з 1 до 5 грудня 2021 року тривав традиційний XIX Відкритий всеукраїнський турнір з боксу на призи призера Олімпійських ігор Андрія Котельника. Цього року у змаганнях взяли участь понад 150 боксерів 2004-2005 років народження (молодь) із двадцяти областей України, а також команди з Молдови та Ізраїлю. Честь Тернопільської обласної Федерації боксу відстоювали троє спортсменів, у здобутку яких золота і срібна нагороди. Так, вихованець ОДЮСШ з літніх видів спорту і обласної школи вищої спортивної майстерності Назар Чеверда, який виступав у ваговій категорії 92 кг, піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу і став переможцем.

«У першому поєдинку Назар достроково переміг сильного спортсмена з Дніпра, майстра спорту, чинного призера чемпіонату Європи», - розповідає тренер спортсмена Анатолій Фірман.

А ще один тернопільський боксер Микола Загородний став срібним призером турніру, посівши друге місце у ваговій категорії 71 кг. Спортсмен є вихованцем КУТОР ТО ШВСМ і тренується під керівництвом Володимира Шнуровського.

На українському ринку електромобілів росте частка нових авто – асоціація

Середа, 08 грудня 2021, 11:23

 
UNSPLASH

За листопад 2021 року українських автопарк поповнили 905 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV) - це на 76% більше, ніж у листопаді минулого року.

Про це повідомляє асоціація автовиробників України "Укравтопром".

"Окрім загального зростання ринку електромобілів відбулося зростання на ньому частки нових машин. Якщо торік у реєстраціях BEV частка нових авто становила 10%, то у листопаді поточного року вже 18%", - кажуть в асоціації.

При цьому, найпопулярнішим легковим електромобілем залишається Nissan Leaf (178 авто за місяць).

Далі йде Tesla Model 3 (64 авто). Замикає топ-3 Chevrolet Bolr (46 авто).

Також у топ-5 Volskwagen e-Golf (43 авто) та Renault Zoe і Tesla Model S (по 38 реєстрацій).

"Із 57 комерційних електромобілів, що отримали у листопаді українські номери, 44 шт. були моделі Renault Kangoo Z.E.

Всього за одинадцять місяців з початку року першу реєстрацію в Україні пройшли 7,9 тис одиниць автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 16% більше, ніж за аналогічний період 2020 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому, частка нової техніки в цій кількості склала більше 13%.

За вказаний період на ринку нових електромобілів найбільшим попитом користувались автомобілі Nissan Leaf та Audi E-Tron, яких було реалізовано по 108 од.

На другому місці Mercedes-Benz EQC з результатом 100 шт.

У трійці лідерів також Porshche Taycan (83 авто).

Нагадаємо:

У листопаді 2021 року українці зареєстрували 58,3 тис уживаних легкових авто, ввезених із-за кордону - це на 81% більше, ніж рік тому.

Економічна правда

 

Шипи в формі корони: вчені показали, як виглядає COVID-штам Омікрон

Середа, 08 грудня 2021, 11:20

Вчені з Гонконгу отримали перше мікроскопічне зображення штаму COVID-19 Омікрон.

Дослідникам вдалося зробити фото ураженої клітини нирки мавпи, повідомляють на сайті медичного факультету Гонконгського університету.

Як пояснили вчені, при збільшенні фото на лівій частині можна побачити набряклі везикули – внутрішньоклітинні компоненти, які містять маленькі чорні частини вірусу.

Праворуч на світлині можна роздивитися агрегати (інфекційні фрагменти) вірусних частин з шипами у формі корони на поверхні.

Вірусні частини з шипами у формі корони підреслені рожевим

Напередодні дослідники кафедри мікробіології Гонконгського університету повідомили, що їм вдалося відокремити штам Омікрон з клінічних зразків.

Це може дозволити розробити та випустити вакцини проти нового варіанту COVID-19.

Наразі немає повної інформації про те, що наявні у світі вакцини неефективні проти нового штаму.

Нагадаємо, штам COVID-19 "Омікрон" не спричинив ще жодного випадку смерті у майже 40 країнах, де його було виявлено.

В Україні наразі випадків захворюваності на новий штам не виявлено.

Опади в Україні вщухнуть до п'ятниці – прогноз

Середа, 08 грудня 2021, 11:19

ФОТО НАТАЛІЇ БІЛОУСОВОЇ

В Україні найближчої доби очікуються опади у більшості областей; у західній та північній частині похолодає.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Деталі: 9 грудня погоду з опадами більшості областей визначатиме циклон; західна та північна частини України будуть під впливом холодного морозного повітря, решта території залишиться в теплій повітряній масі.

У ніч проти четверга в Україні, крім заходу та сходу, невеликий дощ, на півночі з мокрим снігом; вдень без істотних опадів.

У більшості областей місцями туман, у північних областях ожеледиця, у західних та північних областях на дорогах ожеледиця.

Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

Температура у західних областях вночі 7-12° морозу, вдень 1-6° морозу, на Закарпатті 0-5° тепла; у північних та Вінницькій областях вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла; на решті території вночі та вдень 1-6° тепла.

У Києві у четвер мокрий сніг та дощ, ожеледиця; температура вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°.

10 грудня в Україні без істотних опадів, лише у західних областях удень мокрий сніг; температура повітря в західних областях уночі 0-5° морозу, вдень близько 0°; у північних областях уночі близько 0°, вдень 4-9° тепла; на решті території вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°, на Одещині до 14°.

У західних, та вночі місцями у північних областях, на дорогах ожеледь. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

У столиці в п'ятницю без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 6-8° тепла.

 

Сторінка 760 з 1433

«ПочатокПопередня751752753754755756757758759760НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер