images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Молодь Тернопільщини запрошують на стажування в ТОДА

Вівторок, 30 жовтня 2018, 00:00

Програма навчання та стажування у Тернопільській обласній державній адміністрації — це сучасний проект, який дасть можливість молоді реалізувати свою кар'єру, а також долучитися набути нового досвіду.

Учасники програми отримають курс навчання від керівництва адміністрації та профільних керівників управлінь та ряд семінарів від успішних підприємців, науковців, діячів по профільних питаннях управлінь, виконуватимуть завдання відповідно до своєї професійної компетенції та напрямків діяльності управління стажування. Крім того, стануть безпосередніми учасниками державотворчих процесів, поглиблять знання з окремих дисциплін, пов’язаних з роботою у сфері державної служби, набудуть професійних знань, умінь та навичок, а також матимуть змогу закласти фундамент для розвитку своєї кар’єри.


Щоб стати учасником програми необхідно заповнити заяву, активну за посиланням https://goo.gl/forms/hq3uTYimvXVqwHli2. Після заповнення заяви до Вас зателефонують для призначення дати та часу проведення співбесіди

Деталі за тел: +38 (096) 2777703 Юрій


Загальні вимоги до конкурсантів:

-громадянство України;

-вік 19-25 років;

-знання іноземної мови;

-вільне володіння програмним забезпеченням Office Microsoft;

-орієнтування в суспільно-політичному житті держави.


Програма передбачає:

1) Ознайомлення учасників з управліннями, де проводитиметься стажування.

2) Дискусійні зустрічі з керівниками управлінь

3) Зустріч з керівництвом Тернопільської обласної державної адміністрації

4) Семінари з успішними діячами, підприємцями, науковцями по профільних питаннях управлінь

5) Стажування в управлінні

6) Поїздка у Верховну раду України та ряд міністерств

oda.te.gov.ua

 

Обмеження щодо утворення і діяльності громадських об'єднань

Вівторок, 30 жовтня 2018, 00:00

Відповідно до статті 4 Закону України «Про громадські об’єднання» Утворення і діяльність громадських об'єднань, мета (цілі) або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки, забороняються.

Громадські об'єднання не можуть мати воєнізованих формувань.

Інші обмеження права на свободу об'єднання, у тому числі на утворення і діяльність громадських об'єднань, можуть бути встановлені виключно законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Громадським об'єднанням не можуть надаватися владні повноваження, крім випадків, передбачених законом.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


Порядок реєстрації профспілкових організацій

Вівторок, 30 жовтня 2018, 00:00

Профспілки, їх об'єднання легалізуються шляхом повідомлення на відповідність заявленому статусу.

Легалізація всеукраїнських профспілок та їх об'єднань, інших профспілок та їх об'єднань здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань.

Профспілкові організації створюються та діють зі статусом юридичної особи.

Відповідно до частини 1 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» та статті 16 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» для державної реєстрації профспілкової організації як юридичної особи подаються наступні документи:

  1. заява про державну реєстрацію створення юридичної особи.

2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників;

3) документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формування, - у разі державної реєстрації громадського формування, що є самостійним структурним підрозділом у складі іншої юридичної особи;

4) відомості про керівні органи громадського формування (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку);

5) список учасників з’їзду, конференції, установчих або загальних зборів членів профспілки.

На підставі поданих документів, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань приймає рішення не пізніше 15 робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Права громадських об’єднань

Вівторок, 30 жовтня 2018, 00:00

Право, як і держави, належить до найскладніших громадських явищ. У повсякденному житті люди розуміють під правом загальнообов'язкові правил поведінки, встановлені й санкціоновані державою законах, указів тощо. Право не вичерпується формальними характеристиками, хоча у спеціально сенсі право визначається цими характеристиками; це юридичні тексти, сформульовані владою та містять правові норми. Так  і громадські об’єднання наділені відповідними правами відповідно до Закону України «Про громадські об’єднання» це:

1) вільно поширювати інформацію про свою діяльність, пропагувати свою мету (цілі);

2) звертатися у порядку, визначеному законом, до органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб з пропозиціями (зауваженнями), заявами (клопотаннями), скаргами;

3) одержувати у порядку, визначеному законом, публічну інформацію, що знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації;

4) брати участь у порядку, визначеному законодавством, у розробленні проектів нормативно-правових актів, що видаються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і стосуються сфери діяльності громадського об'єднання та важливих питань державного і суспільного життя;

5) проводити мирні зібрання;

6) здійснювати інші права, не заборонені законом.

На відмінну від громадських об’єднань без статусу юридичної особи, громадські об'єднання зі статусом юридичної особи мають невід’ємні права:

1) бути учасником цивільно-правових відносин, набувати майнові і немайнові права відповідно до законодавства;

2) здійснювати відповідно до закону підприємницьку діяльність безпосередньо, якщо це передбачено статутом громадського об'єднання, або через створені в порядку, передбаченому законом, юридичні особи (товариства, підприємства), якщо така діяльність відповідає меті (цілям) громадського об'єднання та сприяє її досягненню. Відомості про здійснення підприємницької діяльності громадським об'єднанням включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

3) засновувати з метою досягнення своєї статутної мети (цілей) засоби масової інформації;

4) брати участь у здійсненні державної регуляторної політики відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності";

5) брати участь у порядку, визначеному законодавством, у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, що утворюються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування для проведення консультацій з громадськими об'єднаннями та підготовки рекомендацій з питань, що стосуються сфери їхньої діяльності.

Громадське об'єднання зі статусом юридичної особи, створена ним юридична особа (товариство, підприємство) може бути виконавцем державного замовлення відповідно до закону.

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області



Не буде електропостачання в окремих будинках Тернополя

Понеділок, 29 жовтня 2018, 19:48

Повідомляємо, що у зв’язку із ремонтними роботами, не буде електропостачання в окремих будинках Тернополя, а саме:

  • 30.10.18р. з 09:00 год. до 13:00 год. за адресою вул. Родини Барвінських.
  • 30.10.18р. з 10:00 год. до 17:00 год. за адресами: вул. Назарія Яремчука, 38-53, вул. Тбіліська, вул. Братів Гжицьких, 2-10, вул. Петриківська, 20-23.
  • 30.10.18р. з 14:00 год. до 17:00 год. за адресами: вул. Тарнаського, 1, 3, 5, 7, 5а, 11, просп. Злуки 27, 29, 31.

 

Просимо вибачення за тимчасові незручності!

rada.te.ua

 

Сторінка 854 з 1423

«ПочатокПопередня851852853854855856857858859860НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер