images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські муніципали перевірили дотримання правил рибальства на міському ставі

Вівторок, 14 серпня 2018, 06:24

Днями працівники муніципальної поліції Тернопільської міської ради провели черговий рейд з недопущення порушень природоохоронного законодавства на території Тернопільського ставу. За результаті рейду порушень природоохоронного законодавства не виявлено, а з рибалками, які здійснювали вилов риби у нічний період, проведено профілактичні бесіди на предмет дотримання правил рибальства.

Муніципальна поліція нагадує про заборону виловлювати рибу, меншу за мінімальні розміри риб і водних безхребетних, дозволених до вилову рибалками-любителями відповідно до Додатку до п. 4.11 Правил любительського та спортивного рибальства.

Відповідальність, передбачена за вилов риби на території природно-заповідного фонду, до якого належить Тернопільський став становить: за вилов щуки та сазана до 35 см і коропа до 25см. – штраф у розмірі 602 грн. за шт., за вилов судака до 42 см. - 903 грн. за шт., та ляща до 32 см. - 301 грн. за шт. Добова норма вилову риби на 1 людину не повинна перевищувати 3 кг.

Нагадаємо, з лютого 2017-го року працівників управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради наділено повноваженнями патрулювати міський став з метою забезпечення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

 

Понад 400 операцій провели у відділі серцево-судинної та рентгеноендоваскулярної хірургії лікарні №2

Вівторок, 14 серпня 2018, 06:23

Від початку 2018-го року лікарями відділу серцево-судинної та рентгеноендоваскулярної хірургії комунального некомерційного підприємства «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» виконано 319 операцій на серці та 122 операції на різних судинах.

Також протягом семи місяців поточного року тут виконали 153 стентувань коронарних судин при гострому інфаркті міокарда.

Лікарями відділу виконуються операції на відкритому серці для лікування набутих вад клапанів серця, а також ускладнень ішемічної хвороби серця, таких як інфаркт міокарда, гострий коронарний синдром, стенокардія напруги. Такі операції дають шанс продовжити активне життя пацієнту на значний строк, особливо тоді, коли за допомогою агіографічного обладнання допомогти пацієнту неможливо.

Нагадаємо, у 2015 році на базі хірургічного, операційного відділення та служби рентгеноендоваскулярної хірургії комунальної міської лікарні №2 був створений відділ серцево-судинної та рентгеноендоваскулярної хірургії. Загалом за чотири роки тут прооперовано понад 1500 хворих із патологією різних судин людського організму.

Чи буде пільга із земельного податку, коли не подано вчасно документ на її підтвердження

Субота, 11 серпня 2018, 11:44

Тернопільська ОДПІ інформує, відповідно до п. 287.2 ст. 287 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) облік фізичних осіб – платників податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки щороку до 1 травня.

Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.

Платник податків має право користуватися податковими пільгами за наявності підстав у порядку, встановленому ПКУ.

Відповідно до п. 30.2 ст. 30 ПКУ підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об’єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат.

Водночас податкові пільги, не використані платником податків, не можуть бути перенесені на інші податкові періоди, зараховані в рахунок майбутніх платежів з податків та зборів або відшкодовані з бюджету (п. 30.4 ст. 30 ПКУ).

Від сплати земельного податку звільняються:

  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

  • пенсіонери (за віком);

  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок

Чорнобильської катастрофи (п. 281.1 ст. 281 ПКУ).

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм, встановлених у п. 281.2 ст. 281 ПКУ.

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право.

Якщо фізична особа, визначена у п. 281.1 ст. 281 ПКУ, має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги.

Пільга починає застосовуватися до обраної земельної ділянки з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Також платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

- розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Отже, фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 1 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки (при наявності декількох ділянок – про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги) про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10, 43-46-46.

Погоджено:


______________________С.А. Бабій


 

Тернопільська міська рада оплачуватиме за навчання студентів, які стануть працівників комунальних установ та ОМС

П'ятниця, 10 серпня 2018, 07:10

На черговій сесії Тернопільської міської ради прийнято Порядок формування муніципального замовлення спеціалістів для комунальних підприємств, установ, організацій міської ради з числа студентів професійно-технічної та вищої освіти.

Цей порядок визначає механізм та критерії формування муніципального замовлення.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, міська рада буде оплачувати за навчання студентів-магістрів, які після завершення вищого навчального закладу повинні відпрацювати не менше трьох років у комунальних підприємствах, установах, організаціях або виконавчих органах міської ради.

«Відповідне рішення було прийняте у зв’язку з тим, що сьогодні комунальним підприємствам та виконавчим органам у Тернополі бракує кваліфікованих фахівцях у сферах: інженерії, ІТ-спеціальностей, бухгалтерського обліку, а також юристів, вихователів та іншого персоналу у дошкільних навчальних закладах», - наголошує Сергій Надал.

Відомих та молодих дослідників нагороджуватимуть премією Тернопільської міської ради

П'ятниця, 10 серпня 2018, 07:06

Відтепер талановиті вчені, дослідники та фахівці, які працюють у закладах освіти та наукових установах міста, отримуватимуть премії Тернопільської міської ради.

Відповідно до затвердженого положення, вік осіб, які висуваються на здобуття премії за рахунок коштів міського бюджету, не може перевищувати 35 років - для осіб, які мають вищу освіту другого (магістерського) рівня, та 50 років - для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються у докторантурі.

Претендувати на здобуття премії можуть наукові та науково-педагогічні працівники, працівники закладів загальної середньої освіти, коледжів, професійно – технічних закладів, управління освіти і науки ТМР, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники закладів вищої освіти та наукових установ, які розташовані на території міста Тернополя, проводять наукові дослідження, мають опубліковані наукові праці.

Кількість та розмір премій своїм рішенням щорічно затверджує сесія міської ради, проте для відомих учених та фахівців її розмір становитиме не менший 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; для молодих учених і дослідників – не менший 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а для педагогів - новаторів – не менший, ніж 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому станом на 1 січня календарного року з урахуванням усіх передбачених чинним законодавством України відрахувань.

За детальнішою інформацією можна звертатися в управління освіти і науки Тернопільської міської ради (бульвар Т. Шевченка, 1).

 

Сторінка 861 з 1408

«ПочатокПопередня861862863864865866867868869870НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер