images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Процедура припинення громадського формування зі статусом юридичної особи

Середа, 26 вересня 2018, 00:00



Статтею 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» передбачена процедура припинення юридичної особи, яка здійснюється в два етапи:

Для державної реєстрації рішення про припинення структурного утворення політичної партії, прийнятого її учасниками, подаються такі документи: примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення вищого органу управління (з'їзду, конференції, загальних зборів тощо) про припинення структурного утворення політичної партії має містити відомості про персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог.

Рішення повинно бути прийнято в порядку, визначеному статутом політичної партії, та оформлене у вигляді протоколу. Невід'ємною частиною протоколу є реєстр осіб.

Рішення про припинення діяльності структурного утворення політичної партії приймається більшістю не менш як у 3/4 голосів.

Для державної реєстрації припинення структурного утворення політичної партії в результаті його ліквідації на підставі рішення про припинення структурного утворення політичної партії після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами (не менш як 2 місяці), подаються такі документи:

1) заява про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, форма якої затверджена наказом Міністерства юстиції України 06.01.2016 № 15/5 «Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних - підприємців та громадських формувань»;

2) довідка архівної установи про прийняття документів, що відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Процедура позбавлення статусу юридичних осіб структурних утворень політичних партій чинним законодавством України не передбачена.


Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

Правові наслідки нереформування ЗМІ у строки, встановлені законом

Середа, 26 вересня 2018, 00:00


Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» на роздержавлення відводить три роки: з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2018 рік. При цьому протягом зазначеного строку повинні завершитись і перший, і другий етапи реформування. Однак, далеко не всі державні та комунальні засоби масової інформації беруть участь у роздержавленні. Трудові колективи свідомо вирішили не брати участі в цих процесах, інші – зайняли вичікувальну позицію і не поспішають з перетвореннями. Проте, час плине швидко і вже починають поставати питання про те, а що ж буде з тими друкованими засобами масової інформації, які не вкладуться у відведений законом строк і не звершать реформування до кінця 2018 року?

Стаття 11 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» встановлює правові наслідки незавершення процесу реформування у вищезазначені строки.

Зокрема, абзац 2 частини 2 цієї правової норми передбачає, що у разі неподання засновником (співзасновниками) друкованого засобу масової інформації до органів Міністерства юстиції України, а саме до Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області заяви про перереєстрацію відповідного друкованого ЗМІ  у строк до 31 грудня 2018 року це стає підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації недійсним. Це означає, що з 1 січня 2019 року такі засоби масової інформації фактично припинять своє існування.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області










Проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності у 2018 році

Вівторок, 25 вересня 2018, 06:27

У рамках реалізації державної програми психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності інформуємо, що  Товариство з обмеженою відповідальністю «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Подільський Артек»  включений до переліку суб’єктів  з надання послуг з психологічної реабілітації.

ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Подільський Артек» розташований за адресою: Україна, 23664, Вінницька обл., Тульчинський район, с. Заозерне, вул. Лісова, 1, тел./факс: (04343) 6-48-45,  е-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Подільський Артек» (далі Санаторій) розташований в сосновому та змішаному лісі на березі річки Південний Буг.

На території Санаторія є зони відпочинку та релаксації, які облаштовані фонтанами, лавочками, альтанками. У відповідності до вимог облаштований  піщаний пляж та місце для купання, в наявності є споруди для занять спортом, культурно-масових заходів.

В Санаторії передбачено трьохразове харчування.

У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів. Отримувач послуг буде забезпечений харчуванням та проживанням.

Психологічна реабілітація в санаторії передбачає надання таких послуг:

1) психологічна просвіта та консультування;

2) психологічна діагностика;

3) підбір методів психологічної реабілітації;

4) психологічна допомога (терапія);

5) психологічна корекція та планування майбутнього;

6) профілактика та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

 

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності або його законний представник звертається в управління соціальної політики Тернопільської міської ради (м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8, кабінет № 23, тел. 22 04 37)  за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із складеною в довільній формі заявою.

До заяви про направлення на психологічну реабілітацію отримувач додає копії таких документів:

- посвідчення учасника бойових дій,  інваліда війни, учасника війни або посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.

- документ, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

 

Оновлена вул. В. Чорновола уже доступна для проїзду транспорту

Вівторок, 25 вересня 2018, 06:26

Нещодавно у Тернополі завершилася реконструкція вул. В. Чорновола. Цими днями тут ще тривають роботи з благоустрою території, зокрема, комунальники замінюють вуличне освітлення та впорядковують дорожні знаки, проте уже зараз тернополяни та гості міста мають змогу прогулюватися комфортною пішохідною алеєю, що простяглася від вул. Коперника до вул. Б. Хмельницького.

Нагадаємо, згідно з проектом, на цій частині вулиці В. Чорновола звужено проїжджу частину до 3.70 метрів та збережено односторонній проїзд транспорту в напрямку до залізничного вокзалу.  Натомість, пішохідна ділянка відтепер стала ще одним відкритим простором у Тернополі з облаштованою велодоріжкою, комфортними місцями для відпочинку, привабливим освітленням та екзотичним озелененням.

До слова, окрім капітального ремонту дорожнього покриття, на вул. Чорновола проведено демонтаж більше 20-ти самовільно влаштованих вивісок та дашків, щопорушували архітектурно-художній вигляд вулиці.

Вчора у Тернополі розпочав свою роботу форум місцевого самоврядування «День Діалогу з владою»

Вівторок, 25 вересня 2018, 06:24

У Тернополі стартував XIV Український муніципальний форум «День Діалогу з владою» – щорічний захід, що проводиться Асоціацією міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Цьогорічний День Діалогу присвячений обговоренню результатів та викликів реформи місцевого самоврядування, бюджетного забезпечення територіальних громад, впровадження секторальних реформ, а також законодавчого забезпечення житлово-комунального господарства та містобудування.

Серед учасників форуму, яких близько 400 чоловік, сьогоді присутні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Асоціації міст України Віталій Кличко, генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, голови громад-членів АМУ, народні депутати України, міністри, представники урядових структур та парламенту, а також міжнародні експерти. З вітальним словом до учасників форуму місцевого самоврядування звернувся очільник Тернополя Сергій Надал.

«Від імені усієї громади міста щиро вітаю вельмишановних гостей та учасників форуму у Тернополі. Для нас є великою честю проводити цей важливий захід у нашому місті, - наголошує Сергій Надал. - Приємно, коли обговорення проблем місцевого самоврядування та пошук рішень відбувається на такому високому рівні, адже самоврядність, самоорганізація, які завжди були сильними рисами українців, - це дороговказ у краще майбутнє нашої держави. Тому наша спільна мета сьогодні — це самодостатні і сильні громади, здатні забезпечувати високий рівень життя українців. Тож щиро дякую виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану, нашим колегам з USAID, а також Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за значний вклад у розвиток місцевого самоврядування».

В свою чергу, під час виступу перед учасниками форуму, Володимир Гройсман зазначив, що такі діалоги є дуже корисними, адже в їх основі є сильне, ефективне та відповідальне місцеве самоврядування. А основними фундаментами, на яких базується місцеве самоврядування повинні бути: зміцнення повноважень, передача фінансових ресурсів та відповідальність.

 

Сторінка 870 з 1427

«ПочатокПопередня861862863864865866867868869870НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер