images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Коли підприємець-загальносистемник проводить остаточний розрахунок єдиного внеску

Неділя, 02 вересня 2018, 09:45

Тернопільська ОДПІ нагадує, що абзацом третім частини восьмої ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено, що платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Суми єдиного внеску, сплачені фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування протягом року (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня звітного року, та до 20 січня року, наступного за звітним роком), враховуються такими платниками при остаточному розрахунку за календарний рік згідно з даними, зазначеними у Податковій декларації про майновий стан і доходи та результатів перевірок діяльності таких осіб, що призвела до збільшення або зменшення розміру доходу, який підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому враховується кількість місяців, протягом яких така особа перебувала на обліку як платник єдиного внеску.

Платники формують та подають Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (далі – Звіт) один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Термін сплати зобов’язань, визначених фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування, у Звіті настає в день подання такого Звіту, відповідно єдиний внесок необхідно сплатити до дати його подання включно.

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Ростислав Семків презентує нову книгу – «Як читати класиків»

П'ятниця, 31 серпня 2018, 09:19

14 вересня о 19:00 у «Бункермузі» відомий літературознавець, автор і видавець Ростислав Семків презентує нову книгу – «Як читати класиків». Автор проведе лекцію про пошук особистої читацької стратегії, що, коли і як читати, що отримувати користь і задоволення від книжок.

Ця книжка про підкорення могутньої сили — сили літератури. Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників — від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв’язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і, врешті, виробляти власні стратегії читання.

Шершні продовжують дошкуляти мешканцям Тернопільщини

Середа, 29 серпня 2018, 11:29

Bdzholy-e1501142254149-768x51228 серпня рятувальники тричі виїжджали на допомогу людям, які потерпали від небезпечних комах. В захисних костюмах, із дотриманням необхідних заходів безпеки представники ДСНС знешкодили гнізда шершнів, що оселилися в небезпечній близькості та своєю агресивною поведінкою загрожували людям.

Осередки цих небезпечних комах вилучено з горищ житлових будинків в селах Базниківка Бережанського району та Марилівка й Ридодуби Чортківського району.

http://tgn.in.ua

 

На скільки подешавшали овочі на тернопільських ринках?

Середа, 29 серпня 2018, 11:26

ua_borshНa тернoпiльськoму ринку пoдешевшaли oвoчi, якi вхoдять дo бoрщевoгo нaбoру, прoте не всi. Oкремi, нaвпaки, стaли ще дoрoжчими.

Стoлoвий буряк нaйбiльше знизився у цiнi – aж нa 29,3%. Нинi купити кiлoгрaм гoлoвнoгo кoренеплoду для укрaїнськoгo бoрщу вaртує 12 гривень зa кiлoгрaм. Нa 27% здешевшaлa й мoрквa. Її у Тернoпoлi мoжнa купити пo 22 грн/кг.

Кiлoгрaм кaпусти бiлoкaчaннoї нa ринку кoштує 10 гривень, a це нa 3% менше, нiж у червнi-липнi.

Лiдерoм в цiнi стaлa цибуля. Її цiнa пiдстрибнулa дo 13 гривень зa кiлoгрaм, тoбтo нa 23%. Недешевa й кaртoпля – 9 грн/кг (12% бiльше нiж у липнi).

Oтже, нaйбiльше пoдешевшaли ялoвичинa, фiле курятини, кaпустa тa мoрквa. Прoте експерти прoгнoзують пiдвищення цiн у вереснi. Тoдi пришвидшиться iнфляцiя. Тaкoж пoчнеться девaльвaцiя гривнi.

Джерелo: Гaлaс

Завдяки соціально відповідальному бізнесу у Тернополі біля острівця «Чайка» оновили дитячий майданчик

Понеділок, 27 серпня 2018, 07:37

На День Незалежності України у Тернополі відкрили оновлений дитячий майданчик, який розташований на Набережній ставу (біля острівця «Чайка»). На відкриття прийшли десятки дітей з батьками, очільник Тернополя Сергій Надал, а також меценати – представники ТМ «Молокія», які й виконали реконструкцію майданчика.

«Оновлення одного з найвідвідуваніших дитячих майданчиків ще раз демонструє, що у Тернополі є соціально відповідальний бізнес, який і сплачує податки, і допомагає громаді якісними проектами, - зазначив міський голова Сергій Надал. – Переконаний, що цей дитячий майданчик буде одним з улюблених місць для відпочинку дітей та батьків та стане ще одним соціальним простором, який із задоволенням відвідуватимуть тернополяни».

 

Сторінка 881 з 1432

«ПочатокПопередня881882883884885886887888889890НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер