images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У центрі Тернополя оновлюють водограй «Кульбаба»

Четвер, 16 серпня 2018, 04:50

У Тернополі на вул. Чорновола розпочалася реконструкція водограю “Кульбаба».

Працівники підрядної організації здійснюють тут заміну облицювання басейну, а також облаштують сучасну підсвітку та проведуть заміну обладнання машинного відділення. За сприятливої погоди оновлений водограй запрацює уже на День міста.

До слова, водограй "Кульбаба" востаннє оновлювали у 2008 році. Тоді це була реконструкція із повною заміною всього обладнання, підведенням нових труб та електрики, а також реконструкція чаші.

 

Для РРО запроваджено експериментальний проект

Середа, 15 серпня 2018, 13:32

Державна фіскальна служба спільно з Міністерством фінансів України розпочала пілотний проект щодо впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій, який триватиме до кінця 2019 року.

Новітня модель програмних та/або програмно-технічних комплексів - це технологічне рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (у тому числі торгівлі з використанням Інтернету), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу (надання) товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів та інших послуг, що не впроваджене в області застосування РРО.

Така новітня модель передбачає запровадження альтернативи касовим апаратам – замість традиційних РРО надана можливість використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші сучасні засоби комунікації.

Учасниками експериментального проекту є виробники (постачальники) та користувачі новітніх моделей комплексів, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті.

Нова інформаційна система передбачає оnline реєстрацію персональних комп’ютерів, планшетів, смартфонів, без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.

Даний експеримент законодавчо підкріплений постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2018 № 472 "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій».

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.

На День Незалежності у Тернополі виступить гурт "PIANOБОЙ"

Середа, 15 серпня 2018, 09:47

Протягом кількох днів святкувань Дня Державного Прапора України, Дня Незалежності України та Дня міста Тернополя, на мешканців та гостей очікує безліч урочистих заходів та розваг, зокрема спортивні змагання, танцювальні та гастрономічні фестивалі, ярмарки, шоу, концерти та вечірка під відкритим небом.

До 27-ї річниці Незалежності України на Набережній ставу у Тернополі виступлять кращі тернопільські гурти, а особливим гостем на хедлайнером святкової програми цьогоріч стане популярний гурт «Pianoбой».

Святковий концерт розпочнеться 24 серпня о 18.00 год на головній сцені поблизу причалу, який завершиться виступом «Pianoбой».

Довідка. Гурт «Pianoбой» - проект популярного українського музиканта, колишнього учасника гуртів Океан Ельзи та Esthetic Education Дмитра Шурова, створений 2009 року. Автором пісень і солістом гурту, який сьогодні здобув широку популярність та збирає повні зали у всіх містах України, є Дмитро, якого критики називають «флагманом української інтелектуальної поп-музики» та одним із найбільш прогресивних сучасних виконавців. У 2017 році Дмитро Шуров став членом оновленого складу журі шоу «Х-фактор»-8.

 

Чотири нових зірки з’явиться цьогоріч на Алеї зірок у Тернополі

Вівторок, 14 серпня 2018, 06:25

Традиційно на День міста, 28 серпня, тернопільська Алея зірок, що на вул. Гетьмана Сагайдачного, поповниться новими іменами. Цього року урочисто будуть відкриті чотири бронзові зірки:

Українському актору театру і кіно, режисеру, педагогу, громадському діячу, народному артисту, професору В’ячеславу Хім’яку;

Українському архівісту, педагогу, краєзнавцю, громадсько-культурному діячу, літератору Богдану Хаварівському;

Журналісту, громадсько-політичному діячу Григорію Бурбезі;

та з нагоди 150-річчя Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Імена, якими незабаром поповниться Алея зірок, було затверджено на сесії міської ради, а пропозиції подавалися громадськими організаціями, творчими спілками та депутатами.

Зірки встановлюватимуть вздовж приміщення Державного архіву у напрямку до Майдану Волі.

До слова, Алея зірок у Тернополі була відкрита 28 серпня 2011 року під час святкування Дня міста. Щороку на Алеї у бронзових зірках тернового цвіту з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток міста. На сьогодні пам’ятна алея налічує 18 зірок.

Тернопільські муніципали перевірили дотримання правил рибальства на міському ставі

Вівторок, 14 серпня 2018, 06:24

Днями працівники муніципальної поліції Тернопільської міської ради провели черговий рейд з недопущення порушень природоохоронного законодавства на території Тернопільського ставу. За результаті рейду порушень природоохоронного законодавства не виявлено, а з рибалками, які здійснювали вилов риби у нічний період, проведено профілактичні бесіди на предмет дотримання правил рибальства.

Муніципальна поліція нагадує про заборону виловлювати рибу, меншу за мінімальні розміри риб і водних безхребетних, дозволених до вилову рибалками-любителями відповідно до Додатку до п. 4.11 Правил любительського та спортивного рибальства.

Відповідальність, передбачена за вилов риби на території природно-заповідного фонду, до якого належить Тернопільський став становить: за вилов щуки та сазана до 35 см і коропа до 25см. – штраф у розмірі 602 грн. за шт., за вилов судака до 42 см. - 903 грн. за шт., та ляща до 32 см. - 301 грн. за шт. Добова норма вилову риби на 1 людину не повинна перевищувати 3 кг.

Нагадаємо, з лютого 2017-го року працівників управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради наділено повноваженнями патрулювати міський став з метою забезпечення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

 

Сторінка 885 з 1433

«ПочатокПопередня881882883884885886887888889890НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер