images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відомих та молодих дослідників нагороджуватимуть премією Тернопільської міської ради

П'ятниця, 10 серпня 2018, 07:06

Відтепер талановиті вчені, дослідники та фахівці, які працюють у закладах освіти та наукових установах міста, отримуватимуть премії Тернопільської міської ради.

Відповідно до затвердженого положення, вік осіб, які висуваються на здобуття премії за рахунок коштів міського бюджету, не може перевищувати 35 років - для осіб, які мають вищу освіту другого (магістерського) рівня, та 50 років - для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються у докторантурі.

Претендувати на здобуття премії можуть наукові та науково-педагогічні працівники, працівники закладів загальної середньої освіти, коледжів, професійно – технічних закладів, управління освіти і науки ТМР, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники закладів вищої освіти та наукових установ, які розташовані на території міста Тернополя, проводять наукові дослідження, мають опубліковані наукові праці.

Кількість та розмір премій своїм рішенням щорічно затверджує сесія міської ради, проте для відомих учених та фахівців її розмір становитиме не менший 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; для молодих учених і дослідників – не менший 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а для педагогів - новаторів – не менший, ніж 7 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому станом на 1 січня календарного року з урахуванням усіх передбачених чинним законодавством України відрахувань.

За детальнішою інформацією можна звертатися в управління освіти і науки Тернопільської міської ради (бульвар Т. Шевченка, 1).

 

Тернопільські першокласники отримають електронний квиток «Картку тернополянина» безкоштовно

Четвер, 09 серпня 2018, 05:55

У Тернополі від початку навчального року усі першокласники середніх загальноосвітніх шкіл зможуть розраховуватися за проїзд у міському громадському транспорті електронним квитком «Карткою тернополянина».

Як повідомляє очільник Тернополя Сергій Надал, соціальну картку школярі отримають безкоштовно.

«Протягом навчального періоду першокласники, як і решта учнів, у всьому загальноміському транспорті оплачуватимуть 50% від вартості проїзду. Загалом такі безкоштовні картки уже на початку вересня отримають понад 3000 першокласників, - додає Сергій Надал. - Окрім того, наразі ведуться перемовини про можливість розрахунку даною карткою в шкільних їдальнях, а також про надання певних пільг під час покупок товарів в окремих торговельних мережах міста».

Депутати затвердили порядок нарахування щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО та ветеранам ОУН-УПА

Четвер, 09 серпня 2018, 05:54

Положення про порядок надання щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО, учасників-добровольців АТО та щомісячної доплати до пенсії особам, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА затвердили у Тернопільській міській раді.

Виплати здійснюватимуться членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО, учасників-добровольців АТО, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції забезпеченні її проведення, а також особам, які зареєстровані та проживають у м. Тернополі та на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА.

Наразі у Тернополі 41 особа з числа сімей загиблих учасників бойових дій АТО, а також 44 ветерани ОУН-УПА, яким видано відповідне посвідчення, отримують щомісячно грошову допомогу з міського бюджету у розмірі 500 грн.

До членів сімей загиблих належать :

  • утриманці загиблого або того, хто пропав безвісти, яким у зв’язку з цим виплачується пенсія;
  • батьки;
  • один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні;
  • діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;
  • діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;
  • діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти.

 

Для отримання щомісячної грошової допомоги сім загиблих учасників бойових дій АТО подаються наступні документи:

  • заява на ім’я начальника управління соціальної політики;
  • копія посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого);
  • копія свідоцтва про смерть;
  • копія витягу з протоколу засідання Військово-лікарської комісії по встановленню причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв;
  • копія паспорта громадянина України (заявника);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника.

 

Для отримання щомісячної доплати до пенсії подаються наступні документи:

  • заява на ім’я начальника управління соціальної політики;
  • копія посвідчення учасника боротьби ОУН-УПА, виданого Тернопільською обласною державною адміністрацією;
  • копія паспорта громадянина України (заявника);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • номер особистого рахунку, відкритого в банківській установі.

 

Документи приймаються в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка, 8).

 

На проспекті Злуки облаштують підвищений пішохідний перехід

Середа, 08 серпня 2018, 05:30

Задля попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та зниження швидкості автотранспорту під час руху, у Тернополі на просп. Злуки (поблизу «Універсаму) уже цього тижня розпочнуться роботи з влаштування підвищеного пішохідного переходу.

У зв’язку з цим з 9 серпня буде частково обмежений рух автотранспорту на ділянці дороги від транспортної розв’язки вулиць Збаразька – Злуки - Промислова – Текстильна – Енергетична в напрямку транспортної розв’язки вулиць Злуки – Тарнавського - Є. Коновальця – Галицька для проведення ремонтних робіт. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Зі слів міського голови Сергія Надала, підвищений пішохідний перехід буде влаштований фігурними елементами мощення у формі «трапеції». Висота конструкції не перевищуватиме 7-9 см, що дозволить безперешкодно пересуватися низькопідлоговим автобусам та тролейбусам. При сприятливих погодніх умовах, роботи з облаштування пішохідного переходу заплановано завершити до святкування Дня міста.

Нагадаємо, у квітні цього року на вказаній ділянці дороги було проведено поточний ремонт дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу.

Тролейбус №7 у Тернополі змінить маршрут

Середа, 08 серпня 2018, 05:29

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про зміни маршруту громадського транспорту. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, ідеться про тролейбус №7, який буде курсувати зі Східного масиву через вулиці Промислова, Бродівська та Лук’яновича до Центрального ринку.

Раніше цей маршрут курсував зі Східного на вулицю Промислову. Тепер же він буде сполучений новими вулицями (Бродівською, Лук’яновича і Центральним ринком), також заїжджатиме на залізничний вокзал.

На маршруті курсуватимуть 4 тролейбуси.

На цей час на дорозі на Промисловій - Бродівській та Лук’яновича завершуються ремонтні роботи. Також проводяться роботи з влаштування зупинок.

 

Сторінка 886 з 1432

«ПочатокПопередня881882883884885886887888889890НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер