images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Депутати затвердили порядок нарахування щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО та ветеранам ОУН-УПА

Четвер, 09 серпня 2018, 05:54

Положення про порядок надання щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО, учасників-добровольців АТО та щомісячної доплати до пенсії особам, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА затвердили у Тернопільській міській раді.

Виплати здійснюватимуться членам сімей загиблих учасників бойових дій АТО, учасників-добровольців АТО, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції забезпеченні її проведення, а також особам, які зареєстровані та проживають у м. Тернополі та на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА.

Наразі у Тернополі 41 особа з числа сімей загиблих учасників бойових дій АТО, а також 44 ветерани ОУН-УПА, яким видано відповідне посвідчення, отримують щомісячно грошову допомогу з міського бюджету у розмірі 500 грн.

До членів сімей загиблих належать :

  • утриманці загиблого або того, хто пропав безвісти, яким у зв’язку з цим виплачується пенсія;
  • батьки;
  • один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні;
  • діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;
  • діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;
  • діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти.

 

Для отримання щомісячної грошової допомоги сім загиблих учасників бойових дій АТО подаються наступні документи:

  • заява на ім’я начальника управління соціальної політики;
  • копія посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого);
  • копія свідоцтва про смерть;
  • копія витягу з протоколу засідання Військово-лікарської комісії по встановленню причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв;
  • копія паспорта громадянина України (заявника);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника.

 

Для отримання щомісячної доплати до пенсії подаються наступні документи:

  • заява на ім’я начальника управління соціальної політики;
  • копія посвідчення учасника боротьби ОУН-УПА, виданого Тернопільською обласною державною адміністрацією;
  • копія паспорта громадянина України (заявника);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • номер особистого рахунку, відкритого в банківській установі.

 

Документи приймаються в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка, 8).

 

На проспекті Злуки облаштують підвищений пішохідний перехід

Середа, 08 серпня 2018, 05:30

Задля попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та зниження швидкості автотранспорту під час руху, у Тернополі на просп. Злуки (поблизу «Універсаму) уже цього тижня розпочнуться роботи з влаштування підвищеного пішохідного переходу.

У зв’язку з цим з 9 серпня буде частково обмежений рух автотранспорту на ділянці дороги від транспортної розв’язки вулиць Збаразька – Злуки - Промислова – Текстильна – Енергетична в напрямку транспортної розв’язки вулиць Злуки – Тарнавського - Є. Коновальця – Галицька для проведення ремонтних робіт. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Зі слів міського голови Сергія Надала, підвищений пішохідний перехід буде влаштований фігурними елементами мощення у формі «трапеції». Висота конструкції не перевищуватиме 7-9 см, що дозволить безперешкодно пересуватися низькопідлоговим автобусам та тролейбусам. При сприятливих погодніх умовах, роботи з облаштування пішохідного переходу заплановано завершити до святкування Дня міста.

Нагадаємо, у квітні цього року на вказаній ділянці дороги було проведено поточний ремонт дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу.

Тролейбус №7 у Тернополі змінить маршрут

Середа, 08 серпня 2018, 05:29

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про зміни маршруту громадського транспорту. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, ідеться про тролейбус №7, який буде курсувати зі Східного масиву через вулиці Промислова, Бродівська та Лук’яновича до Центрального ринку.

Раніше цей маршрут курсував зі Східного на вулицю Промислову. Тепер же він буде сполучений новими вулицями (Бродівською, Лук’яновича і Центральним ринком), також заїжджатиме на залізничний вокзал.

На маршруті курсуватимуть 4 тролейбуси.

На цей час на дорозі на Промисловій - Бродівській та Лук’яновича завершуються ремонтні роботи. Також проводяться роботи з влаштування зупинок.

 

Завершився капітальний ремонт міжквартального проїзду на вулиці 15 Квітня

Вівторок, 07 серпня 2018, 05:44

Працівники підрядної організації завершили капітальний ремонт міжквартального проїзду на вул. 15 Квітня, 23 – вул. 15 Квітня, 25. Тут напередодні здійснили заміну бордюрів, розбирання асфальтобетонного покриття тротуару та влаштування щебеневої основи тротуару. Також проведені роботи із влаштування пішохідної доріжки та проїзної частини фігурними елементами мощення.

Згідно з титульним списком капітального ремонту міжквартальних проїздів, від початку року у Тернополі капітально відремонтовано п’ять проїздів, а ще на двох об’єктах роботи тривають.

Нюанси нарахування єдиного внеску при мінімальній зарплаті

Вівторок, 07 серпня 2018, 05:38

Тернопільська ОДПІ інформує, відповідно до ст. 2 Закону України від 15 листопада 1996 року №504/96-ВР «Про відпустки» із змінами та доповненнями (далі – Закон №504) громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, мають право на відпустки.

Статтею 4 Закону №504 передбачено такі види відпусток: щорічні, додаткова відпустка у зв’язку з навчанням, творча відпустка, соціальні відпустки (у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у зв’язку з усиновленням дитини, додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи), відпустки без збереження заробітної плати.

Відповідно до частини п’ятої ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) для платників, зазначених у ст. 4 Закону №2464, встановлюється у розмірі 22 відсотки до визначеної ст. 7 Закону №2464 бази нарахування ЄВ. Якщо база нарахування ЄВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄВ.

Згідно з п. 9 розд. ІІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 №449 (далі – Інструкція №449), умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця, які передбачені правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності згідно із законодавством.

Суми оплати відпустки відносяться до того місяця, за який вони нараховані. Якщо після виходу з відпустки загальна сума нарахованої заробітної плати та оплати частини відпустки, яка припадає на поточний місяць, не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума ЄВ за цей місяць розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄВ.

Отже, найманим працівникам за основним місцем роботи, які після виходу з будь-якої відпустки, визначеної ст. 4 Закону №504, крім відпустки без збереження заробітної плати відповідно до п. 18 частини першої ст. 25 Закону №504, відпрацювали неповний місяць, в якому загальна сума нарахованого доходу за місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума ЄВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄВ у розмірі 22 відсотка.

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Сторінка 887 з 1433

«ПочатокПопередня881882883884885886887888889890НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер