images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чому ми не задоволені своїм фінансовим становищем?

П'ятниця, 29 червня 2018, 12:15


Часто чуємо від людей, що перебувають на обліку у центрі зайнятості що зарплата мала і як вихід –це виїзд за кордон. А може питання в іншому: як ми керуємо свої доходами.

Для того щоб розібратись у цих інколи простих запитаннях було проведено ще одне засідання «Клубу Бізнес-Подій" у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Дана гра відбулась дякуючи Діловому клубу «Партнер» м. Тернопіль.

Люди, що перебувають на обліку у пошуку роботи мали можливість взяти участь у бізнес грі "Життєвий капітал" та на даному «тренажері» побачити на живо, як вони раціонально або навпаки не раціонально розпоряджаються активами та іншими ресурсами.

Дана гра є адаптованою до українських реальностей гри Р.Кійосакі.

У результаті змодельованих життєвих ситуацій кожен з учасників отримав власний безцінний досвід, який можна і навіть треба використовувати у реальному житті для прийняття найоптимальніших рішень.

Це було одне з най триваліших засідань за час існування Клубу: 6 годин.

Присутні зробили висновок, що і в Україні можна бути фінансово незалежним, треба лише розібратись у своїх фінансових потоках.


 

Майже 300 тисяч жителів Тернопільщини уже підписали декларації із сімейними лікарями

Четвер, 28 червня 2018, 12:42

На Тернопільщині триває кампанія із вибору лікаря. Щодня до електронної системи охорони здоров’я приєднуються нові заклади, які надають первинну медичну допомогу.

Так, станом на 25 червня обрати свого лікаря можна вже у 34 лікувально-профілактичних закладах області. У системі також зареєстровані 630 лікарів, із якими можна підписати декларації. Послугою вже скористалися майже 285 тис. жителів Тернопільщини. Про повідомили в управлінні охорони здоров'я ТОДА.
Додамо, що основна підписна кампанія тривала до 1 липня 2018 року. Проте, згідно із повідомленням Міністерства охорони здоров’я, вона продовжиться до початку 2019 року.

Чому потрібно підписати декларацію, якщо Ви ще цього не зробили, і яка мета підписної кампанії, – розповідає у програмі «Тема дня», що виходить на телеканалі ТТБ, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук.

Набуття всеукраїнського статус громадського об'єднання

Середа, 27 червня 2018, 07:03

Відповідно до частини 1 статті 25 Закону України «Про громадські об'єднання» № 4572-VI від 22.03.2012 (далі -  Закон), громадське об'єднання, зареєстроване в установленому законом порядку, може мати всеукраїнський статус за наявності у нього відокремлених підрозділів у більшості адміністративно-територіальних одиниць, зазначених у частині другій статті 133 Конституції України, і якщо таке громадське об'єднання підтвердило такий статус у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Для  державної реєстрації підтвердження статусу всеукраїнського об’єднання, відповідно статті 24 до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" № 755-IV від 15.05.2003 , відповідне громадське об'єднання подає заяву про державну реєстрацію підтвердження всеукраїнського статусу.

Також варто зазначити, що відповідно до частини 2 статті 25 Закону, підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання та відмова від такого статусу є добровільними. Таким чином, відповідно до частини 2 статті 24Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" № 755-IV від 15.05.2003 для відмови від всеукраїнського статусу подається заява про державну реєстрацію відмови від всеукраїнського статусу.

Відомості про всеукраїнський статус громадського об’єднання перевіряються щороку уповноваженим органом з питань реєстрації відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

Державна реєстрація структурних утворень політичної партії, що не мають статусу юридичної особи

Середа, 27 червня 2018, 07:01

Для державної реєстрації структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи, подаються такі документи:

1) заява про державну реєстрацію структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи;

2) копія статуту політичної партії;

3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення про створення структурного утворення політичної партії, невід’ємною частиною якого є реєстр учасників, У реєстрі зазначаються дані щодо учасників установчих зборів (конференції) обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії: прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта). Дані про особу засвідчуються її особистим підписом.

Протокол Установчих зборів (конференції) про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення політичної партії, передбаченого статутом партії, має відповідати вимогам статті 10 Закону України «Про політичні партії в Україні».

Невід’ємною  частиною  протоколу  є  реєстр  осіб,  які брали участь   в  установчих  зборах  (конференції)  обласної,  міської, районної  організації,  первинного  осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії.

4) документ, що підтверджує створення структурного утворення політичної партії, відповідно до статуту політичної партії, на підставі якого воно діє.

Державна реєстрація первинного осередку політичної партії здійснюється без надання статусу юридичної особи шляхом повідомлення про утворення первинного осередку.

Розгляд документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, щодо структурного утворення політичної партії здійснюється у строк - не пізніше 10 робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації.


Головне  територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


Соціальна податкова пільга: нюанси

Вівторок, 26 червня 2018, 06:44

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що відповідно до Податкового кодексу податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за  одним місцем його нарахування (виплати).

Для цього, працівник подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги. Пільга починає застосовуватись до нарахованого доходу у вигляді зарплати з дня отримання роботодавцем  заяви про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець повинен відображати у податковій звітності усі випадки застосування чи незастосування податкової соцпільги згідно з отриманими від найманого працівника заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Нагадуємо, що податкова соціальна пільга застосовується до доходу як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації і винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округлених до найближчих 10 грн (у 2018 році – 2 470 грн).

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


 

Сторінка 892 з 1426

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер