images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Соціальна податкова пільга: нюанси

Вівторок, 26 червня 2018, 06:44

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що відповідно до Податкового кодексу податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за  одним місцем його нарахування (виплати).

Для цього, працівник подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги. Пільга починає застосовуватись до нарахованого доходу у вигляді зарплати з дня отримання роботодавцем  заяви про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець повинен відображати у податковій звітності усі випадки застосування чи незастосування податкової соцпільги згідно з отриманими від найманого працівника заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Нагадуємо, що податкова соціальна пільга застосовується до доходу як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації і винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округлених до найближчих 10 грн (у 2018 році – 2 470 грн).

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


 

Продаж вживаних телефонів: чи потрібен касовий апарат?

Вівторок, 26 червня 2018, 06:42

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що згідно з п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України касові апарати не застосовуються платниками єдиного податку І, ІІ та ІІІ групи (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень.

Зазначена норма Податкового кодексу України не поширюється на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, обслуговуванню або гарантійній заміні, у цілях застосування касових апаратів, затверджено постановою Кабінету Міністрів України  від 16 березня 2017 року №231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – Перелік №231). Згідно з Переліком №231 до таких товарів належать, зокрема, смартфони та мобільні телефони, що мають згідно з УКТ ЗЕД код 8517 12 00 00.

При цьому, винятків щодо можливості незастосування касових апаратів для техніки, яка була раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

Отже, при роздрібній торгівлі мобільними телефонами, які були у використанні, фізичним особам-підприємцям-платникам єдиного податку необхідно проводити розрахункові операції із застосуванням переведеного у фіскальний режим касового апарату.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


У Тернополі відбулося загальноміське свято «Випускник – 2018»

Понеділок, 25 червня 2018, 06:52

23 червня у Тернополі відбулося загальноміське свято «Випускник – 2018». Незважаючи на негоду, випускники усіх загальноосвітніх навчальних закладі пройшлися традиційною ходою центральними вулицями міста.

Продовжилося святкування на міському стадіоні, де очільник міста Сергій Надал нагородив медалістів і переможців конкурсу на кращий вишитий костюм. Також за максимальний результат ЗНО із базової дисципліни одна із випускниць отримала грошову винагороду.

«Шановні випускники! Сьогодні ви зробили крок в доросле та самостійне життя. Перед вами відкриваються нові перспективи та можливості, адже саме ви будуватимете нову українську державу. Тому  я бажаю здійснення всіх ваших планів і задумів. Нехай ті щирі посмішки, які є сьогодні на вашому обличчі, будуть з вами все ваше життя. Будьте впевнені у своїх діях, - зазначив випускникам очільник міста. - Хочу висловити подяку вашим батькам та педагогам, тому що кожен з них вклав частинку себе у ваше виховання та творення вашого світогляду. Тому, як би не склалася ваша доля, в якому куточку країни чи світу ви б не опинились, пам’ятайте завжди про тепло рідної домівки, про ласкаву материнську колискову, про батьківську мудрість і про ті знання, які вам подарували ваші вчителі!»

Також тернопільських випускників привітав Заслужений артист України, лідер гурту «Нічлава» Андрій Підлужний.

До слова, цьогоріч у Тернополі завершили навчання 1132 випускники, з них 112 нагороджені золотою медаллю та 42 – срібною.

 

Податок на елітні авто: що потрібно для звірки?

Неділя, 24 червня 2018, 08:04

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску якого минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість якого становить понад 1 млн 396 тис 125 грн, повинна сплатити до бюджету транспортний податок.

Так, аби дізнатись чи необхідно сплачувати податок або перевірити правильність нарахованого Вам податку, необхідно звернутись у податкову інспекцію за місцем своєї реєстрації (прописки) та пред’явити копію технічного паспорта автомобіля і паспорт громадянина України.

Платник податку-юридична особа самостійно обчислює суму податку, станом на 1 січня звітного року, і до 20 лютого цього року подає контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, а також сплачує транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації. Нагадуємо, що у 2018 році до контролюючих органів подається оновлена форма декларації з транспортного податку, яку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №415 «Про затвердження форми Податкової декларації з транспортного податку».

Докладні консультації із даного питання – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-30, 43-46-10.


У липні змінюється прожитковий

Субота, 23 червня 2018, 12:07

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що Законом України №2246 від 7.12.17 року «Про державний бюджет України на 2018 рік» встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення та розміри мінімальної заробітної плати.

Вищевказані показники впливають на розміри соціальних виплат, мінімальних пенсій та податкових соцпільг.

Так, з 1 липня 2018 року встановлюються нові розміри прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку на місяць – 1777 гривень.

Для основних соціальних та демографічних груп населення з 1 липня 2018 року встановлюються такі показники прожиткового мінімуму:

для дітей віком до 6 років – 1559 грн;

для дітей віком від 6 до 18 років – 1944 грн;

для працездатних осіб – 1841 грн;

для осіб, які втратили працездатність – 1435 грн.

Мінімальна заробітна плата, з початку 2018 року, складає у місячному розмірі – 3723 грн, у погодинному – 22,41. Станом на 1 липня цього року мінімальна зарплата не змінюється.

Звертаємо увагу,  що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання й фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Консультації, тренінги та допомогу у заповненні електронної звітності можна отримати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Сторінка 894 з 1427

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер