images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На нараді при Міністерстві тернопільські тепловики порушили проблему централізованого постачання гарячої води

Четвер, 14 вересня 2017, 12:11

Сьогодні, 13 вересня, у Міністерстві регіонального розвитку та будівництва відбулася нарада щодо підготовки міст до опалювального сезону.

Під керівництвом заступника Міністра Едуарда Кругляка представники облдержадміністрацій з усієї України, профільні заступники міських голів та керівники теплокомуненерго обговорювали  фінансовий стан підприємств, які надають населенню послуги централізованого тепло- та водопостачання. Адже сьогодні практично в усіх містах ці підприємства мають величезні заборгованості за газ, а відтак і не можуть, особливо у літній період, постачати гарячу воду населенню.

На нараді заступник міського голови Владислав Стемковський разом з керівником КП «Тернопільтеплокомуенерго» Андрієм Чумаком порушив проблему постачання гарячої води населенню в неопалювальний період через відсутність затверджених на рівні усієї країни нормативних актів. А без них міста не можуть вчасно розраховуватися за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» та отримувати ліміти використання газу. Оскільки, при використанні газу без лімітів, газооператори вимагають від комунального підприємства оплату на рівні тарифу комерційних підприємств, що двічі вищий, аніж вартість газу, що закладена у тарифах.

Зазначені нормативні акти розробляються на рівні Міністерства, тому, за результатами обговорення, було прийнято рішення пришвидшити цей процес.


 

У Тернополі продовжують встановлювати дитячі майданчики

Четвер, 14 вересня 2017, 12:09

У Тернополі тривають роботи зі встановлення дитячих та спортивних майданчиків. Як пояснюють в управлінні житлово-комунального господарства, цього року у житловому фонді міста встановлено 18 нових дитячих майданчики та два спортивних. Окрім того, нові спортивні майданчики отримали загальноосвітні школи №11 та 16. Роботи на інших запланованих об’єктах тривають.

Головний спеціаліст відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Олександр Чурілов розповідає, що після встановлення дитячі майданчики передаються на утримання житлово-експлуатаційній організації, яка обслуговує територію.

Зазначимо, що список, де встановлюються дитячі та спортивні майданчики, формується на основі звернень мешканців та балансоутримуючих організацій.

Сплачувати податки та збори можна через «Електронний кабінет платника»

Четвер, 14 вересня 2017, 07:30

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що електронний сервіс ДФС - «Електронний кабінет платника» (особистий кабінет – «Стан розрахунків з бюджетом»), надає можливість фізичним особам після ідентифікації за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі, а також переглянути інформацію щодо стану їх розрахунків з бюджетом.

Банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Дані про надходження податків, зборів, митних та інших платежів до бюджету та єдиного внеску відображаються в інтегрованій картці платника і в реєстрі надходжень та повернень контролюючим органом за місцем його знаходження на податковому обліку у день отримання від органів Державної казначейської служби України відомостей про зарахування та повернення надміру сплачених платежів у вигляді електронного реєстру розрахункових документів.

Також, у податковій інспекції зазначили, що для юридичних осіб можливість сплати податків, зборів та платежів через даний електронний сервіс на сьогодні не реалізована.


 

15 вересня відбудеться тренінг з написання проектів для Громадського бюджету

Середа, 13 вересня 2017, 12:05

15 вересня у Тернополі з 12:00 до 16:00 в Українському Домі «Перемога» (бул. Шевченка, 27) відбудеться тренінг: «Що таке громадський бюджет та як написати креативний проект для свого міста?», на якому учасники матимуть змогу дізнатися більше про інструмент громадського бюджету та потренуватися у написанні проектів.

Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://goo.gl/forms/3pu3tmX4fcs8wQRM2

22 вересня з 12:00 до 16:00 відбудеться тренінг: "Успішна рекламна кампанія для проектів громадського бюджету". Тренер заходів – експерт з громадського бюджетування Ірина Стасюк (м. Рівне/ м. Чернігів).

26 вересня з 12:00 до 16:00 учасники дізнаються більше про механізми контролю за реалізацією проектів в рамках тренінгу: «Як контролювати реалізацію проектів: моніторинг та оцінка». Захід проведуть Ерік Браунстійн (м. Нью-Йорк, США), спеціаліст з питань оцінки, волонтер «Корпусу Миру», та Лілія Ковшун (м. Вінниця), проектний менеджер з питань партисипації, ГО «Подільська агенція регіонального розвитку».

До участі запрошується активна громадськість міста, студенти, майбутні автори проектів, представники міських адміністрацій, департаменти міських рад, відповідальні за впровадження громадського бюджетування, депутати та громадські організації.

Заходи відбуваються за сприяння USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) і розробником електронної системи «Громадський Проект» – ГО «SocialBoost».

Участь в усіх заходах безкоштовна.

За додатковою інформацією звертайтесь: 093 32 888 58, Ковшун Лілія Ігорівна, асистентка керівника субгранту в рамках проекту «ЗМФІ-II», менеджер проектів з питань партисипації ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»

Робоча група працює над підготовкою Стратегії розвитку відкритих даних

Середа, 13 вересня 2017, 12:04

Днями відбулася чергова зустріч робочої групи з підготовки Стратегії розвитку відкритих даних Тернополя, у яку входять представники органу місцевого самоврядування та громадських організацій.

На засіданні члени робочої групи обговорили результати навчань, проведених для виконавчих органів ради та головних розпорядників коштів, а також триває узагальнення пропозицій до Стратегії розвитку відкритих даних.

Нагадаємо, що прозорість та відкритість є важливим принципами у роботі Тернопільської міської ради. Саме тому місто працює над створенням інтерактивної карти Реєстру комунального майна, також продовжується прийом проектів на «Громадський бюджет 2018» і працюють інші інструменти е-демократії, наприклад, «Електронні петиції», «Відкрите місто», «Відкритий бюджет» тощо.

 

Сторінка 972 з 1408

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер