images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Триває термомодернізація п’яти тернопільських будинків

Четвер, 19 жовтня 2017, 12:10

У Тернополі продовжують утеплювати будинки за програмою термомодернізації житлового фонду за умови співфінансування 70% з міського бюджету та 30% за кошти мешканців. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, за час дії програми у місті уже утеплили 22 фасади будівель, проведено заміну вікон загального користування у 27 будинках, на двох об’єктах оновлено систему освітлення та замінено лампочки на енергоефективні.

Загалом з початку 2017 року підрядниками виконано роботи із термомодернізації у сімнадцяти будинках. Наразі роботи тривають у п’яти будинках за адресами: вул. Бродівська, 50, вул. Збаразька, 37, вул. В. Великого, 8, вул. С. Будного, 50 (блок А), проспект С. Бандери, 90А. Зауважимо, що кількість звернень мешканців щодо виконання робіт із термомодернізації з кожним роком збільшується. Якщо у 2015 році виконано роботи із термомодернізації лише у дев’яти будинках, то у 2017 році співвласники понад чотирьох десятків будинків вирішили утеплити своє житло, подавши відповідні звернення та необхідну документацію.

 

У центральні частині Тернополя провели комплексну реконструкцію

Четвер, 19 жовтня 2017, 12:09

У центральній частині міста – від Катедри до пам’ятника Івану Франку завершилися роботи з капітального ремонту двору, тротуару та проїжджої частини. Як розповідає очільник Тернополя Сергій Надал, окрім комплексної реконструкції території у одному з прилеглих будинків, зокрема на вул. Сагайдачного,8 оновлюють фасад.

«Під час реконструкції підрядниками відремонтовано проїжджу ділянку, тротуари для пішоходів від вул. Листопадової до вул. Гетьмана Сагайдачного (поблизу Архикатедрального собору) та до Театрального майдану, влаштовано додаткові місця для паркування транспортних засобів. Паралельно проведено капітальний ремонт системи теплопостачання на вказаній ділянці та замінено інженерні комунікації»,- коментує міський голова.

У Тернополі затвердили Стратегію розвитку відкритих даних

Четвер, 19 жовтня 2017, 07:42

Виконком затвердив Стратегію розвитку відкритих даних на 2017-2018 року – документ, у якому визначено та описано покрокову діяльність, яка направлена на розвиток відкритих даних міста, впровадження інструментів е-демократії та e-урядування.

У документі, який розроблений на основі принципів Міжнародної хартії відкритих даних, ідеться про визначення пріоритетних наборів даних, які будуть оприлюднені для вільного доступу, методологію аудиту відкритих даних міської ради та щодо кожного набору період оновлення.

Зі слів очільника Тернополя, міська рада прагне у своїй роботі залишатися максимально відкритою, адже сьогодні у місті працює ряд платформ е-демократії: відкрите місто, електронні петиції, громадський бюджет, відкритий бюджет, тощо. А прийняття Стратегії розвитку відкритих даних – це ще один крок у напрямку прозорості та відкритості.

«Стратегія розвитку відкритих даних дасть можливість представити тернополянам більшу кількість відкритих даних, на основі яких можна буде розробляти такі ж ресурси, як Інтерактивна карта реєстру комунального майна, карта позашкільних навчальних закладів, оприлюднювати на інтерактивних платформах відкриті дані з інших важливих сфер життєдіяльності міста», - розповідає міський голова Сергій Надал.

До слова, над Стратегією працювала міська рада спільно з Центром громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі та представниками TAPAS - Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах.

 

Через відсутність кворуму розгляд громадських проектів перенесли

Середа, 18 жовтня 2017, 10:35

17 жовтня мало відбутися засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету, на якому повинні були обговорити питання допущення до голосування поданих проектів. Проте засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Згідно раніше прийнятих рішень, Номінаційний комітет складається з 12 членів, серед яких половина – з депутатського корпусу. Проте, останні проігнорували чергове засідання. Відтак, через відсутність кворуму розгляд громадських проектів перенесли на четвер, 19 жовтня.

21 жовтня у Тернополі пройде сільськогосподарський ярмарок

Середа, 18 жовтня 2017, 10:33

21 жовтня у трьох мікрорайонах міста будуть проведені сільськогосподарські ярмарки, де тернополяни матимуть змогу купити продукти та товари підприємств харчової промисловості. Відповідне розпорядження підписав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Ярмарки відбудуться на:

  1. масиві «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);
  2. масиві «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – площадка перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);
  3. масиві «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – площадка ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – площадка біля кінотеатру ім. Довженка).
 

Сторінка 974 з 1420

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер