images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Депутати внесли зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік

Понеділок, 21 серпня 2017, 06:45

На XVII сесії Тернопільської міської ради депутати розглянули 96 питань. Одним з найважливіших було внесення змін до бюджету Тернополя.

Як пояснює міський голова Сергій Надал, за рахунок перевиконання міського бюджету у першому півріччі та розподілу невикористаних коштів у 2017 році на фінансування галузей додатково направлено майже 34 млн. грн.

«Майже 12 млн. з цієї сум направлено на заробітну плату працівникам охорони здоров’я та професійно-технічних училищ. Понад 500 тис. спрямовано для надання грошової допомоги тернополянам за програмою «Турбота» та ще майже 95 тис. – на доплату до пенсій ветеранам ОУН-УПА, - розповідає міський голова. - Ще 3 млн. грн. буде відшкодовано перевезення у громадському транспорті міста пільговиків, на придбання тролейбусів та виготовлення картки тернополянина для пільговиків».

Сергій Надал каже, що кошти також отримає сфера освіти. Зокрема, понад 800 тис. грн. передбачено школам у розрахунку по 100 грн. на учня, щоб із батьків не збирали батьківські внески. Ще понад 5 млн. виділено на капітальний ремонт закладів освіти, на виплату стипендії кращих учням міста.

«Сфера культури отримає кошти на капремонт бібліотек та підпірної стіни на о.Чайка у парку Шевченка, сфера охорони здоров’я - для ремонту амбулаторії у м-ні Кутківці та придбання меблів для дитячої лікарні, сфера спорту – на ремонт приміщення басейну ДЮСШ №2 та встановлення модульних боксів для обслуговування стадіону біля ТЦ «Орнава». Додатково спрямовані понад 3 млн. 773 тис. грн. на капремонт дворів та ремонт об’єктів комунальної власності», - пояснює міський голова..

 

До «Міського кладовища» на Львівській трасі курсує маршрут №32

Понеділок, 21 серпня 2017, 06:45

До міського кладовища біля с. Довжанка у будні та вихідні курсує автобус за маршрутом №32.

У суботу та неділю автобус здійснює два рейси, відповідно до розкладу руху, який розташований на зупинці на вул. Львівська. Відправляється автобус з цієї зупинки об 11.00 та 12.00 год., а від зупинки «Міське кладовище» у зворотному напрямку - об 11.30 та 12.30 год.

У будні виконується один рейс. Виїзд об 11.40 год. від зупинки вул. Львівська. Окрім того, через зупинку вул. Львівська та «Довжанка» курсує багато приміських маршрутів, якими мають змогу скористатися тернополяни.

До слова, обслуговує цей маршрут КП «Міськавтотранс».

У серпні розпочнеться капітальний ремонт стадіону колишнього «Комбайнового заводу»

П'ятниця, 18 серпня 2017, 06:51

Наприкінці серпня розпочнеться капітальний ремонт стадіону колишнього «Комбайнового заводу», який розташований на вул. Лук’яновича. Начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Микола Круть розповідає, що роботи триватимуть до двох місяців.

«Проектно-кошторисна документація капітального ремонту стадіону проходить експертизу. Після цього розпочнуться ремонтні роботи. У проекті передбачено облаштувати огорожу, бігові доріжки, волейбольний майданчик та відновити газон футбольного поля», - пояснює Микола Круть.

Знаходиться стадіон на балансі КП «Футбольний клуб «Тернопіль»».

Нагадаємо, що проект відновлення стадіону колишнього «Комбайнового заводу» став одним із переможців «Громадського бюджету». На його реконструкцію у міському бюджеті передбачено майже мільйон гривень.

 

Другий рік поспіль тернопільські школярі отримуватимуть іменні стипендії

П'ятниця, 18 серпня 2017, 06:50

Тернопіль продовжує практику призначення іменних стипендій в галузі освіти для обдарованих дітей. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, протягом навчального року 2017/2018 стипендії буде отримувати 51 школяр у 17-ти номінаціях.

«Загалом для школярів було призначено 17-ть стипендіальних номінацій, які носять імена відомих тернопільських діячів. Наприклад, у сфері фізики стипендія імені Івана Пулюя, у сфері вокалу – Соломії Крушельницької, у історії та краєзнавства – Ігоря Герети, у сфері учнівського самоврядування – Володимира Лучаківського. У кожній номінації стипендію отримуватимуть по троє школярів, - розповідає міський голова. - Також конкурсна комісія визначала 33-ох обдарованих та  талановитих «Кращих учнів школи», яким теж будуть призначені стипендії на цей навчальний рік».

Очільник Тернополя переконаний, що стипендії стануть добрим стимулом тернопільським школярам поглиблювати своє навчання.

Соціальну картку тернополянина можна оформити у ЦНАПі та управлінні соцполітики

Четвер, 17 серпня 2017, 07:23

У Тернополі триває впровадження «Соціальної картки тернополянина». Ця карта дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги.

«Соціальна картка тернополянина буде впроваджена у місті з 1 жовтня. До цього часу плануємо оформити та роздати картки для пільгових категорій населення та пенсіонерів за віком, а також учням та студентам. Проте пільговим категоріям тернополян не варто переживати. Оскільки, якщо пільговики не встигнуть оформити картку до цього терміну, вони будуть ще певний час їздити за посвідченням, - пояснює міський голова Сергій Надал. - Інші категорії тернополян, щоб їздити у громадському транспорті за нижчим тарифом, повинні будуть оформити персоніфіковану соціальну карту тернополянина або купити проїзний квиток. За цими документами вартість проїзду залишиться незмінною, а от при розрахунку готівкою вартість проїзду буде вищою».

Пільговики та пенсіонери за віком можуть подати документи на виготовлення «Соціальної карти тернополянина» і в управлінні соціальної політики, і у ЦНАП. Ті пільгові категорії громадян, які не встигнуть оформити до жовтня картку, ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Учні та студенти, які вже подали документи на оформлення проїзних наприкінці попереднього навчального року, отримають картки на початку вересня. Ті ж учні та студенти, хто не оформив картку, зможуть подати документи на її виготовлення у навчальних закладах, у ЦНАПі або в управлінні соціальної політики.

Інші категорії тернополян. Тернополяни можуть оформити персоніфікований електронний квиток через ЦНАП, управління соцполітики, або ж придбати проїзний квиток у спеціальних пунктах продажу (*перелік цих пунктів буде оприлюднено додатково). При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

Документи на оформлення «Соціальної карти тернополянина» можна подати:

  1. · у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг) за адресою вул. Князя Острозького 6, тел.40-41- 93.
  2. · в Управлінні соціальної політики міської ради за адресою: вул. Лисенка 8, І поверх, 36 каб. тел. 23-53-43;
  3. · в Оператора електронних систем за адресою вул. Тролейбусна 7, тел.40-03-50, 0672400356.

 

Термін виготовлення персоніфікованого квитка становить до 20 робочих днів.

 

Сторінка 979 з 1408

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер