images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Набігло» 5 мільйонів. Що робити?

Вівторок, 16 серпня 2016, 05:53

У відділі адміністрування місцевих податків Тернопільської ОДПІ дали роз’яснення, які дії повинна вчинити фірма, котра перебуває на спрощеній системі оподаткування (ІІІ група) та за січень–серпень сума отриманого доходу складе 5 млн грн.

Платники єдиного податку третьої групи – юридичні особи, які перевищили у звітному періоді обсяг доходу, визначений для таких платників пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у подвійному розмірі, а також зобов’язані у встановленому порядку перейти на сплату інших податків і зборів («загальну систему» оподаткування).

Заяву слід подати не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу. В даному випадку – не пізніше 20 вересня.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

На Тернопільщині встановили памʼятник мігрантам

Вівторок, 16 серпня 2016, 05:49

У селі Зарваниця 14 серпня було освячено памʼятник мігрантам-заробітчанам, які змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон заробляти гроші для своєї сімʼї. Монумент відкрили в межах Міжнародної пішої прощі мігрантів, яка тривала з 5 до 14 серпня. Цього року паломницька дорога була завдовжки 236 кілометрів.

zp3

Скульптура виготовлена з металу. Головною особливістю памʼятника є зображення заплаканої дівчинки, яка тримає у руках Зарваницьку ікону Божої Матері. Поруч розташовані валіза та камінь, на якому лежить вишитий рушник. На ньому символічно зображено згортку землі, з якої проростає жолудь. Також на камені викарбувані слова євангеліста Івана: «Щастя у Господі, бо Він дорога, щастя і життя».

zp6

Для спорудження цього монумента чимало зусиль доклали українські мігранти, які перебувають за межами країни, а саме в Італії, Португалії, Іспанії тощо. Значна сума коштів була виділена фундацією «Мігрантес» та Пасторально–міграційним відділом УГКЦ.

Памʼятник планували збудувати ще з 2009 року. Ініціатором цієї ідеї був пасторальний координатор українських греко-католицьких громад в Італії Василь Поточняк.

Тернопільська міська рада допомагає дітям із особливими потребами

Понеділок, 15 серпня 2016, 05:43

До Тернопільської міської ради звернулося керівництво громадської організації «Центр медико-соціальної реабілітації» та молоді інваліди, діти-інваліди з особливими потребами із проханням допомогти у придбанні необхідних канцтоварів для здійснення ефективного процесу навчальної діяльності.

За сприяння міської ради меценат надав необхідні канцелярські приладдя, які допоможуть у організації навчальної діяльності та в організації дозвілля дітей з особливими потребами.

 

Тернополян запрошують на "Республіку"

Неділя, 14 серпня 2016, 10:21

У перших числах вересня в Україні вже вшосте пройде міжнародний фестиваль RESPUBLICA. Містом фестивалю традиційно стане Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Тут, прямо поблизу історичної фортеціXIV століття, буде розташовано кілька сцен, де відбуватимуться виступи найкращих виконавців із різних країн світу. А найкращі вуличні художники з усього світу приїдуть сюди, щоб розмалювати будинки у різних частинах міста, адже RESPUBLICA – це єдиний масштабний стріт-арт фестиваль України. А Кам’янець-Подільський – перше місто, яке представляє Україну на всесвітньому проекті Google Street Art Project. Атмосфера старовинного міста, історична фортеця та пам’ятки, креативна молодь, поступове перетворення спальних та депресивних районів міста на музей соціального та територіального мистецтва – фестиваль RESPUBLICA щорічно доводить, що ми самі можемо змінювати свої міста на краще.

За 5 років на сценах фестивалю виступали гурти з України, Білорусі, Польщі, Росії, Туреччини, Німеччини. У 2016 році сюди приїдуть виконавці з Польщі, Великобританії, Швейцарії, Німеччини, Швеції.

За чотири дні на 5 сценах фестивалю виступлять понад 100 гуртів! Серед них, зокрема, британський гурт Molotov Jukebox (солістка – актриса «Гри престолів» Наталі Тена), Kadavar (Німеччина), Scream Your Name (Швейцарія), Walking With Strangers (Швеція), польський рок-гурт CHEMIA на чолі гендиректором "Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном, білоруські гурти «Дай Дарогу!», Botanic project, TRUBETSKOY, AKUTE, петербурзька група «Animal ДжаZ», а також найкращі українські гурти – The HARDKISS, Vivienne Mort, Epolets, DaKooka, «Один в каное», Morphine Suffering, «Пропала Грамота», «Хамерман Знищує Віруси» та інші.


Тернопільські кооперативи мають змогу отримати 10 тисяч доларів

Субота, 13 серпня 2016, 05:49

Три кооперативи, які діють на Тернопільщині можуть отримати по 10 тисяч доларів для того, щоб реалізувати свої проекти. Щоб отримати цю значну суму, плани своїх робіт кооперативи повинні подати до кінця серпня. Ідея повинна бути значна та корисна для громадськості.

Координатор обласного ресурсного центру громад Олег Процик розповів, що до претендентів на цей гранд зараховують «Дари Ланів», «Щедрий край» та Сількогосподарський обслуговуючий кооператив або СОК «Кринички». Для отримання коштів необхідно виконати певні умови. Потрібно завершити міні-проект, підготувати звіт про зроблену роботу і діяльність закладу, закуплене обладнання поставити на баланс. Також обовʼязковим є створення бізнес-плану другого проекту, який має бути реалізований кожним кооперативом.

Ця сума буде виділена в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Діяти ця ідея почала на території України з 2008 року.

 

Сторінка 1115 з 1430

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер