images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Що потрібно знати про найменування юридичної особи

Середа, 10 серпня 2016, 05:46

Статтею 16 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV (далі – Закон) передбачено вимоги до найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, а саме:

1. Найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім державних органів, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву.

2. Організаційно-правова форма юридичної особи визначається відповідно до класифікації організаційно-правових форм господарювання, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері технічного регулювання.

3. Назва юридичної особи може складатися з власної назви юридичної особи, а також містити інформацію про мету діяльності, вид, спосіб утворення, залежність юридичної особи та інші відомості згідно з вимогами до найменування окремих організаційно-правових форм юридичних осіб, установленими Цивільним, Господарським кодексами України та цим Законом.

4. Найменування юридичної особи не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування).

5. У найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати:

повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування, або похідні від цих найменувань, або історичні державні найменування, перелік яких установлює Кабінет Міністрів України, – у найменуваннях юридичних осіб приватного права;

символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, заборона використання яких встановлена Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»;

терміни, абревіатури, похідні терміни, заборона використання яких передбачена законом.

6. Законами можуть бути встановлені особливості найменування товариств, холдингових компаній, банків, пенсійних фондів, корпоративних інвестиційних фондів, торгово-промислової палати, навчальних закладів, юридичних осіб, які мають ліцензію на здійснення страхової діяльності, волонтерських організацій, адвокатських бюро, операторів державних лотерей, асоціацій органів місцевого самоврядування та їх добровільних об’єднань, політичних партій, громадських об’єднань, профспілок, їх організацій та об’єднань, організацій роботодавців, їх об’єднань.

7. Вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, встановлюються Міністерством юстиції України.

З метою реалізації вимог частини п’ятої статті 16 Закону Кабінет Міністрів України розпорядженням від 6 липня 2016 р № 479-р затвердив перелік

історичних державних найменувань, які забороняється використовувати у найменуваннях юридичних осіб приватного права.

До переліку увійшли назви:

1. Державні утворення: Київська Русь; Руське Королівство; Галицько-Волинська Русь; Велике Князівство Литовське; Річ Посполита; Гетьманщина; Запорізька Січ; Запорозька Січ; Слобідська Україна; Правобережна та Лівобережна Україна; Українська Народна Республіка (УНР); Українська держава; Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР); Карпатська Україна.

2. Найменування органів влади, а також організацій, структур, формувань, які боролися за незалежність України у ХХ столітті: Центральна Рада; Генеральний секретаріат; Державний секретаріат; Рада народних міністрів; Генеральні секретарства; Державна варта; Директорія Української Народної Республіки; Державна народна рада; Генеральний суд; Державний сенат; Українське державне правління (УДП); Дієва армія; Сойм; Українські Січові Стрільці (УСС); Українська галицька армія (УГА); Повстанча армія України; Українська повстанська армія (УПА); Організація народної оборони «Карпатська Січ» (ОНОКС); Українська головна визвольна рада (УГВР).

3. Найменування станових органів.

4. Історичні найменування: «Малоросія», «Новоросія», «губернія».

 

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

Безробітні відвідали міні-ярмарки вакансій

Середа, 10 серпня 2016, 00:00

У рамках реалізації соціальної програми «Добре бачу» Тернопільський міськрайонний центр зайнятості на замовлення громадської організації з Іва-но-Франківщини «Ваш зір» організував для безробітних тернополян міні-ярмарок вакансій.

Працівниця «Вашого зору» С. І. Гнідь представила вакансії сестри ме-дичної, офтальмолога, невропатолога та сімейного лікаря.

Присутні на заході дізналися про умови праці та її оплату. Учасників міні-ярмарку також було поінформовано, що фахівці, яких набирає громадсь-ка організація, залучатимуться до активної просвітницької, наукової та куль-турної діяльності, спрямованої на розв’язання проблем медичного обслуго-вування населення з питань офтальмології, до пропагування серед соціально незахищених верств населення правильного використання оптичних пристро-їв.

Ще один міні-ярмарок вакансій спеціалісти міськрайонного центру зайнятості провели на прохання Тернопільського навчально-виховного ком-плексу № 28, якому потрібні кухар, кухонний працівник та прибиральник службових приміщень.

Відвідувачам заходу розповіли про вимоги роботодавця до майбутніх працівників. За результатами міні-ярмарку вакансій двом безробітним було видано направлення на роботу до роботодавця.

Тернополян запрошують на майстер-клас по веденню блогів

Вівторок, 09 серпня 2016, 06:26

Молодий відеоблогер Olya Kozak розповість про те, як можна створювати культурні ініціативи своїми руками з мінімальним бюджетом.

Дівчина поділиться досвідом створення та ведення блогів.

- які теми актуальні для блогів
- які труднощі долають початківці
- як на цьому заробляти кошти
- як знайти себе та свою тему
- яку техніку можна використовувати для створення відео

Приходьте у четвер на 18:30 в ПК Березіль ( 2 пов., 18 каб.) Вхід - вільний.

Попередній запис за тел. 096-467-03-52.

 

Майже 5000 працівників отримали офіційне місце праці

Вівторок, 09 серпня 2016, 05:43

З початку року працівники Головного управління ДФС області з метою забезпечення контролю за суб’єктами господарювання, вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення під час проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід з 2919 суб’єктами господарської діяльності виявили 5343 не облікованих найманих працівники, яким виплатили 20 млн 450,2 тис. грн доходів. В результаті проведених заходів бюджету отримав 2 млн 870,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 4 млн 509,9 тис. грн єдиного соціального внеску.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, логічним завершенням усунення порушень у сфері зайнятості населення став той факт, що по області роботодавці офіційно працевлаштували 4429 громадян.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

У Тернополі проведуть конкурс квітів у патріотичному дусі

Понеділок, 08 серпня 2016, 00:00

До Дня міста Тернополя міська влада планує провести грандіозний конкурс. Для участі в ньому необхідно підготувати патріотичний букет або квіткову композицію. На думку організаторів, це чудовий привід, щоб обʼєднати всіх мешканців міста спільною ідеєю. Конкурс проводитимуть у парку Національного відродження.

Міська рада повідомила, що основною метою цієї акції є формування та пробудження патріотизму, любові до рідної землі, національної гідності. Учасником конкурсу може стати кожен тернополянин. Особливо, покладають надії на організації, установи, підприємства, заклади освіти. Форма власності та кількість учасників немає значення.

Для визначення переможця буде створена спеціальна комісія, яка оцінюватиме креативність, розкриття теми, оформлення, цілісность, творчий підхід, складність та патріотизм витвору. Переможці цього конкурсу отримають призи, подарунки і подяки від міського голови Сергія Надала.

 

Сторінка 1117 з 1430

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер