images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Головне територіальне управління юстиції інформує

Вівторок, 19 липня 2016, 12:53

11 лютого 2016 року ліквідовані районні, міські, міськрайонні управління юстиції. Функції у сфері реєстрації громадських формувань передано у відповідні головні територіальні управління юстиції, які як правило розміщуються в обласних центрах.

Однак громадянам з районів, сіл, селищ та міст області не обов’язково їхати до обласного центру, щоб подати документи.

Міністерством юстиції України наказом від 09.02.2016 року № 359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, яким громадянам надано альтернативну можливість подачі документів до суб’єктів державної реєстрації головних територіальних управлінь юстиції або до центрів надання адміністративних послуг.

Уповноважена особа центру надання адміністративних послуг здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань.

Всі центри надання адміністративних послуг Тернопільської області підключені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Головним територіальним управлінням юстиції затверджені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації громадських формувань, що надаються через центри надання адміністративних послуг.

Контактні дані центрів надання адміністративних послуг, а також інформаційні картки адміністративних послуг громадяни можуть переглянути на сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

 

У 2016 році стати студентом ще простіше

Вівторок, 19 липня 2016, 06:36

Цьогоріч в абітурієнтів збільшились шанси поступити у вищі навчальні заклади України. Це явище у 2016 році сприщило чимало факторів. Однією з головних причин є демографічна ситуація в країні, а відповідно - зменшення кількості абітурієнтів. Кількість навчальних місць для вступників збільшено на 25%. Державну форму навчання обіцяють більше ніж половині майбутніх студентів.

Заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк повідомив, що вступна кампанія у 2016 році має всі перспективи пройти успішно. Це повʼязано з тим, що у вищих навчальних закладах більше місць, ніж потенційних студентів. Значною причиною, яка слугує цьому - бажання українських абітурієнтів навчатися за кордоном. Цьому сприяє ефективне вивчення іноземних мов у школах чи за власним бажанням. На сьогодні чимало абітурієнтів володіють англійською, німецькою та французькою мовами.

Тому цього року вступники мають більше шансів стати студентами омріяного університету. Вступна кампанія діятиме до 28 липня. Для уникнення витрати часу абітурієнти можуть використати електронні ресурси.

Олена Сабатюк

Чого чекати при неподанні звітності про контрольовані операції

Понеділок, 18 липня 2016, 07:54

Відповідно до п. 120.3 ст. 120 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неподання платником податків звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення або не включення до такого звіту інформації про всі здійснені протягом звітного періоду контрольовані операції відповідно до вимог п. 39.4 ст. 39 ПКУ тягне за собою накладення штрафу у розмірі:

- 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, - у разі неподання (несвоєчасного подання) звіту про контрольовані операції;

- 1 відсоток суми контрольованих операцій, незадекларованих у поданому звіті про контрольовані операції, але не більше 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі незадекларовані контрольовані операції;

- 3 відсотки суми контрольованих операцій, щодо яких не була подана документація, визначена п.п. 39.4.6 п. 39.4 ст. 39 ПКУ, але не більше 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі контрольовані операції, здійснені у відповідному звітному році.

Сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє платника податку від обов’язку подання звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Оновлено довідники податкових пільг

Субота, 16 липня 2016, 15:27

Державною фіскальною службою України затверджено нові довідники пільг станом на 29.06.2016 року:

- Довідник №79/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

- Довідник №79/2 інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, ПДВ, плати на землю, акцизного податку, місцевих податків та зборів, оподаткування неприбуткових установ і організацій, а також початок та кінець дії пільг.

Нагадаємо, що зазначений документ застосовується при заповненні Звіту про суми податкових пільг (додаток до Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1233).

Детальніше про коди пільг можна дізнатися на веб-порталі Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Для «ПДВ-вешників» зменшено пакет документів

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:34

З 1 липня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 503, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Нововведеннями встановлено, що Додаток до реєстраційної заяви платника ПДВ, в якому зазначаються причини реєстрації або критерії, за якими платник відповідає вимогам розділу V Податкового кодексу, до податкової інспекції не подається. Також, скасовано обов’язок платника щодо подання до заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ Додатка, в якому платник вказує причину анулювання реєстрації платника ПДВ.

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що законодавчі підстави як для реєстрації платника ПДВ, так для її анулювання, як і раніше, зазначаються безпосередньо у самій заяві у відповідних розділах.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1119 з 1423

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер