images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Цього літа у Тернополі відкриють нову тролейбусну лінію

Середа, 17 серпня 2016, 05:49

На сьогодні триває завершення робіт встановлення нової тролейбусної лінії, тому скоро мешканці міста будуть мати змогу користуватися новим транспортом. Шлях маршруту буде починатися від вулиці Морозенка, біля торгівельно-розважального центру та Текстильної.

Начальник міського управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський повідомив, що працювати над оновленням будуть максимум до 25 серпня. Для завершення лінії необхідно виконати ряд робіт, таких як: дочіпляння стрілок, встановлення силового кабеля тощо. Загалом шлях довгий, оскільки становить близько 4 кілометрів, на відмінну від раніше встановлених.

Номер у нового громадського транспорту буде 3. Тролейбуси для цього маршруту привезуть з Чехії. Шлях транспорту досі остаточно не затверджений, проте планують зʼєднати район «Аляску» та «Дружбу». Загалом імпортних тролейбусів у Тернополі повинно цього року бути 10. Міська рада планувала, щоб до Дня міста на маршрут виїхали 4 новинки, проте курсувати містом нові тролейбуси будуть із затримкою.

До того ж, на вулиці Текстильні буде встановлено додатково 3 зупинки громадського транспорту: біля митниці, будинку 34а та Будинку зайнятості. Вже існуючі зупинки будуть покращені. Заступник начальника міського управління ЖКГ Андрій Дроздовський додав, що вартість 1 зупинки сягає близько від 260 до 340 тисяч гривень.

 

Поліцейські охорони затримали любителя «солярки»

Вівторок, 16 серпня 2016, 06:36

Працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області затримали зловмисника, який намагався поцупити дизпаливо з території підприємства.

41-річний водій одного з погрузчиків вирішив завершити свій робочий день додатковим заробітком - злити дизельне паливо з автотранспорту для подальшої реалізації.

Покинути підприємство зловмисник розраховував не з пустими руками, а з 95-ма літрами дизельного палива. Проте, довелося покидати об’єкт з кайданками на руках та в супроводі поліцейських охорони, які затримали спритника «на гарячому».

Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України(крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

«Набігло» 5 мільйонів. Що робити?

Вівторок, 16 серпня 2016, 05:53

У відділі адміністрування місцевих податків Тернопільської ОДПІ дали роз’яснення, які дії повинна вчинити фірма, котра перебуває на спрощеній системі оподаткування (ІІІ група) та за січень–серпень сума отриманого доходу складе 5 млн грн.

Платники єдиного податку третьої групи – юридичні особи, які перевищили у звітному періоді обсяг доходу, визначений для таких платників пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у подвійному розмірі, а також зобов’язані у встановленому порядку перейти на сплату інших податків і зборів («загальну систему» оподаткування).

Заяву слід подати не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу. В даному випадку – не пізніше 20 вересня.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

На Тернопільщині встановили памʼятник мігрантам

Вівторок, 16 серпня 2016, 05:49

У селі Зарваниця 14 серпня було освячено памʼятник мігрантам-заробітчанам, які змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон заробляти гроші для своєї сімʼї. Монумент відкрили в межах Міжнародної пішої прощі мігрантів, яка тривала з 5 до 14 серпня. Цього року паломницька дорога була завдовжки 236 кілометрів.

zp3

Скульптура виготовлена з металу. Головною особливістю памʼятника є зображення заплаканої дівчинки, яка тримає у руках Зарваницьку ікону Божої Матері. Поруч розташовані валіза та камінь, на якому лежить вишитий рушник. На ньому символічно зображено згортку землі, з якої проростає жолудь. Також на камені викарбувані слова євангеліста Івана: «Щастя у Господі, бо Він дорога, щастя і життя».

zp6

Для спорудження цього монумента чимало зусиль доклали українські мігранти, які перебувають за межами країни, а саме в Італії, Португалії, Іспанії тощо. Значна сума коштів була виділена фундацією «Мігрантес» та Пасторально–міграційним відділом УГКЦ.

Памʼятник планували збудувати ще з 2009 року. Ініціатором цієї ідеї був пасторальний координатор українських греко-католицьких громад в Італії Василь Поточняк.

Тернопільська міська рада допомагає дітям із особливими потребами

Понеділок, 15 серпня 2016, 05:43

До Тернопільської міської ради звернулося керівництво громадської організації «Центр медико-соціальної реабілітації» та молоді інваліди, діти-інваліди з особливими потребами із проханням допомогти у придбанні необхідних канцтоварів для здійснення ефективного процесу навчальної діяльності.

За сприяння міської ради меценат надав необхідні канцелярські приладдя, які допоможуть у організації навчальної діяльності та в організації дозвілля дітей з особливими потребами.

 

Сторінка 1121 з 1436

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер