images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Аферист видурив у жительки Тернопільського району понад 120 тисяч гривень

Середа, 06 березня 2024, 13:16


До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася жителька одного з сіл району і повідомила про шахрайські дії, вчинені щодо неї невідомою особою, з якою вона познайомилася в соціальних мережах. Невідомий видурив у потерпілої 122 тисячі гривень.

Зі слів заявниці, чоловік запевняв, що є громадянином США, обіцяв їй заміжжя, але в якийсь момент став скаржитися, що у нього важкохвора матір на лікування якої потрібні гроші. Жінка вирішила допомогти майбутньому чоловікові й на його прохання перерахувала на банківські картки гроші. Щойно «іноземець» отримав переказ, враз перестав виходити на зв'язок.

Поліцейські вживають заходів задля встановлення особи, причетної до шахрайських дій. За даним фактом розпочато кримінальне провадження – стаття 190 ККУ.

Поліцейські застерігають краян не вестися на обіцянки невідомих осіб, не довіряти їм, і, тим більше, за жодних обставин не перераховувати їм кошти.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Очікуючи на допомогу, тернополянин втратив гроші

Середа, 06 березня 2024, 13:14


51-річний житель Тернополя звернувся за допомогою до працівників поліції. Він повідомив, що потрапив у пастку шахраїв.

За словами потерпілого, 5 березня йому у месенджер "Viber" надійшло повідомлення про надання допомоги від ООН. У тексті було посилання, перейшовши за яким його перекинуло у застосунок однієї із фінансових установ. Чоловік одразу заповнив форму у застосунку - зазначив усі особисті дані та вказав номер картки, дату та код, вказані на ній. За деякий час отримав сповіщення, але не про надходження, а про списання коштів.

З його електронного гаманця невідомі зняли всі гроші - це майже 19 тисяч гривень. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР відповідно до статті 190 ККУ.

Працівники поліції щодня нагадують, як розпізнати шахраїв на те потрапити в їхні пастки. На жаль, люди продовжують вірити аферистам та втрачати все.

Запам'ятайте, ніколи не вводьте особисті дані, такі як номери соціального страхування, банківські реквізити або паролі, використовуючи ненадійні джерела. Державні органи не запитують конфіденційну інформацію. Перевіряйте вірогідність посилань, адже навіть одна зайва буква в електронній адресі свідчить про фейковий сайт. Інформацію про будь-яку допомогу потрібно шукати лише на офіційних вебресурсах!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські застерігають від продавців-шахраїв: житель Тернополя перерахував за неіснуючий товар понад 26 тисяч гривень

Середа, 06 березня 2024, 13:13


Перерахував усю суму наперед за замовлений планшет та мобільний телефон житель Тернополя. Проте товар не отримав. За фактом шахрайства дізнавачі Тернопільського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження.

Як встановили поліцейські, потерпілий знайшов в Інтернеті оголошення про продаж планшета та телефона. Зв’язався з продавцем, який повідомив, що відправить товар після оплати. Тернополянин перерахував гроші, але товар так і не отримав. Продавець видалив усю переписку з покупцем та більше на зв’язок не виходив.

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення особи шахрая.

Правоохоронці вкотре закликають жителів області бути обережними при купівлі товарів в Інтернеті. Перед тим, як перераховувати гроші, необхідно пошукати відгуки про продавця, інтернет-магазин. Краще здійснювати замовлення з послугою післяплати, щоб у разі шахрайства мати можливість повернути гроші.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Нещасний випадок розслідують тернопільські поліцейські

Середа, 06 березня 2024, 13:10

5 березня о 16:50 год. на лінію «102» надійшло повідомлення від очевидців про падіння жінки з вікна багатоповерхівки. Подія трапилася на вулиці Іллі Рєпіна. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та екстрена медична допомога.

Від отриманих травм тернополянка померла на місці події. Загибла – жителька обласного центру 1972 року народження. Як з’ясувалося, жінка з власної необережності випала з вікна балкону, що на восьмому поверсі.

Правоохоронці дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою «нещасний випадок».

Триває розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Ще понад 3,6 млн грн виділено для реконструкції та ремонтів у школах та садочках Тернополя

Середа, 06 березня 2024, 13:06

6 березня на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про використання коштів бюджету розвитку для реконструкції, реставрації, капітального ремонту у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Спрямовано кошти у сумі 1 854 000 грн для придбання основних засобів, а також здійснення реконструкції, реставрації, капітального ремонту в закладах дошкільної освіти, зокрема, для ТЗДОЯС №№3,5, 32.

Ще 1 801 000  грн. (один мільйон вісімсот одна тисяча гривень 00 копійок) для придбання основних засобів, а також для здійснення капітального ремонту в закладах загальної середньої освіти:

· ТЗОШ І-ІІІ ступенів №4 – на придбання основних засобів;

· ТЗОШ №13 ім. Андрія Юркевича – на капітальний ремонт-влаштування огорожі спортивного майданчика;

· ТАЛ «Генезис» – на придбання основних засобів та на капітальний ремонт системи опалення-усунення аварійної ситуації.

Нагадаємо, у лютому виконком також виділив понад 5,1 млн грн для реконструкції та ремонтів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тернополя.

 

Сторінка 13 з 1408

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер