images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі розпочали роботи щодо пониження ділянок перед пішохідними переходами

Вівторок, 05 березня 2024, 14:39

Наше місто активно впроваджує проєкт «Тернопіль – місто без бар’єрів» для забезпечення безбар’єрного середовища та комфортних умов життя для всіх мешканців. Одним із ключових заходів цього проєкту є пониження ділянок перед пішохідними переходами, що полегшить рух людей з інвалідністю, батьків з колясками, маломобільних громадян та усіх жителів.

Зокрема, наразі роботи розпочали на двох локаціях:

  • ділянка на переході вул. Романа Шухевича – просп. Степана Бандери;
  • ділянки на переході вул. Вояків Дивізії «Галичина» – просп. Степана Бандери.

На цих об'єктах працівники підрядної організації розбирають асфальтобетонне покриття тротуару, демонтують бордюрів, після чого буде влаштовуватись щебенево-піщана основа.

Додамо, місто активно взаємодіє з громадськістю та експертами з питань доступності, щоб забезпечити максимально ефективну реалізацію проєкту та врахувати потреби різних соціальних груп.

 

Знайомство в соціальній мережі обернулося для мешканки області втратою власних коштів

Понеділок, 04 березня 2024, 14:17

До працівників бережанської поліції звернулася жителька району та повідомила про те, що чоловік з яким вона познайомилася в соціальній мережі, заволодів її грошима .

Зі слів заявниці, віртуальне знайомство тривало майже рік.  Аферист розповів, що сам родом зі США, також повідомив, що працює по контракту на закритому об’єкті  в Сирії.

Гроші згодом попросив, аби мати змогу приїхати до неї на зустріч, розповідав, що наразі не може вивести власні кошти з рахунку саме в країні де працює. Жінка повірила, що він одразу віддасть їй готівку при зустрічі і  через банк перерахувала понад 38 тисяч гривень. На цьому листування завершилося. Тоді потерпіла збагнула, що потрапила у шахрайську пастку і звернулася до поліції.

Відомості за фактом шахрайства внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно статті 190 ККУ. Слідчі встановлюють усі обставини.

Поліцейські застерігають краян від необдуманих вчинків, особливо, коли справа стосується грошей.  Не вступайте в довірливу розмову, переписку з невідомими особами в мережі. Ігноруйте зайві запити на переписку від незнайомців та у жодному разі не перераховуйте їм гроші.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

На Кременеччині легкове авто врізалося в трактор

Понеділок, 04 березня 2024, 14:12

У важкому стані до хірургічного відділення бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала чоловіка. Травми він отримав у результаті дорожньо-транспортної пригоди.

На місце злочину виїжджала слідчо-оперативна група. Аварія трапилася 3 березня близько 18:30 на автодорозі "Кременець–Ржищев", а саме у межах села Катеринівка.

За попередньою інформацією, 56-річний потерпілий - водій автомобіля "Skoda Octavia". Він, керуючи транспортним засобом, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої ситуації та допустив виїзд на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із трактором "John Deere" із навісними дисками для обробітку ґрунту.

У обох кермувальників взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Трьом членам злочинної групи, які продавали підроблену валюту, слідчі Тернополя оголосили підозру та обрали запобіжний захід

Понеділок, 04 березня 2024, 14:08

Збут підробленої іноземної валюти у складі організованої злочинної групи, створеної на етнічній основі із міжрегіональними зв’язками, інкримінують слідчі Тернопільщини трьом жителям Київської області. Двоє із підозрюваних - уродженці країн Кавказу. Фальшиву американську валюту підозрювані реалізовували по західних областях України.

Інформацію про те, що в Тернополі невідомі через обмінні пункти намагаються збути фальшиві стодоларові купюри, отримали оперативники краю.

Співробітники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Тернопільського райуправління поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури почали перевіряти її.

У жовтні оперативники разом із бійцями роти поліції особливого призначення Київщини провели у житлових та нежитлових приміщеннях Обухова, які належали підозрюваним, дев'ять санкціонованих обшуків.

Серед вилученого: високоякісна підроблена валюта, яку навіть не розпізнавав спеціальний детектор, 2,5 кілограма коноплі, зброя, набої, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, сім-картки.

Слідчі з'ясовують, звідки зловмисники брали фальшиву валюту, а також де вона виготовлялася.

Чоловікам оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 28 та ч. 3 ст. 199 КК України, двом обрали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави. Питання щодо третього вирішується.

За фактом вилучення зброї та наркотичних засобів, після проведення відповідних судових експертиз, вирішуватиметься питання про повідомлення підозри фігурантам згідно з ст.ст.263(незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) КК України. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Пам’ятайте: матеріальні виплати від держави – можливість потрапити у чергову шахрайську пастку

Понеділок, 04 березня 2024, 14:07

Кількість випадків шахрайської схеми щодо отримання грошової допомоги дедалі зростає. Аферисти використовують фейкові повідомлення нібито із застосунку «Дія» або інших організацій та фондів. У соціальних мережах зловмисники розсилають і публікують дописи із фішинговими посиланнями, а громадяни переходять за ним та надають свої конфіденційні дані шахраям. 62-річний тернополянин хотів отримати кошти, натомість втратив їх.

8000 гривень виманили аферисти у місцевого жителя. Чоловіку прийшлося звертатися за допомогою до працівників поліції. Як з’ясувалося, оголошення про виплати від держави тернополянин побачив в одному із месенджерів. Далі потерпілий перейшов за посиланням, щоб оформити заявку. Після того, як чоловік ввів реквізити банківського рахунку, отримав сповіщення про списання грошей з електронного гаманця.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів області бути більш пильними та обачними. Аби не потрапити на гачок шахраїв, дотримуйтеся наступних правил:

  • перевіряйте вірогідність повідомлення на офіційних джерелах;
  • перегляньте профіль сторінки з якої ви побачили оголошення. Зверніть увагу на дату створення акаунту, наявність будь-яких попередніх дописів, активність користувачів;
  • з обережністю ставтеся до меседжів, що просять надати особисту інформацію. Запам’ятайте: номер картки, CVV-код, PIN-код – це конфіденційні дані, які не можна повідомляти нікому!
  • не переходьте за посиланнями із сумнівних повідомлень та не залишайте жодну особисту інформацію через форми анкетування чи опитування;
  • не вводьте на підозрілих сайтах логіни та паролі від додатків банків й паролі підтвердження операцій.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 15 з 1408

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер