images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У жовтні в Тернополі з’явиться новий дитячий садок

Субота, 19 вересня 2015, 00:00

Цими днями триває ремонт дитячого садку №4, що знаходиться на вул. Київській масиву БАМ. Відкриття нового дошкільного навчального закладу заплановано провести у жовтні. У цьому приміщенні функціонуватиме чотири групи для дітей: ясельна (для дітей від 1 року), молодша, середня та старша. Окрім цього, одна група буде 12-годинна - з 7.30 до 19.30 год. для зручності тих батьків, які працюють.

«Ремонтні роботи у даному дошкільному навчальному закладів тривають у середині приміщенні, ще виконуються фасадні роботи та утеплення, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Для потреб закладу уже закуплено меблі, необхідний інвентар, посуд, кухонне обладнання і т.д. Також на території передбачено встановити додаткові ігрові майданчики».

Загалом дитячий садок розрахований на 120 дітей, працюватиме у ньому 24 фахових працівники. Батьки, які висловили бажання, щоб діти навчалися у цьому дитсадку, уже оформляють необхідні документи.

«До кінця року ми працюємо над тим, щоб відкрити ще дитячий садок №3 на вул. Юності. А у вересня уже відкрили чотири додаткові групи у дитсадках №1 ,7, 17 та 28. Зазначу, що у дитячому садку №28 працює група для незрячих дітей, - каже начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк. - А до кінця року заплановано відкрити додаткові групи у дитсадках №22, 38, 19, 16 та 1. Коли відкриємо усі ці групи, то зможемо забезпечити місяцями у дитячих садках усіх без винятків дітей, які сьогодні перебувають у електронній черзі».



 

На Тернопільщині відзначили переможців творчого змагання на податкову тематику

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:24

Цього року Державна фіскальна служба України традиційно провела конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини». У конкурсі взяли участь і юні мешканці Тернопільщини.

Урочисте нагородження переможців Всеукраїнського та обласного етапів конкурсу відбулося у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області в режимі відеоконференцзв’язку з Державною фіскальною службою України.

Голова ДФС України Роман Насіров, звертаючись з вітанням до дітей з усіх куточків країни, зазначив: «Конкурс проводиться вже більше десяти років. Він змінював назву та формат, але ідея його залишається незмінною – побачити, як діти виражають свої емоції та почуття, як бачать майбутнє. А оскільки вони і є наше майбутнє – ми маємо змогу уявити, як ми житимемо надалі, як змінюватиметься суспільство, як сплачуватимуться податки та на які потреби вони будуть витрачатися».

Переможців конкурсу було обрано за трьома напрямами: художні твори, комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) та літературні твори. Ними стали 18 конкурсантів з 15 регіонів України. Приємно, що серед відзначених професійним журі робіт і творчий віршований доробок одинадцятирічної Тетяни Осташук з Тернополя «Казка про податки». Дівчинка посіла третє місце за напрямом «Літературні твори» у першій віковій категорії.

Загалом цього року у конкурсі взяла участь рекордна кількість учасників – 11 728 учнів загальноосвітніх навчальних закладів з усієї України, в тому числі 358 з Тернопільщини. Після відеоконференції розпочалося нагородження переможців обласного етапу конкурсу. Цього року на Тернопільщині відзнаки отримали 19 дітей. Перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Марія Мельник та члени журі привітали присутніх юних переможців та їхніх батьків і вчителів.

«Вітаю з перемогою і бажаю кожному здоров’я, наснаги, дитячої безтурботності, подальших успіхів та творчих здобутків. Щиро дякую за участь у цьому конкурсі, за ваш талант, за ваше розуміння і за те, що зуміли за допомогою слова, фарб та техніки так творчо розкрити значення сумлінної сплати податків, зборів та платежів для економічного розвитку нашої країни. Всі знають, що чим більший бюджет, тим багатша наша країна і від вас залежить її майбутнє. Поки що від вашого усвідомлення і творчих робіт, а в подальшому – від наполегливої праці», – зазначила Марія Мельник.

Переможцям вручили дипломи, призи та солодощі.

Після урочистостей юні таланти зі своїми батьками побували з екскурсією в Музеї податкової служби та Центрі обслуговуванні платників, побачили галерею робіт учасників конкурсу минулих років і на мить відчули себе справжніми податківцями, посидівши у кріслі керівника відомства, а на завершення зробили фото на згадку про конкурс.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

У Тернополі відкриють амбулаторію сімейного лікаря

П'ятниця, 18 вересня 2015, 05:41

Протягом місяця планується відкрити нову амбулаторію сімейного лікарня на вулиці Бродівська у цокольному приміщенні новозбудованої церкви Святого пророка Іллі. Там обслуговуватимуть мешканців вул. Бродівська та прилеглих вулиць.

«Оскільки приміщення потребувало ремонту, то із міського бюджету було виділено необхідні кошти для проведення ремонтних робіт, придбання меблів, апаратури та іншого необхідного обладнання. Наразі ремонтні роботи продовжуються, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Зазначу, що у цій амбулаторії створять нові робочі місця для двох сімейних лікарів, медсестер та санітарів».

Як зауважив очільник Тернополя, знаковим є те, що дана амбулаторія буде знаходитись у новозбудованому Храмі. Тут люди будуть зцілювати душу і тіло.

 

Приєднайся до Олімпійського руху

Четвер, 17 вересня 2015, 05:50

17 та 18 вересня о 15.00 год. на універсальних спортивних майданчиках по вул. Пилипа Орлика, 10 та 15 Квітня, 35 в програмі «Дворових Олімпійських ігор» відбудеться вікторина «Історія Олімпійського руху».

11999982_1664186007201445_48750482_n
Організовують захід працівники КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

Запрошуємо дітей шкільного віку, що мешкають у мікрорайонах «Дружба» та «Сонячний» до участі у цікавих та пізнавальних заходах!

Тернополян запрошують на безкоштовне тренування з флорболу

Четвер, 17 вересня 2015, 05:33

Запрошуємо мешканців центру на відкрите (безкоштовне) тренування з флорболу, яке відбудеться 18 вересня о 15 год. 30 хв. на спортивному майданчику по вул. Старий ринок, 2-5.

12007019_1664185750534804_399152985_n

Організатор: КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управлення у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

Тренер: Мамус Тарас Володимирович.

Джерело: Моя газета

 

Сторінка 1281 з 1426

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер