images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Лариса Березюк: понад один мільярд гривень сплачено до бюджетів всіх рівнів

Вівторок, 08 вересня 2015, 06:18

За вісім місяців 2015 року платниками обласного центру та Тернопільського району сплачено 1 мільярд 225 мільйонів гривень податків і зборів, що на 127, 8 мільйонів гривень більше, ніж за відповідний період минулого року, - повідомляє заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Лариса Березюк.

Вагому частку, як і раніше, в надходженнях складають податок на додану вартість (373 млн. грн), податок на доходи фізичних осіб (344, 6 млн. грн), податок на прибуток (216, 8 млн. грн). Також, майже 63 мільйони гривень отримав бюджет акцизного податку, 41 мільйон – військового збору, більш як 56 мільйонів гривень – єдиного податку.

Сума єдиного соціального внеску, яка склала 972, 7 мільйонів гривень, цьогоріч, за вісім місяців, була більшою на 100 мільйонів гривень за минулорічні надходження цього платежу, - зазначила Лариса Володимирівна Березюк.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Між Еквадором і Малі: скільки тернополяни витрачають на їжу

Понеділок, 07 вересня 2015, 06:37

Американський фотограф Пітер Мензель протягом півтора року об’їздив 46 країн світу і попросив у місцевих родин описати їхній тижневий раціон і його вартість.

Менцель вибирав середньостатистичні родини – за доходом, кількістю дітей і способом життя.

Дивимося на його проект «Голодна планета»:

1. Німецька сім’я Меландер з містечка Бертіхайд. Вартість продуктів харчування на тиждень для 4 осіб склала 375,39 євро. Улюблена їжа цієї сім’ї: смажена картопля з цибулею, беконом і оселедцем, смажена локшина з яйцями і сиром, піца, ванільний пудинг. На фотографії видно, що в раціоні переважають м’ясо, хліб, овочі, величезна кількість алкогольних і безалкогольних напоїв.

2. Сім’я Кутті-Кассес з містечка Ерпельданг, Люксембург. Вартість продуктів на тиждень для 4-х чоловік склала 347,64 євро. Улюблена їжа сім’ї: піца з креветками, курка в винному соусі і турецький кебаб. На фотографії видно, що переважають хліб, піца, алкоголь, фрукти.

3. Сім’я Лемон з містечка Монтре, Франція. Вартість продуктів на тиждень для 4-х чоловік склала 315,17 євро. Улюблена їжа цієї сім’ї: макарони карбонара, абрикосові пироги, тайська кухня. На фотографії видно, що переважають фабричні продукти і трохи фруктів 

4. Сім’я Браун з містечка Рів’єр-В’ю, Австралія. Вартість продуктів харчування на тиждень для 7 осіб склала 376 американських доларів і 45 центів. Улюблена їжа цієї сім’ї: австралійські персики, пиріг, йогурт. На фотографії переважають величезна кількість м’яса, магазинні напої і рафіновані продукти, фрукти.

5. Сім’я Мелансон з містечка Ікалуїт, Канада (арктична територія). Вартість продуктів на тиждень для 5 осіб склала 345 доларів. Улюблена їжа сім’ї: м’ясо нарвала і білого ведмедя, піца з сиром, кавуни. На фотографії видно, що переважають м’ясо, риба, овочі, фабричні продукти.

6. Сім’я Ревіс з Північної Кароліни, США. Вартість продуктів на тиждень для 4 осіб склала 341 долар і 98 центів. Улюблена їжа сім’ї: спагеті, картопля, курка в кунжуті. На фотографії переважають чіпси, піци і величезна кількість рафінованих продуктів, м’яса і м’ясних напівфабрикатів, магазинних напоїв.

7. Сім’я Укіта з містечка Кодаіра, Японія. Вартість продуктів на тиждень для 4 осіб склала 37,699 єн (317 доларів і 25 центів). Улюблена їжа сім’ї: страва з риби сашимі, фрукти, тістечка і чіпси. На фотографії переважають рибні продукти, соуси і специфічна японська їжа.

 

8. Сім’я Медсен з поселення Сан-Норі, Гренландія (автономна територія Данії). Вартість продуктів на тиждень для 5 осіб склала 1928.80 данських крон (277 доларів і 12 центів). Улюблена їжа сім’ї: м’ясо білого ведмедя і нарвала. На фотографії переважають м’ясо і фабричні продукти.

9. Сім’я Бейтон з містечка Клінбурн, Англія. Вартість продуктів на тиждень для 4 осіб склала 155,54 британських фунтів (253 долара і 15 центів). Улюблена їжа сім’ї: авокадо, бутерброди з майонезом, суп з креветок, шоколадний торт з вершками. На фотографії переважають шоколадні батончики, рафіновані продукти і трохи овочів.

10. Сім’я Аль-Хаган з Кувейту. Вартість продуктів на тиждень для 8-х чоловік склала 63,63 динара (221 долар і 45 центів). Улюблена їжа сім’ї: курка з рисом басматі. На фотографії переважають фрукти, овочі, лаваш, яйця і якісь незрозумілі коробки.

11. Сім’я Касалес з містечка Гуерноваца, Мексика. Вартість продуктів на тиждень для 5-ти осіб склала 1862,78 мексиканських песо (189 доларів і 9 центів). Улюблена їжа сім’ї: піца, краби, паста (макарони) і курка. На фотографії видно, що переважають фрукти, хліб, величезна кількість кока-коли і пива.

12. Сім’я Донг з Пекіна, Китай. Ціна продуктів харчування в Китаї на тиждень для 4-х чоловік склала 1233,76 юанів або 155 доларів і 6 центів. Що їдять китайці? Улюблена їжа китайської сім’ї: смажена свинина з кисло-солодким соусом. На фотографії переважають фрукти, овочі, м’ясо, рафіновані продукти.

13. Сім’я Собжінш з містечка Констнцін-Жезорна, Польща. Вартість продуктів на тиждень для 5 осіб склала 582,48 злотих (151 долар і 27 центів). Улюблена їжа сім’ї: свинячі ноги з морквою, селерою і пастернаком. На фотографії видно, що в наборі переважають овочі, фрукти, шоколадні батончики і корм для тварин.

14. Сім’я Селік зі Стамбула, Туреччина. Вартість продуктів на тиждень для 6 осіб склала 198,48 турецьких лір (145 доларів і 18 центів). Улюблена їжа сім’ї: повітряне печиво Melahat. На фотографії переважають хліб, овочі, фрукти.

15. Сім’я Ахмед з Каїра, Єгипет. Вартість продуктів на тиждень для 12 осіб склала 387,85 єгипетських фунтів (68 доларів і 53 центи). Улюблена їжа сім’ї: окра з бараниною. На фотографії переважають овочі, фрукти, зелень і м’ясо.

16. Сім’я Батсуурі з Улан-Батора, Монголія. Вартість продуктів на тиждень для 4 осіб склала 41985,85 тугриків (40 доларів і 2 центи). Улюблена їжа сім’ї: пельмені з баранини. На фотографії переважають м’ясо, яйця, хліб, овочі.

17. Сім’я Паткар з Ужжан, Індія. Вартість продуктів на тиждень для 4 осіб склала 1 636,25 рупій (39 доларів і 27 центів). Улюблена їжа сім’ї: рисові пластівці. На фотографії переважають овочі та фрукти.

18. Сім’я Айме з Тінго, Еквадор. Вартість продуктів на тиждень для 9 осіб склала 31 долар і 55 центів. Улюблена їжа сім’ї: картопляний суп з капустою. На фотографії переважають овочі, фрукти, крупи, картопля, банани.

19. Сім’я Натома з Куакуру, Малі. Вартість продуктів на тиждень для 15 осіб склала 17670 франків (26 доларів і 39 центів). Улюблена їжа сім’ї: страви з рису. На фотографії переважають крупи і овочі.

20. Сім’я Намгай з Шімхей Віллідж, Бутан. Вартість продуктів на тиждень для 13 осіб склала 224,93 нгултрум (5 доларів і 3 центи). Улюблена їжа сім’ї: гриби, сир і свинина. На фотографії переважають овочі, зелень і трохи фруктів.

21. Сім’я Абубакар з табору біженців Брейджінг, Чад. Вартість продуктів на тиждень для 6 осіб склала 685 африканських франків (1 долар і 23 центи). Улюблена їжа сім’ї: суп з баранини. На фотографії переважають мішки з крупою.

І на завершення візьмемо статистичну тернопільську родину з 4 осіб, двоє з яких – неповнолітні. Припустимо, що і батько, і мати в цій сім’ї отримують за свою роботу 3 тисячі 193 гривні – саме така зараз середня зарплата по області. Значить, разом у місяць вони отримують 6386 грн. Розділимо цю суму на чотири і виявиться, що на тиждень припадає 1596 гривень 50 копійок (або 67 доларів і 20 центів). Складно уявити, щоб вся ця сума йшла виключно на харчування, адже в родині є ще чимало інших витрат, тобто мало б виходити, що середньостатистична тернопільська родина витрачає в тиждень на їжу приблизно 40-50 доларів (а це в районі сімей з Індії та Монголії). Але… Знайдіть на Тернопільщині сім’ї, які заробляють оцю середню зарплату 3 тисячі 193 гривні. Можливо, в самому Тернополі такі і знайдуться, але в районах, а тим паче в селах… Отже, виходить, що навіть 40 чи 50 доларів у тиждень на їжу – це занадто велика розкіш для тернополян. А якщо так, тоді можемо сміливо припускати, що за рівнем доходів наші земляки перебувають на рівні сімей з Еквадору чи Малі. Що ж, дякуємо владі, що не на рівні Чаду.


Адам Стрижнюк

У Тернополі з'явиться тепловий пункт погодного регулювання

Неділя, 06 вересня 2015, 00:00

тепловий пункт погодного регулювання

У рамках міської Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки найперший в житловому фонді тепловий пункт погодного регулювання з'явиться в колишньому гуртожитку ВАТ "Тернопільський комбайновий завод" за адресою вул. Д. Лук'яновича, 1. Дана п'ятиповерхова будівля була збудована в 1976р., а сьогодні там проживає 166 сімей.

Для реалізації згаданого проекту ОСББ "Лук'яновича, 1" за власні кошти замовило проектно-кошторисну документацію (8,0 тис. грн.) та провело її державно будівельну експертизу (2,75 тис. грн.). Дані витрати ввійшли в частку співфінансування у розмірі 30%. Загальна вартість робіт складає 333,452 тис. грн. За дані кошти, окрім встановлення ІТП та загальнобудинкового теплового лічильника, заплановано також здійснити капітальний ремонт мереж опалення та провести їх балансування. Завершення робіт очікується до початку опалювального сезону.

Враховуючи що робота ІТП дає змогу економити на опаленні більше 30%, то для мешканців даний захід окупиться лише за один опалювальний сезон.

Джерело:  Тернопіль Вечірній

 

Перелік пільг для учасників АТО та членів їх сімей у Тернополі

Субота, 05 вересня 2015, 00:00

Звільнено від сплати за харчування у освітніх закладах дітей учасників АТО

Вихованці дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексів, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції, звільнені від плати за харчування.

Для отримання цієї пільги, батьки повинні звернутися безпосередньо до керівництва навчального закладу із переліком документів:

  1. Заява батьків, або уповноваженого представника сім’ї до керівника дошкільного навчального закладу.
  2. Копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу).
  3. Копії документів, що підтверджують родинні стосунки.
  4. Копія свідоцтва про народження дитини;
  5. Довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку.
  6. Копія документа, що засвідчує участь військовослужбовця в зоні АТО.

 

Харчування учнів, батьки яких є учасниками АТО, також здійснюється безкоштовно у загальноосвітніх навчальних закладах.

Для отримання цієї пільги батькам потрібно звернулися до керівництва навчального закладу із переліченими вище документами.

Безкоштовне медичне обслуговування у медичних закладах міста

Відділ охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради пропонує учасникам АТО,  які проживають у Тернополі, пройти безкоштовне обстеження, лікування та реабілітацію у лікувально-профілактичних закладах міста.

Для отримання даних послуг, учасникам АТО необхідно звернутися до керівництва міських медичних закладів або у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради за телефоном 25-08-39 (контактний телефон для отримання довідкової інформації).

Отримання земельної ділянки та звільнення від сплати податку на нерухомість

Для учасників антитерористичної операції у Тернополі передбачено виділення земельних ділянок з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Для отримання земельної ділянки учасникам АТО необхідно звернутись у Центр надання адміністративних послуг (вул. Острозького, 6).

Також у Тернополі учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції звільнено від сплати податку на нерухомість.

Для отримання детальнішої інформації щодо соціальної допомоги, членам сімей учасників АТО необхідно звернутися в управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8 за телефоном: (0352) 23-56-52.

У Тернополі сформують базу даних дітей учасників АТО для відпочинку за кордоном

Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді формує базу даних дітей учасників АТО віком від 8 до 18 років для відпочинку за межами України.

Для внесення в базу даних, членам сімей учасників АТО, потрібно звернутися в Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Тернопіль, вул. Медова, 3.

Підставою для внесення у базу даних є наявність наступних документів:

  1. посвідка учасника АТО (інші підтверджуючі документи);
  2. закордонний паспорт або дійсний закордонний проїзний документ дитини;
  3. свідоцтво про народження дитини.

Для отримання довідкової інформації звертатися за тел. 23-55-92.

У мікрорайоні Пронятин триває ремонт дороги

П'ятниця, 04 вересня 2015, 05:51

Цими днями у Тернополі триває поточний ремонт вул. Мирна, що знаходиться у мікрорайоні Пронятин. Дорогу на цій ділянці не ремонтували більше двадцяти років. 

«До нас звернулися мешканці мікрорайону, що дорога на вул. Мирна потребує ремонту, бо ускладнений там проїзд і громадського, і приватного транспорту, і машин швидкої допомоги, - розповідає міський голова. - Ремонт дороги ще триває, а восени на цій вулиці заплановано виконати роботи з капітального ремонту зовнішнього освітлення».

Після завершення робіт з поточного ремонту вул. Мирна роботи буде розпочато на вул. Тернопільська.

Зауважимо, що у мікрорайоні «Кутківці» та «Пронятин» раніше було проведено ремонти вул. Глибока Долина, вул. Бригадна, вул. Золотогірська, капітально відремонтоване вуличне освітлення вулиць Проектна, Приміська, Тернопільська, Болюха, Глибока Долина, Бенцаля та проведено заміну водопроводу на вул. Проектній.

 

Сторінка 1285 з 1423

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер