images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські оперативники вилучили 36 одиниць вогнепальної зброї та понад 30 кілограмів вибухівки за перший квартал цього року

Четвер, 04 квітня 2024, 13:23


Вилучення нелегальної зброї в громадян - одне з пріоритетних завдань працівників правоохоронних відомств. Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, зросла кількість зброї військового зразка, боєприпасів та вибухонебезпечних речовин, завезених із зони проведення бойових дій.

Оперативники Тернополя та області вилучили 36 одиниць вогнепальної зброї, а це, порівнюючи з аналогічним періодом 2023 року, майже на 50% більше. Серед вилученого - автомати, кулемет, нарізні пістолети, карабіни, обрізи та зброя, перероблена кустарними методами на вогнепальну.

За три місяці оперативники виявили та вилучили 47 гранат, 3 гранатомети, міни й снаряди. У ході проведених оперативних заходів у жителів Тернопільщини працівники кримінальної поліції за перший квартал минулого року вилучили майже 5 кілограмів вибухонебезпечних речовин та 2433 набоїв різного калібру, то за січень-березень 2024-го - понад 30 кілограмів вибухівки та 10348 патронів.

Попри чисельні попередження працівників поліції про кримінальну відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, до яких відноситься й мисливський порох, окремі громадяни легковажно ставляться до цих застережень. А отже, ризикують не лише здоров‘ям та життям своїх рідних, що можуть постраждати в результаті нещасного випадку, а й власною долею.

Правоохоронці нагадують: лише добровільна здача зброї, боєприпасів чи вибухових речовин звільняє людину від кримінальної відповідальності. В іншому випадку громадяни ризикують отримати кримінальну відповідальність, яка передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 3 до 7 років.

 

Купівля транспортного засобу на передову закінчилась аферою

Четвер, 04 квітня 2024, 13:22


За допомогою до співробітників Чорткiвського районного відділу поліції звернувся житель Тернопільської області із заявою про вчинення щодо нього шахрайських дій.

Як стало відомо, чоловік на платформі «OLX» знайшов оголошення щодо продажу автомобіля з-за кордону. Почав спілкуватись із продавцем і повідомив йому, що автівка потрібна для роботи у зоні ведення бойових дій. Умови, які запропонував співрозмовник, підійшли покупцеві і він погодився переслати гроші невідомому.

Заявник перерахував шахраю кількома платежами 96213,50 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок. Житель Чорткова запідозрив, що став жертвою афериста і написав заяву до поліції.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Працівники поліції та адміністратори платформи «OLX» радять, як розпізнати шахрая й уникнути втрати грошей на «передоплаті» :

1.    Для початку, стався з обережністю до оголошень із занадто низькими цінами. Подивися подібні пропозиції в декількох продавців. Якщо вартість обраного товару безпричинно низька — краще не ризикувати й пошукати варіанти з більш реалістичною ціною.

2.    Продавець ставить ультиматум або робить передоплату обов’язковою умовою угоди? Знову ні!

3.    Обирай ті оголошення, де товар продається з OLX Доставка. Вона гарантує, що тобі не доведеться розкривати свої платіжні дані третім особам, а оплата продавцю прийде, тільки коли ти перевіриш та забереш товар із Нової пошти.

У березні контролери виявили 255 порушень, які здійснили пасажири у громадському транспорті Тернополя

Четвер, 04 квітня 2024, 13:17

Контролери КП «Тернопільелектротранс» спільно з інспекторами муніципальної інспекції продовжують здійснювати посилений контроль за оплатою пасажирами проїзду в громадському транспорті Тернополя, зокрема, в частині відповідальності за безквитковий проїзд.

Так, впродовж лютого контролери здійснили 4242 щоденних перевірки у пасажирському громадському транспорті, з яких понад 2000 – в автобусах комунальної та приватної власності.

За цей період виявлено 255 порушення, які здійснили пасажири у міському громадському транспорті.

З громадянами, котрі намагалися сплатити за проїзд готівкою, було проведено роз’яснювальну роботу щодо оплати проїзду банківськими картками, неперсоніфікованими електронними проїзними квитками або «Соціальною картою тернополянина».

Під час перевірки виявлено також пасажирів, котрі оплачували проїзд не власними персоніфікованими електронними квитками, то ж такі картки вилучені. Загалом контролери оштрафували 144 пасажирів.

Звертаємо увагу, що контроль оплати проїзду пасажирами у громадському транспорті Тернополя здійснюватиметься й надалі.

Контрольною службою постійно змінюється локація та місця проведення перевірок, що дозволяє охопити при перевірках усі маршрути громадського транспорту.

 

100 тисяч на навчання можуть отримати студенти на Тернопільщині

Середа, 03 квітня 2024, 11:46

100 тисяч на навчання можуть отримати студенти на Тернопільщині
Грант для студентів та абітурієнтів Тернопільського району (соціальна програма Scholarship).

"В цей тяжкий і нелегкий час для всіх українців, в умовах військового стану, багато сімей вже постраждало від рук ворога. В зв'язку з цим ми хочемо потурбуватися про наступне покоління нашої держави і надати можливість юним українцям отримати безкоштовне навчання. Давайте об’єднаймося! Нехай кожен зробить свій вклад для побудови гідного майбутнього України. Запрошуємо студентів та абітурієнтів Тернопільського району взяти участь у соціальній програмі Scholarship. Адже майбутнє нашої країни не тільки в руках наших відважних військових, а й у ваших", - йдеться у дописі куратора благодійних проектів Лілії Ярмоленко https://scholarship.events/.

Головний приз - гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ВНЗ.

Наразі відкрито 6 номінацій:

25 000 грн. - https://art-trade.com.ua/ua/scholarship/ (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

30 000 грн. - https://dobroyou.com/ua/scholarship (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

30 000 грн. - https://kes.com.ua/ua/scholarship/ (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

30 000 грн. - https://belsta.ua/scholarship/ (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

100 000 грн. - https://seoquick.com.ua/ua/scholarship-ua/ (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

100 000 грн. - https://trading.biz/ua/scholarship (запитання та роботи надсилати на пошту:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

Участь повністю безкоштовна. Компанія оплачує навчання в усіх закладах, як приватних, так і державних.

У Ланівцях проводять реконструкцію лікарні (фото)

Середа, 03 квітня 2024, 11:43

У Ланівцях проводять реконструкцію лікарні (фото)
У Лановецькій громаді триває реконструкція міської лікарні.

У КНП «Лановецька міська лікарня» тривають роботи ІІ етапу проєкту з реконструкції міської лікарні, що передбачає капітальний ремонт приміщень приймального відділення з встановленням ліфта для транспортування пацієнтів.

На даний час проходять зовнішні будівельні роботи та будівництво ліфтової шахти.

Також проводять поточний ремонт системи водовідведення головного корпусу.

Роботи проводяться з метою забезпечення довгострокової та ефективної роботи міської лікарні.

 

 

Сторінка 6 з 1420

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер