images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чортківські поліцейські оперативно затримали зловмисника, котрий обікрав жительку райцентру .

Четвер, 07 липня 2022, 10:00

Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.

До співробітників Чортківського районного відділу поліції звернулася жителька райцентру і повідомила про те, що невідомий чоловік викрав її сумочку з особистими речами.

Оперативно відреагувавши на повідомлення, правоохоронці за декілька хвилин затримали зловмисника. Ним виявився 42-річний чортківчанин. Чоловік скористався тим, що потерпіла залишила свої особисті речі на землі, а сама на дереві обривала вишні.

42-річного крадія затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголошено підозру за частиною 4 статті 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернопільському Галицькому фаховому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола відбулося урочисте вручення дипломів

Середа, 06 липня 2022, 14:33

6 липня в Українському домі відбувся урочистий захід з нагоди вручення дипломів випускникам Галицького фахового коледжу ім. В’ячеслава Чорновола.

Під час свята загалом було вручено 13 дипломів державного взірця з відзнакою за сімома фаховими напрямками, з них сім дипломів бакалавра та шість  - молодшого спеціаліста.

Із завершенням навчання юних випускників привітали міський голова Тернополя Сергій Надал та начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк.

«Студенти Галицького коледжу - це завжди активні учасники молодіжного, громадського, суспільного, волонтерського життя нашого міста. Ви справжня молодіжна еліта Тернополя. Сьогодні, отримуючи документ про завершення навчання, ви робите переший важливий крок у доросле життя. Хтось з вас піде працювати, а хтось далі продовжить навчання, - відзначив Сергій Надал. -  Ваш випуск припав у надзвичайно складний час для нашої країни, коли триває відкрита агресія нашого тисячолітнього московського ворога і, звісно, вся увага та допомога спрямовується, насамперед, для ЗСУ. Для того, щоб перемогти, в країні має бути надійний тил, який забезпечить нормальну роботу економіки і розвиток країни. Саме вам доведеться бути цим тилом та відбудовувати зруйновану країну, розбудовувати її по-новому. Бажаю вам, щоб ваше доросле життя було успішним і мирним. Бажаю ніколи не зупинятися на досягнутому та завжди вдосконалюватися. Бути такими, щоб вами завжди гордилися батьки, наше місто і наша Україна. Всім нам - якомога швидшої Перемоги і миру, спільної успішної праці заради розвитку нашої країни».

Міський голова також висловив подяку і викладачам коледжу за терпіння, вкладену любов і передані знання.

Два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter передано військовослужбовцям ЗСУ від освітян Тернополя

Середа, 06 липня 2022, 14:32

Триває всебічна підтримка військовослужбовців ЗСУ, які від початку повномасштабної війни захищають українську землю від російських загарбників.

Для злагодженості дій у виконанні бойових завдань нашими захисниками, сьогодні, 6 липня, від освітян Тернополя передано два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter.

«Ми всі надзвичайно гордимося тими військовими підрозділами, що сформовані на базі Тернополя, вони з гідністю та честю захищають Україну від російського окупанта. Тернопільська артилерійська бригада вже впродовж  восьми років також на передовій по всій лінії фронту, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Завдяки освітянській спільноті міста сьогодні ці два повнопривідних вантажних мікроавтобуси передаються нашій артбригаді. Долучилися до придбання транспорту як педагоги шкіл, так й вихователі дошкільних навчальних закладів. Тож уже найближчими днями транспорт буде використовуватися на передовій. Висловлюю щирі слова подяки небайдужим освітянам, меценатам та усім тернополянам, котрі продовжують робити вклад в Українську перемогу. Ми обов’язково її здобудемо!».

Водночас військовослужбовці зазначають, що наразі потреба є саме у таких автомобілях, адже їхні тактико-технічні характеристики найкраще підходять для  виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше від педагогічних колективів загальноосвітніх закладів та дошкільних навчальних закладів нашим військовослужбовцям будо передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander та Volvо.

 

 

Wi-Fi в укриттях та змішана форма навчання: як зміниться освітній процес з 1 вересня

Середа, 06 липня 2022, 11:28

Новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня.

Про це йдеться в указі про новий навчальний рік, повідомляють у Міністерстві освіти та науки.

Перш за все, якщо навчання відновлюватимуть в офлайн форматі, школа має бути оснащена безпечними укриттями для усіх учнів.

Якщо ж сховища замалі, тоді навчальний заклад має розробити змішану форму навчання. Наприклад, лекції або теоретичні заняття проводити онлайн,  а практичні – безпосередньо в школі.

Фото: ArturVerkhovetskiy / Depositphotos

У МОН радять проводити заняття для учнів початкових класів переважно офлайн. Але форма може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації

 

Для дітей, які мають вади слуху чи зору, мають додатково перевірити доступність системи сповіщення.

У класах та коридорах шкіл, які навчатимуть дітей офлайн, мають позначити шляхи евакуації.

Безпосередньо в укритті повинні бути запаси води та медикаментів, а також під'єднаний Wi-Fi для проведення занять.

Додатково персонал шкіл має пройти навчання з надання домедичної допомоги.

Нагадаємо, батьки учнів та студентів проти повернення школярів за парти для офлайн навчання. Петиція про заборону вже набрала потрібну кількість підписів.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

Підготовка до опалювального сезону: скільки газу вже є в українських сховищах

Середа, 06 липня 2022, 11:25

Наразі в підземних сховищах вже закачано 11 млрд кубів газу, до зими ці обсяги мають сягнути 19 млрд кубів.

Про це розповів генеральний директор Оператора ГТС Сергій Макогон під час брифінґу у Медіацентрі Україна.

Він наголосив, що наступний опалювальний сезон буде найскладнішим в українській історії, і Кабмін ретельно займається питання підготовки до нього. Проте, якщо не буде пошкоджень інфраструктури, 19 млрд кубометрів газу в підземних сховищах (ПСГ) дасть нам можливість без проблем пройти зиму – такого обсягу вистачить для населення, теплових станцій, і для опалення.

Україні потрібно імпортувати додаткові обсяги газу, адже власний видобуток недостатній, щоб покрити всі потреби.

"До війни ми споживали 30 млрд кубометрів на рік. Видобували самостійно 20 млрд. Зараз зменшилося споживання. Очікуємо, що буде на рівні 21—22 млрд, видобуток теж трохи зменшився. Додаткові 3—4 млрд кубометрів нам потрібно імпортувати", — пояснив Макогон.

Торік Україна створила гарантовані потужності з імпорту газу з Угорщини та Польщі і майже вдвічі збільшила обсяги імпорту газу зі Словаччини. Наразі імпортується до 54 млн кубометрів газу на добу з різних напрямків.

Нагадуємо:

Опалювальний сезон почнеться вчасно, тарифи на тепло не зміняться, але українців попереджають про зниження температури в оселях під час опалювального сезону.

ДАНА ГОРДІЙЧУК

 

Сторінка 635 з 1437

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер