images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


УЗ змінила розклад потягу з Перемишля, аби зручніше повертатися в Україну

Вівторок, 24 травня 2022, 10:34

 
GETTY IMAGES

Укрзалізниця перенесла час відправлення Інтерсіті+ з польського Перемишля, аби створити можливість зручної пересадки з польського потягу, який прямує через Вроцлав, Катовіце, Краків та Жешув.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Так, з 12 червня час відправки Інтерсіті+ 706 з Перемишля зміщується на 10:15 (замість 08:00), що дасть можливість зручної пересадки з польського Інтерсіті 83173 Вроцлав-Перемишль.

Прибуття цього потяга до Львова заплановано о 13:10, до Тернополя – о 15:24, до Хмельницького – о 17:14, до Вінниці – о 19:19, і до Києва – о 22:34.

Крім того, зазначила УЗ, оскільки прибуття до столиці буде впритул до початку комендантської години, Укрзалізниця організує додатковий рейс кільцевої електрички, аби безпечно дістатися додому.

 
ФОТО УЗ
 

Росія нарощує крадіжки українського зерна на окупованих територіях – супутникові знімки

Вівторок, 24 травня 2022, 10:32

 
MAXAR TECHNOLOGIES

На супутникових знімках зафіксували, як російські кораблі завантажують українське зерно в окупованому Криму – найімовірніше його вивезли з окупованої Херсонщини та інших тимчасово непідконтрольних територій.

Про це повідомляє CNN з посиланям на супутникові знімки Maxar Technologies.

На знімках видно два балкери під прапором Росії, "Матрос Позиніч" і "Матрос Кошка", які пришвартувалися в Севастополі в окупованому Росією українському Криму поруч із зерносховищем. На зображеннях, датованих 19 та 21 травня, зерно зі стрічки пересипають на російські балкери.

 
Супутниковий знімок від Maxar Technology показує, як зерно завантажують у корпус корабля під російським прапором "Матрос Позиніч" в окупованому Криму, 19 травня.
MAXAR TECHNOLOGIES
 
21 травня на цьому супутниковому знімку від Maxar Technologies у порту Севастополя було видно російське судно "Матрос Кошка".
MAXAR TECHNOLOGIES

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва судна покинули порт. "Матрос Позиніч", якого раніше вже зловили на спробі "експорту" краденого українського зерна, прямує до Бейрута. Натомість "Матрос Кошка" досі знаходиться неподалік порту Кавказ. Російські балкери мають місткість 30 тисяч тонн зерна.

 
MARINETRAFFIC.COM

Судно "Матрос Позинич" належить підсанкційній "Об'єднаної суднобудівної корпорації".

Зауважимо, що Крим не володіє такими обсягами зерна, і єдиним джерелом походження можуть бути тимчасово окуповані після 24 лютого території України.

Дана Гордійчук

Київ отримав три нові низькопідлогові трамваї

Вівторок, 24 травня 2022, 10:19

Київ цього тижня отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України", що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляють в КМДА.

"Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів", - розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 
ФОТО: КМДА

За його словами, 95% деталей - українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. Трамвай сертифікований за міжнародними стандартами ISO.

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. Ті, що отримали зараз - розширять мережу, додають в КМДА.

"Загалом до кінця 2023 року, згідно умов контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ "Татра-Юг", - зазначив Поворозник.

Економічна правда

 

У Тернополі провели пам’ятні заходи з нагоди Дня Героїв України

Вівторок, 24 травня 2022, 10:14

23 лютого у День Героїв України в Тернополі вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за свободу та незалежність України та провели поминальну молитву біля меморіалу «На пошану захисників України, полеглих в українсько-російській війні».

Спільно з родинами Героїв Небесної Сотні, сім'ями та побратимами військовослужбовців-учасників російсько-української війни, представниками духовенства і громадськості участь в пам’ятному молебні, у покладанні квітів до могил захисників на Микулинецькому кладовищі, меморіальної стели «Воїнам, загиблим за волю України» і пам’ятника Степанові Бандері взяв участь й міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні вся Україна віддає шану Героям України всіх часів. Героям, які поклали життя за незалежність та свободу України. Героям, які захищали святу українську землю від ворогів. Українські герої – це прості українці, які у складі Збройних сил України, територіальної оборони, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ та добробатів знищують московську нечисть. Це Герої Азовсталі, Рубіжного, Попасної, Ізюму. Це Герої Сєвєродонецька та Лиману, - наголосив Сергій Надал. - Українські герої – прості українці, які стали волонтерами і цілодобово працюють задля допомоги українській армії та жертвам московської орди.Українські герої – це прості українці, які продовжують працювати в українських містах та селах, щоб працювала економіка, щоб наповнювалися бюджети, щоб Україна мала за що фінансувати армію. Я з упевненістю можу сказати, що Українці – це нація Героїв. Це довели Герої минулого, це зараз доводять Герої сучасності».

У День Героїв в Тернополі відбулося спецпогашення марки «Русскій воєнний корабль, Всьо…»

Вівторок, 24 травня 2022, 10:13

23 травня з нагоди свята Дня Героїв та Дня морської піхоти України у Тернополі відбулося спецпогашення поштових марок «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…». Це другий випуск серії марок та конвертів війського часу. Від сьогодні марку введено в обіг.

Врахувавши побажання філателістів, АТ «Укрпошта» випускає другу марку поряд з купоном, що відтворює зображення першої марки «Русскій воєнний корабль іді…», автором якої є Борис Грох.

«Дуже символічно,  що погашення цієї марки відбувається у День Героїв. Знищення цього корабля стало символом героїзму українських воїнів. Ще одним символізмом є те, що цей корабель в свій час був вироблений в Миколаєві. Ми його виготовили - ми його ж і знищили, адже корабель насмілився йти проти України, - пояснює міський голова Сергій Надал. –Переповнює гордість у тому, що ця марка скоро розійдеться усім світом. Кожну хвилину, хто буде відправляти її, одночасно буде відправляти й російську федерацію, її кораблі і їхню армію у відповідному напрямку. Бажаю всім нам якомога швидкої перемоги і миру».

До слова, 23 травня таке спецпогашення марки і конверта проводиться у всіх міста України, окрім тимчасового окупованих територій. Наклад марок складає 5 млн примірників, їх погашено спеціальним поштовим штемпелем «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…», Тернопіль 46008»».

Наступна марка, яка буде випущена АТ «Укрпошта», матиме назву «Доброго вечора, ми з України».

 

Сторінка 670 з 1422

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер