images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

Вівторок, 29 червня 2021, 09:55

Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

На Тернопільському ставі впродовж чотирьох днів тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту. Відбувались змагання у класах вітрильної дошки Techno293 cеред спортсменів та RS-X серед дорослих. Учасниками регати стали понад 20 спортсменів з Миколаєва, Курахово (Донецька область) та Тернополя. «За три дні було проведено десять перегонів, і переможці визначалися за підсумками набраних місць у кожному з них, – розповідає голова перегонового комітету змагань Валерій Чеботарьов із міста Одеси. – Тернопільський став – ідеальна акваторія для проведення змагань з вітрильного спорту, хоча цього разу спостерігались і кардинально різні вітрові умови, аж до майже повного штилю. В перший день через слабкий вітер навіть не вдалося провести жодного перегону, однак ми надолужили цю вимушену перерву за наступні. Сподіваємося, що такі змагання вдасться організувати в Тернополі і наступного року».

 

Отож, за результатами десяти перегонів серед дорослих спортсменів в олімпійському класі RS-X перше та друге місця здобули тернополяни Олександр Тугарєв та Мар’ян Воловець, брогзовим призером став представник Миколаєва Олександр Гончаренко. У класі Techno293 серед юнаків до 17 років переміг тернополянин Тимур Данієлян, другим був його колега по команді Олександр Городиський. У молодшій групі (спортсмени до 15 років) перші два призових місця здобули також тернополяни Давид Огородник та Костянтин Городиський, а третім був Руслан Рудомьотов із Донеччини.

У старшій віковій групі у класі Techno293 серед дівчат до 17 років звання чемпіонки України виборола тернополянка Аліна Нижегородова, друге місце посіла ще одна представниця нашої команди Єва Золота-Авдєєнко, а третьою стала Катерина Голобокова з Донецької області.

Також були відзначені і наймолодші учасники регати, які вперше виступали на змаганнях всеукраїнського рівня, однак пройшли дистанцію на всіх десяти перегонах. Це Єва Мороз, Марк Мороз та Дем’ян Варода.

Юні тернопільські віндсерфігністи є вихованцями відділення віндсерфінгу ДЮСШ з водних видів спорту міста Тернополя, а старші представляють обласну ШВСМ. Тренери команди Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

Додамо, що чемпіонат України з віндсерфінгу в Тернополі проводився вдруге, а загалом такі регати з вітрильного спорту в Україні організовуються ще з 1991 року.

 

У Pfizer заявили, що їхня COVID-вакцина дуже ефективна проти штаму "Дельта"

П'ятниця, 25 червня 2021, 10:02

Вакцина Pfizer проти COVID-19 приблизно на 90% ефективна проти штаму "Дельта", який вже виявили в Україні.

Про це заявив офіційний представник Pfizer в Ізраїлі, повідомляє Reuters.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вперше виявлена ​​в Індії, Delta стає домінуючою в світі версією коронавируса.

"Дані досліджень вказують на те, що наша вакцина дуже ефективна, близько на 90%, у запобіганні COVID-штаму "Дельта", – розповів Алон Раппапорт, медичний директор Pfizer в Ізраїлі.

Водночас глава відділу охорони здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Шарон Олрой-Прейс заявила, що країні наразі не вистачає даних для повного уявлення про ефективність вакцини проти штаму "Дельта".

Фото: alexraths/Depositphotos

"Ми зараз збираємо дані. Ми тільки зараз спостерігаємо перші випадки штаму "Дельта" в Ізраїлі – близько 200, так що скоро ми дізнаємося більше", – сказала Олрой-Прейс.

В Ізраїлі більше половини 9,3-мільйонного населення отримали вакцини Pfizer, і різке скорочення числа випадків спонукало до скасування більшості економічних обмежень.

Але за останні кілька днів кількість підтверджених випадків COVID-19 збільшилася, і органи охорони здоров'я закликали батьків вакцинувати своїх дітей у віці від 12 до 15 років.

Олрой-Прейс сказала, що близько 65% населення Ізраїлю було захищене від COVID-19 або за допомогою вакцинації, або шляхом одужання від хвороби, і ця цифра, за її словами, все ще далека від забезпечення "колективного імунітету".

Нагадаємо, дослідження показало, що одна доза вакцин AstraZeneca чи Pfizer менш ефективна проти штаму "Дельта" в порівнянні з "Альфа" (британський): через три тижні після першої дози вакцини забезпечували 33% захист від симптоматичного захворювання, спричиненого "Дельта". Від "Альфа" одна доза препарату захищала приблизно на 50%.

Загалом вакцина від Pfizer після двох доз на 88% ефективна проти симптоматичного перебігу COVID-19, спричиненого штамом "Дельта".

Тернопіль чекає ряд спортивних заходів з нагоди Дня молоді та Дня Конституції

П'ятниця, 25 червня 2021, 09:33

Тернопіль чекає ряд спортивних заходів з нагоди Дня молоді та Дня Конституції

Цьогоріч Тернопіль зустрічатиме День молоді та День Конституції України не лише помпезно та урочисто, але й по-спортивному. Відтак, з цієї нагоди у місті відбуватиметься ряд змагань та інших спортивних заходів. Зокрема, вже 24 червня на акваторії Тернопільського ставу розпочався чемпіонат України з вітрильного спорту. На цих перегонах, що проходитимуть в районі пляжу «Циганка», виступатимуть віндсерфінгісти з Тернополя, Миколаєва та міста Курахова Донецької області. Триватимуть змагання на вітрильних дошках під яскравими різнокольоровими вітрилами до 27 червня. У суботу, 26 червня, об 11 годині на вулиці Золотогірській, 16 розпочнеться урочиста імпреза з нагоди відкриття спортивного майданчика, після якої на усіх присутніх чекають цікаві та захоплюючі спортивні змагання.

Цього ж дня з 12 години у фізкультурно-оздоровчому комплексі на вулиці Братів Бойчуків, 4А проходитиме Кубок міського голови з тайського боксу. А на універсальних спортивних майданчиках ЗУНУ відбуватиметься Відкритий кубок міста Тернополя з міні-футболу імені Івана Дедюха (ВОЇН) серед дітей U8.

 

Юні веслувальники з Бережан Арсен Лизак та Тарас Гончар – срібні призери чемпіонату України

П'ятниця, 25 червня 2021, 09:32

Юні веслувальники з Бережан Арсен Лизак та Тарас Гончар – срібні призери чемпіонату України

Бережанські веслувальники Арсен Лизак та Тарас Гончар повернулися зі срібними нагородами з  чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат, який відбувся в місті Ковель Волинської області. Успіх Арсену та Тарасу приніс заїзд в байдарці-двійці на дистанції 200 метрів серед юнаків молодшої вікової групи. Готувала спортсменів до змагань тренер Бережанської ДЮСШ Марта Сеньків. А от веслувальникам КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради на цих змаганнях не таланило. За крок до п’єдесталу пошани опинились Юрій Слюсаревський у каное-одиночці на 200 метрівці, також четверте місце у байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів посіла Єлізавета Ліщина. Ірина Марцюк в байдарці-одиночці на 200 метрівці теж була четвертою. А ще одне четверте місце у дівчат Олександри Казмірчук та Яніни Боднар у байдарці-двійці на 200 метрівці.

Що на одну сходинку нижче опустились інші тернопільські учасники. Так, п’яте місце у екіпажу юнаків Максим Самборський та Богдан Гасій у байдарці-двійці на 200 метрівці. Ще одне п’яте місце у екіпажу каное-двійки у складі Назар Гураль та Марко Мудрий на 1000 метрівці.

Наразі тренери КДЮСШ з водних видів спорту вносять деякі корективи у хід підготовки юних веслувальників, які планують довести своє право на нагороди спочатку на зональних змаганнях командного чемпіонату України серед юнаків та дівчат, що відбудеться з 2 до 4 липня в місті Добротвір Львівської області. А потім - і на фінальній частині змагань, які заплановані на кінець липня у місті Умань.

Кременецькі «літаючі лижники» відкрили літній сезон змагань

П'ятниця, 25 червня 2021, 09:31

Кременецькі «літаючі лижники» відкрили літній сезон змагань

В Кременці, на комплексі лижних трамплінів, 19-20 червня 2021 року пройшов чемпіонат України серед юнаків та дівчат з особистих дисциплін на трампліні зі штучним покриттям зі стрибків на лижах з трампліна та чемпіонат України серед юнаків та дівчат з особистих дисциплін на трампліні зі штучним покриттям з лижного двоборства. Вдало виступили на турнірі учні ТОДЮСШ із зимових видів спорту, завоювавши багато нагород різного гатунку,  - повідомляється на сторінці школи у соцмережах. У стрибках на лижах з трампліна (трамплін К-40 м) серед юнаків 2006-2007 р.н. перше  місце виборов Дворецький Владислав, 2 місце у Шовкопляса Олександра, 3 місце у Чернуха Назара. Серед дівчат цієї ж вікової групи 3 місце зайняла Ільчук Дарина.

Юнаки та дівчата 2008-2009 р.н. також стрибали з трампліна К-40. Серед юнаків 1 місце здобув Дворецький Владислав, 3 місце Вілівчук Сергій. Серед дівчат чемпіонкою стала Козлова Каріна.

У віковій групі 2010 р. н. і молодші на трампліні К-30 м серед юнаків весь п'єдестал зайняли учні школи, а саме: 1 місце Євдокімов Станіслав, 2 місце Струмінський Олександр, 3 місце Кисорець Тарас. Серед дівчат 2 місце розділили Щерба Анастасія та Цибульська Олена!

У змаганнях з лижного двоборства юнаки 2006-2007 р. н. стрибали з трампліна К-40 м та бігли гонку на лижоролерах 4 км. І знову весь п'єдестал зайняли учні нашої школи. Чемпіоном став Шовкопляс Олександр, 2 місце зайняв Чернух Назар, 3 місце Дворецький Владислав.

Юнаки і дівчата 2008-2009 р. н. також стрибали з трампліна К-40 м. і бігли гонку на лижоролерах 3 км. Серед юнаків 1 місце у Пилипчука Дениса, а Рудак Данило зайняв 3 місце. Серед дівчат чергову перемогу, посівши перше місце, здобула Козлова Каріна.

Юнаки і дівчата 2010 р. н. і молодші стрибали з трампліна К-30 м. та бігли гонку на лижоролерах, юнаки 2 км, а дівчата 1 км. Серед юнаків 1 місце зайняв Струмінський Олександр, 2 місце Євдокімов Станіслав. Серед дівчат 2 місце у Цибульської Олени, 3 місце у Щирби Анастасії.

Вітаємо також тренерів школи з успішним виступом вихованців: Карпця Ярослава Тимофійовича, Точинського Олександра Васильовича, Нікіфорука Василя Івановича, Стрільчука Василя Володимировича та Скибу Владислава Михайловича.

 

 

Сторінка 831 з 1437

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер