images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На святкування 15-річчя Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна запрошують цієї суботи (програма)

Вівторок, 12 червня 2018, 06:58

Уже цієї суботи, 16 червня, в Українському домі «Перемога» у Тернополі відбудуться святкування з нагоди 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Святкування відбудуться у всіх регіонах трьох країн. Мета – дізнатися більше про польсько-білорусько-українське транскордонне співробітництво, а також познайомитися з культурою прикордоння.

 

У рамках святкування 15-річчя співпраці організатори запрошують взяти участь у майстер-класах, які проводитимуть учасники медіа-проекту «Medialab», що був реалізований в Тернополі в 2007-2013 рр., та відвідати концерт.

 

Програма святкування

 

15.00 – Презентація можливостей Програми, майстер-класи з медіа-арту для підлітків.

 

У програмі:

- Онлайн-анімація

- Мультиплікація

- Основи відеозйомки

- Запис аудіоказок

- Основи фотографії

- Дизайн та оформлення книг

- Презентація проекту «Програмне забезпечення для Android»

- Презентація студії «Майстерня казки»

- Презентація англомовного театрального гуртка
English Drama Club

- Медіа-проект в інтернеті: з чого почати, як рекламувати?


Запис на майстер-класи за тел. 096-467-03-52

 

18.00 – Концерт гуртів ICE CREAM ladies band, Ті, що падають вгору, LOS COLORADOS

 

Вхід на захід – безкоштовний.

 

Більше інформації на сайті програми www.pbu2020.eu.

Захід співфінаyсується за рахунок коштів ЄС.

 

Довідково,

Програма протягом 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Фінансується вона ЄС у рамках Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС) і є найбільшою з програм ЄІС ТКС на сухопутних кордонах ЄС.

 

У програмному періоді 2004-2006 було підтримано 167 проектів, сума співфінансування ЄС склала 45.8 млн. євро.

 

У рамках Програми 2007-2013, завдяки фінансуванню ЄС у розмірі понад 170 млн. євро, було реалізовано 117 проектів у сфері соціальної інфраструктури, охорони здоров'я, освіти, туризму, збереження культурної спадщини, безпеки та інфраструктури пунктів перетину кордону.

 

165 млн. євро буде виділено у Програмному періоді 2014-2020 на проекти, спрямовані на захист і промоцію культурної та природної спадщини, покращення транспортної інфраструктури регіонів, вдосконалення роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток охорони здоров'я та безпеки.

 

Усі проекти, що фінансуються в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними. Бенефіціарами проектів можуть бути органи влади, бюджетні установи, громадські організації та ін.

 

У Тернополі з’являться нові зелені зони та парки

Понеділок, 11 червня 2018, 10:11

Днями на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було затверджено проектну документацію «Схема озеленення міста», виконану Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя» з метою формування комплексного озеленення територій міста в єдину систему, яка є важливим елементом планувальної структури Тернополя.

«Проектом пропонується створення на території міста 11 нових територій зелених насаджень загального користування на площі близько 59 га., - коментує міський голова Сергій Надал. – «Схема озеленення міста» пройшла необхідне узгодження, прийнята та розпочинає виконуватися. Відповідно до проектної документації, у Тернополі першочергового буде проведено інвентаризацію існуючих зелених насаджень усіх категорій в межах населеного пункту та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. Загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста Тернополя».

Відповідно до «Схеми озеленення міста», нові сквери з’являться на: вул. Текстильній, вул. Спортивній, на просп. Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного, а у Пронятині та на перетині вулиць Київська та Тарнавського з’являться нові парки.

Увага! Нові рахунки - з 2 липня 2018 року

Понеділок, 11 червня 2018, 10:04

У Тернопільській ОДПІ інформують, що з 2 липня 2018 року змінюються рахунки для зарахування податків та зборів до державного та місцевого бюджетів! Звертаємо увагу на нове  МФО 899998.

З новими рахунками можна ознайомитись на веб-порталі Державної казначейської служби України на сторінці ГУДКСУ у Тернопільській області, у рубриці «Реквізити рахунків» (http://www.treasury.gov.ua/reg/control/ter/uk/publish/category/340734) та субсайт Територіальних органів ДФС у Тернопільській області (http://tr.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/). Телефон для довідок: 43-46-28.


 

У Тернополі здійснюють асфальтування доріг на вулицях Лесі Українки та Замонастирській

Неділя, 10 червня 2018, 07:52

У Тернополі на магістральних вулицях та дорогах з великою інтенсивністю руху транспорту тривають поточні та капітальні ремонти дорожнього покриття.

Станом на 8 червня, на вул. Лесі Українки та на вул. Замонастирській здійснюють заміну асфальтобетонного покриття, після чого роботи з асфальтування розпочнуться на вул. Слівенській.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, враховуючи звернення тернополян, наступними вулицями, на яких проведуть роботи з поточного ремонту дорожнього покриття у Тернополі будуть: вул. Текстильна (район залізничного переїзду) та вул. Лук’яновича (вздовж нової тролейбусної лінії, що проходить від 6-го магазину до перехрестя вул. Лук’яновича і далі на вул. Промислову).

У Тернополі на маршрут виїхав 30-й тролейбус «Škoda 15Tr»

П'ятниця, 08 червня 2018, 07:46

Днями у Тернополі на маршрут виїхав черговий тролейбус «Škoda 15Tr» з порядковим номером 183, який нещодавно придбали у чеського міста Злін.

Нагадаємо, це вже 30-й за рахунком тролейбус даної моделі, що поповнив рухомий склад тролейбусного депо. Зі слів директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, придбання двосекційних тролейбусів «Škoda 15Tr» планується і надалі, оскільки вони добре себе зарекомендували на тернопільських дорогах і мають велику пасажиромісткість.

 

Сторінка 901 з 1430

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер