images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мінекономрозвитку та GIZ запрошують до участі у проекті технічного співробітництва «Консультування підприємств щодо енергоефективності»

Четвер, 07 червня 2018, 07:27

Проект двостороннього технічного співробітництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) та німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH «Консультування підприємств щодо енергоефективності» запрошує промислові підприємства взяти участь у пілотних проектах з метою скорочення своїх енерговитрат та підвищення енергоефективності й конкурентоспроможності. Пілотні проекти впроваджуватимуться у три етапи, під час яких компанії отримають:

  1. Детальний енергоаудит, що міститиме перелік економічно та технічно доцільних енергозберігаючих рішень для конкретних підприємств;
  2. Готові до фінансування енергоефективні проекти на основі енергоаудитів з чітким планом впровадження економічно доцільних енергозберігаючих заходів;
  3. Інжиніринговий та консультативний супровід у реалізації проектів, розроблених на попередньому етапі.

Мінекономрозвитку та GIZ запрошують до участі у пілотних проектах компанії, що працюють у наступних економічних галузях:

- Хлібопекарська галузь

- Молочна галузь

- Машинобудування

- Виробництво неметалевих будівельних матеріалів

Для участі у проектах компаніям необхідно подати заявку. З-поміж поданих заявок GIZ обере до 15 виробничих одиниць різної структури та розміру від кожної галузі для участі у пілотних заходах. При цьому перевага надаватиметься тим підприємствам, які мають високий потенціал енергозбереження, і які застосовують процеси та об'єкти, що є типовими для зазначених галузей в Україні.

Участь для зацікавлених компаній є безкоштовною. Всі компанії-учасники сплачують тільки власні витрати.

Остаточний термін подання заявок 22 червня 2018 р. Публічна презентація результатів та огляд уроків, отриманих за результатами 1 етапу відбудеться уже в листопаді/грудні 2018 р.

У разі виникнення питань, звертатися до Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за телефонами: +38 044 594 07 63, +38 050 541 82 92, факс: +38 044 594 07 64.

Контактна особа: Наталія Усенко - радник з технічних питань Проекту. Електронна адреса:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Адреса GIZ, проект «Консультування підприємств щодо енергоефективності»: вул. Антоновича (Горького), 16 б, м.Київ 01004.

 

Довідка: «Консультування підприємств щодо енергоефективності» проект технічного співробітництва з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку), що впроваджується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH починаючи з березня 2017 року на замовлення Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва Німеччини (BMZ). Проект сприяє досягненню стратегічної цілі Мінекономрозвитку – підвищення ефективності використання ресурсів у виробничих галузях української економіки.

rada.te.ua

 

Оподаткування безоплатних путівок за рахунок профспілки

Четвер, 07 червня 2018, 07:13

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку-фізичної особи не включається вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку чи його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку - члена такої професійної спілки, створеної відповідно до законодавства України.

Зазначена норма поширюються на платників податків, які отримують путівки виключно від професійної спілки до якої зараховуються профспілкові внески платника податку - члена такої професійної спілки.

Вартість безоплатної або зі знижкою (у розмірі такої знижки) профспілкової путівки, яка надається платнику податків на оздоровлення членів сім'ї віком після 18 років, або не членів такої профспілкової організації оподатковується податком на доходи фізичних осіб, як додаткове благо, за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Сімейна профспілкова путівка, яка надана платнику податків, до якої включається і вартість оздоровлення члена сім'ї після 18 років або не членів такої профспілкової організації, оподатковується у розмірі частини отриманого доходу на оздоровлення таких членів сім'ї.

В податковому розрахунку за формою №1ДФ вартість наданих профспілковою організацією путівок безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) відображається за ознакою доходу «156».

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


На «Галицькій дефіляді» виступить фіналіст шоу «Україна має талант» та учасниця «Голосу країни» (програма)

Середа, 06 червня 2018, 12:08

Фіналіст ток-шоу «Україна має талант» Петро Сказків, який феєрично грає на цимбалах, виступить на фестивалі «Галицька дефіляда» вже найближчими вихідними. Його виступ організатори анонсують 9 червня. Також цього ж дня до Тернополя мають приїхати гуцульські музики, які гратимуть на трембітах.

Наступного дня – 10 червня – очікується на виступ учасниці «Голосу країни» Галини Конах. Окрім того, запланована битва фарбами та танцювальний флеш-моб.

Найцікавішим елементом фестивалю стане битва української та румунської кухні Карпат. Адже два шеф-повари Флорін Патрічі та Віталій Гуралевич приготують по 200 порцій автентичних страв - румунську «токаніцу» та закарпатський «банош» і роздадуть присутнім безкоштовно. Чия кухня буде смачніша – визначатимуть гості фестивалю.

ПРОГРАМА

8 ЧЕРВНЯ, п’ятниця:

16:00-19:00 - DJ Wollys

19.00 –  Конкурс «На Знання Галичини»

20:00 -  Гурт «Dos Paises»

21:00 - Конкурс «Найкраща Господарочка»

21:30  — гурт «Одеон»

22:00 – DJ Wollys (дискотека)

 

9 ЧЕРВНЯ, субота:

16:00-19:00 - DJ Wollys

17.30 – 19.30 - Битва кухонь з Карпат:  Румунська  vs Українська

18:00 – Трембіти

18:30 – гурт «Брати Павлючки»

19:20 - конкурс української пісні «Вгадай Мелодію»

20:00 – Виступ «GunzLiveBand»

21:00 -  Конкурс «Пивні Війни»

21:15 -  виступ Петра Сказківа – фіналіста шоу «Україна має талант»

22:00 – DJ Falya & MC Mikoff (Етно-дискотека)

 

10 ЧЕРВНЯ, неділя:

16:00 - DJ Tallin

18.00 – Холі-фест на о. Чайка

18:00 – Флеш-Моб. «Діти за Мир»

19:00 – Конкурс «Найкраща Вишиванка»

19:20 - гурт «Фіра»

20:00 – Конкурс «Вареників»

20:10 – гурт «Доля»

21:00 – виступ Галини Конах – учасниці «Голосу країни»

22:00 – DJ Tallin


 

Під час форуму «Тернопільщина Invest-2018» відбулась презентація Інвестиційного паспорту Тернополя

Середа, 06 червня 2018, 11:57

24 травня під час міжнародного Інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2018» відбулась презентація оновленого Інвестиційного паспорту Тернополя, розробленого фахівцями рейтингового агентства IBI-Rating. Подія відбулася в рамках спеціалізованої секції «Тернопіль — інвестиційний» за участі керівників профільних управлінь Тернопільської міської ради та представника рейтингового агентства.

На сторінках паспорту у формі тез та інфографіки представлені загальні дані про місто, особливості соціально-економічного розвитку, структура та обсяги залучених інвестицій, стан модернізації міської інфраструктури, інвестиційні проекти та інше. Документ напрацьований українською та англійською мовами.

За словами начальника управління економіки, промисловості та праці Тетяни Корчак, Тернопільська міська рада значну увагу приділяє саме поліпшенню інвестиційного клімату, інформованості бізнесу та створенню проектів, які приваблять інвесторів, серед яких – створення Інвестиційного парку «Тернопіль».

У своїй доповіді «Інвестиційний потенціал м. Тернопіль» директор муніципального департаменту рейтингового агентства IBI-Rating Дмитро Задесенець підсумував: «Тернопіль провів вагому роботу із створення привабливого ділового клімату та побудови ефективної системи управління містом. Тернопіль є інвестиційно привабливим та має багато проектів, які можуть стати цікавими для іноземців».

Ознайомитися з Інвестиційним паспортом Тернополя можна на сайті агентства IBI-Rating та на сайті Тернопільської міської ради в розділі «Економіка» (www.rada.te.ua/ekonomika/investitsii/investitsiyniy-pasport/20329.html ).

До слова, загалом у роботі Форуму взяли участь понад 500 учасників, 200 з яких – представники іноземних країн. Зокрема, на захід приїхали понад 30 іноземних делегацій, у тому числі представники дипломатичних установ. Детальніше про Форум «Тернопільщина Invest-2018» можна дізнатися на сайті - www.te-invest.com .

Право роботодавців на об'єднання

Середа, 06 червня 2018, 07:04

Відповідно до статті 2 Закону України «Про організацію роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності» роботодавці мають право об'єднуватися в організації роботодавців, вільно вступати до таких організацій та виходити з них, брати участь в їх діяльності на умовах та в порядку, визначених їх статутами.

Організації роботодавців, їх об'єднання можуть створювати об'єднання організацій роботодавців, вступати до таких об'єднань та виходити з них, брати участь в їх діяльності на умовах та в порядку, визначених статутами об'єднань організацій роботодавців.

Член організації роботодавців чи об’єднання організацій роботодавців має право в будь-який час припинити своє членство в організації роботодавців чи об’єднанні організацій роботодавців шляхом подання заяви до відповідних статутних органів. Членство в організації роботодавців чи об’єднанні організацій роботодавців припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З того самого дня припиняється перебування члена організації роботодавців чи об’єднання організацій роботодавців на будь-яких виборних посадах в організації роботодавців чи об’єднанні організацій роботодавців.

Дія абзацу першого цієї частини не поширюється на членів організації роботодавців чи об’єднання організацій роботодавців, обраних на посади керівника та заступника керівника організації роботодавців чи об’єднання організацій роботодавців. Членство в організації роботодавців чи об’єднанні організацій роботодавців зазначених керівників припиняється з дня, наступного за днем обрання нового керівника чи його заступника.

 

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Сторінка 902 з 1430

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер