images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Дві об’єднані громади платитимуть за відвідування дитячих садків Тернополя своїх мешканців

Четвер, 26 квітня 2018, 06:02

В рамках проведення реформи місцевого самоврядування в Україні відбувається і реформа міжбюджетних відносин. Усі батьки і діти належать до певної територіальної громади, орган місцевого самоврядування якої також має власний бюджет. А відтак за ці кошти повинно забезпечуватися надання дітям освітніх послуг. Така позиція закріплена чинним законодавством України.

У випадку, якщо органи місцевого самоврядування не спроможні забезпечити на відповідній території здобуття дітьми дошкільної освіти вони, відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад», можуть укласти угоду про співробітництво, у формі делегування іншому органу місцевого самоврядування одного чи кількох завдань з наданню послуг із здобуття дошкільної освіти з передачею йому відповідних фінансових ресурсів.

На сьогодні фінансовий норматив витрат на отримання послуг в закладах дошкільної освіти Тернополя на одну дитину в місяць становить 1215 грн.

Наразі угоди про здійснення міжбюджетних трансферів укладені між Тернопільською міською радою і Байковецькою сільською радою та Залозецькою селищною радою. Іншими словами, для батьків дітей, які прописані у Залозецькій або Байковецькій громаді це означає, що вони оплачуватимуть за відвідування своїх дітей дитячих садків у Тернополі таку ж суму, як і самі тернополяни.

Рішень від інших ОТГ та Тернопільської районної ради ще немає.

 

У Тернополі закупили карти в рамках проекту «Громадського бюджету»

Четвер, 26 квітня 2018, 06:01

25 квітня міський голова Тернополя Сергій Надал побував на презентації нових картів, придбаних у рамках проекту «Громадського бюджету». Захід відбувся на картинговій трасі, що у парку «Топільче».

Основною метою включення даного проекту було повноцінне використання картинг-траси та створення сильної команди Тернополя для участі у національних та міжнародних змаганнях.

«Проект «Розвиток та популяризація автоспорту, його виду картинг в Тернополі», який визнаний одним із переможців «Громадського бюджету» у 2017 році, сьогодні успішно реалізований та є першим кроком до розвитку картингового спорту у Тернополі, - розповідає Сергій Надал. - Адже техніка, закуплена за кошти міського бюджету на суму близько 1 млн. грн, дає можливість проводити навчально-тренувальну роботу з учнівською молоддю міста та гідно представляти Тернопіль у змаганнях Всеукраїнського та Міжнародного масштабів. Сьогодні у Тернополі відродженням та популяризацією цього недешевого виду спорту займаються громадська організація «Картинговий Клуб «Тернопіль» та гурток «Станція юних техніків», а відновлена картингова траса у Тернополі є найкращою та найдовшою у Західній Україні і третьою по величині в Україні. Сподіваюся, що перемога даного проекту та нові автомобілі стануть добрим стимулом для юних спортсменів займатися цим видом спорту та розвивати нові вміння та здібності».

До слова, першим досягненням картингового спорту у Тернополі став титул абсолютного чемпіона України 2017р. в індивідуальному заліку класу «Піонер-Н», що здобув учень Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Матвій Грабець.

Реєстрація політичних партій відповідно до Закону України «Про політичні партії в Україні»

Середа, 25 квітня 2018, 09:04

Реєстрація  політичних  партій,  їхніх  обласних,  міських  і районних  організацій,  первинних  осередків або інших структурних утворень,  передбачених  статутом  партії, здійснюється в порядку, визначеному  Законом  України  "Про  державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", після перевірки поданих матеріалів.      

З  моменту реєстрації політичної партії у визначеному законом порядку вона набуває статусу юридичної особи. 

     Про  утворення  обласних,  міських,  районних організацій або інших   структурних   утворень   політичної  партії,  передбачених статутом   партії,  повідомляється  суб’єкт  державної  реєстрації юридичних   осіб,  фізичних  осіб  -  підприємців  та  громадських формувань у 10-денний строк з дня їх утворення.      

Реєстрація  обласних, міських, районних організацій або інших структурних  утворень  політичної  партії,  передбачених  статутом політичної  партії,  здійснюється  з  набуттям  статусу  юридичної особи,  якщо наявність такого статусу передбачена статутом партії, або без статусу юридичної особи.    

 Реєстрація первинного осередку політичної партії здійснюється без  надання  статусу  юридичної  особи  шляхом  повідомлення  про утворення первинного осередку.  

   Реєстрація обласних, міських і районних організацій або інших структурних   утворень,  передбачених  статутом  партії,  а  також легалізація  первинних  осередків  політичної  партії здійснюються лише після реєстрації політичної партії.    

 Політична  партія  протягом  шести  місяців  з дня реєстрації забезпечує  утворення  та  реєстрацію в порядку, встановленому цим Законом,  своїх обласних організацій у більшості областей України, містах Києві, Севастополі та в Автономній Республіці Крим.    

 Політична   партія   щорічно   інформує   центральний   орган виконавчої  влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації  (легалізації)  об’єднань  громадян,  інших громадських формувань,  про  обласні,  міські,  районні організації партії або інші структурні утворення, передбачені статутом партії. 

     Політична  партія  забезпечує внесення змін до відомостей про політичну  партію,  її  обласні,  міські і районні організації або інші  структурні  утворення,  передбачені статутом партії, а також про  первинні  осередки  політичної партії, що містяться в Єдиному державному  реєстрі,  в  порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", у 10-денний строк після прийняття рішень з цих питань.    

 Рішення  про  зміни  до  відомостей  про політичну партію, її обласні,   міські   і  районні  організації  або  інші  структурні утворення,  передбачені  статутом  партії,  а  також  про первинні осередки  політичної  партії,  що  містяться  в Єдиному державному реєстрі,  приймаються  в  порядку, визначеному статутом партії, та оформляються   протоколом  засідання  відповідного  уповноваженого органу.    

 Невід’ємною   частиною   протоколу  засідання  уповноваженого органу є реєстр учасників, в якому зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб,   які  через  свої  релігійні  переконання  відмовилися  від прийняття   реєстраційного   номера   облікової   картки  платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку  в  паспорті  про  право здійснювати платежі за серією та номером  паспорта). 

Дані  про  особу  засвідчуються  її особистим підписом.      Центральний  орган  виконавчої  влади,  що  реалізує державну політику  у  сфері  державної  реєстрації  (легалізації) об’єднань громадян,  інших  громадських  формувань, щороку оприлюднює список зареєстрованих політичних партій, їхні юридичні адреси.


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області






 

Як молодими гуртам потрапити на фестиваль «Файне Місто»?

Середа, 25 квітня 2018, 06:35

Музичний фестиваль «Файне Місто» - єдиний український фестиваль, який входить в Асоціацію європейських фестивалів і займає призові місця в списку кращих літніх опен-ейрів країни. Фестиваль цього року дарує три чудові можливості молодим виконавцям стати частинкою сім’ї файних людей 20-22 липня на території тернопільського іподрому та показати свій талант.

«Ми робимо усе, аби дати можливість молодим виконавцям проявити себе на великій сцені разом з іменитими хедлайнерами та кращими артистами, - розповідає співорганізатор фестивалю «Файне Місто»Володимир Пасяка. – Кожен з переможців відкриває фестивальний день на Main Stage. Ми сподіваємося, що такий подарунок надасть додатковий поштовх у їх кар’єрі».

Light&Dark Challenge

Організатори пропонують гуртам та їх фанатам самостійно визначити, кому виступати на сцені фестивалю «Файного Міста» у конкурсі Light&Dark Challenge.

Реєстрація на цей конкурс триває до 1 травня, після підтримки фанатів та за результатами живих виступів вже наприкінці травня ми дізнаємося переможців. Деталі можна знайти тут: http://vidbir.fainemisto.com.ua/

Відбір у Мінську (Білорусь)

На фестивалі «Файне Місто» за ці п’ять років виступили відомі колективи з усіх континентів. За цей час і від молодих гуртів з різних країн та континентів просто немає відбою.

Саме тому у 2018 році конкурсний відбір проводиться в Мінську (Білорусь) у барі «Граффити» (https://www.facebook.com/events/1886097858076481/). Хто стане переможцем – дізнаємося вже влітку.

Koza Music Battle

Це музичний конкурс проводиться серед гуртів, які засновані не більше трьох років тому. У 2018 році на конкурсний відбір подали заявки понад сто колективів з України та з-за кордону, серед яких, за результатами голосування журі, лише шестеро потрапили у півфінали. А от хто стане фіналістом та реалізує мету – виступити на фестивалі «Файне Місто» ви можете дізнатися за посиланням: https://www.facebook.com/koza.music.battle/

Придбати квитки на фестиваль «Файне Місто» можна тут: http://fainemisto.com.ua/tickets/



На фестивалі «Цвіт вишиванки» в Тернополі спробують встановити унікальний рекорд

Середа, 25 квітня 2018, 06:32

Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» об’єднає навколо єдиної української ідеї, навколо нашого генетичного коду – вишиванки, жителів та гостей області. Відбудеться фестиваль 12-13 травня у місті Тернопіль у парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.

Свято обіцяє бути цікавим, насиченим та різноманітним. Діятиме під час фестивалю виставка майстрів народних художніх промислів. Для гостей майстри проведуть майстер-класи, спецпогашення поштових відправлень, присвячених Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Також заплановано презентацію вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та м. Тернопіль. Також оберуть переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села. Обіцяють організатори й встановити рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи».

Щодо мистецької складової, то на фестивалі заплановано театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка», виступи художніх колективів і окремих виконавців Тернополя, а також концерт відомих українських артистів.

Організатори заходу: Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада, Тернопільський обласний благодійний фонд «Цвіт вишиванки».

 

ПРОГРАМА

проведення Х Всеукраїнського фестивалю

національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки»

 

12-13 травня 2018 року. 
Парк культури і відпочинкуім. Т. Г. Шевченка, м. Тернопіль

 

12 травня 2018 року (субота)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості .

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

14.00 год. – відкриття фестивалю: молебень, виступи представників влади.

14.30 год. – оголошення конкурсу на кращий вишитий Герб України, 
області, району, міста, селища, села.

14.30 год. –  виступи фольклорних колективів та окремих виконавців
області та м. Тернопіль.

15.00 год. –  спецпогашення конверта, присвяченого
Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма 
«Цвіт вишиванки» (ПАТ «Укрпошта», м. Тернопіль, Чорновола, 1).

19.00 год. – Святковий концерт.

 

13 травня 2018 року (неділя)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості.

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

12.00-16.00 год. – реєстрація депутатів Верховної Ради України
та місцевих рад у вишиванках.

14.00 год. –  виступи художніх колективів та  виконавців Тернополя та області.

15.00 год. – театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка» м. Тернопіль.

15.30 год. – оголошення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села.

15.50 год. – презентація міжнародного вишитого рушника-єднання
«Цвіт вишиванки».

16.00 год. – оголошення результату рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» 
в категорії «Масові заходи». Флеш-моб: фотографування депутатів
у вишиванках біля пам’ятника С. Бандері.

16.30 год. – виступи художніх колективів та виконавців Тернополя та області.

19.00год. – Святковий концерт.

 

 

Сторінка 908 з 1423

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер