images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільська поліцейська: поблажок у роботі з огляду на стать бути не може

П'ятниця, 06 липня 2018, 10:23

Євгенія Іваськів – ніжна і тендітна жінка, та все ж вже 9 років стоїть на варті спокою тернополян. Ще будучи маленькою дівчинкою, тернополянка мріяла про справедливість і нині робить усе для того, аби ця мрія здійснилася.

Нині уже капітан поліції, заступник начальника відділу служби «102» УОАЗОР ГУНП в Тернопільської області Євгенія Іваськів організовує та контролює роботу операторів служби «102», але так було не завжди. Дівчина пройшла нелегкий шлях, аби допомагати людям та стерегти їхню безпеку і спокій.

Євгенії пощастило, адже рідні підтримали її вибір та стали справжньою опорою, незважаючи на небезпечність професії.

– Мені завжди хотілося виконувати норми закону, вислухати та надати кваліфіковану допомогу людям. Одним словом, служити так, як пише Закон. І  мені дуже подобалася на той час міліцейська форма (прим. – сміється).

Та дівчина зізнається, що хоч і нині одягає форму рідко, в основному лише на офіційні наради, проте носить її із задоволенням.

– Чесно кажучи, форму одягаю залюбки. Форма завжди надає вигляду, жінка у формі привертає до себе увагу, і тоді навіть сама почуваюся інакше, – ділиться думками Євгенія.

Роботу у поліції Євгенія починала з дільничого 9 років тому. Паралельно вона навчалася у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Поліцейська каже, що на початках доволі складно.

– Перші виїзди на повідомлення громадян пам’ятаю досі, бо вони відбиваються в пам’яті. Але за цим усім потрібно завжди залишатися людиною, – каже Євгенія Іваськів.

Окрім того, дівчині неабияк допомогло те, що вона займається спортом. Адже, коли жінка обирає професію в силових структурах, то поблажок у роботі з огляду на стать бути просто не може. Євгенія займається волейболом, настільним тенісом, легкою атлетикою і навіть дзюдо та самбо.

– Але попри те, що я намагаюся підтримувати добру фізичну форму, я також люблю вишивати хрестиком на полотні, – розповідає дівчина.

Євгенія часто чує твердження, що правоохоронні органи – це суто чоловіча професія, але вона з цим категорично не погоджується.

– Насправді ця робота і для чоловіків, і для жінок, якщо у вас є професійні знання і відповідні навички. І головне: любити свою роботу, з честю до неї ставитися. Тоді все вийде як у чоловіка, так і в жінки. До того ж праця в поліції робить жінку сильнішою, стійкішою і навіть жорсткішою. Але не слід забувати про своє покликання – нести красу, гармонію, продовжувати людський рід, – зауважує Євгенія Іваськів.

http://dosie102.te.ua

Діана ГОГОЛЬ

 

Тернопільщина: керівники шкіл, які вимагатимуть гроші з батьків першокласників, будуть покарані

П'ятниця, 06 липня 2018, 10:18

lego.w695На Тернопільщині будуть карати керівників шкіл, які вимагатимуть гроші з батьків першокласників. Таку заяву зробила начальник управління освіти й науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома.

— На даний час до нас звертаються батьки, які стверджують, що з них збирають кошти. Їх дитина йде до першого класу із них стягують гроші на якесь незрозуміле обладнання. На сьогодні це абсурд і я відверто кажу, що на звернення батьків подібного роду ми будемо реагувати досить жорстко. Навіть до звільнення керівників навчальних закладів. Тому в першу чергу, прошу повідомити батьків першачків, яких будуть просити здати гроші на шкільне майно. Це не припустимо, — повідомила начальник управління освіти й науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома.

Також, як зауважила Ольга Хома, місцеві бюджети повинні виділити гроші на ремонт класів, що б батьки, діти яких йдуть до школи не здавати гроші на ремонт кабінетів.

В минулих роках були випадки, коли батьки повністю обладнали навчальні класи за власний кошт, щоб діти тільки навчалися. Це не припустимо, —  повідомила керівниця.

Джерело: Доба


Тернопільська поліцейська пара: ми домовилися, що вдома про роботу говорити не будемо

Четвер, 05 липня 2018, 10:44

4 липня  в Україні відзначали День національної поліції.

Він – Олексій Криворучко – начальник сектору професійного навчання управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції Тернопільщини, вона Галина Криворучко – інспектор сектору реагування патрульної поліції. Разом вони – чоловік та дружина, які кохають одне одного та виховують свого сина.

Олексій Криворучко працює в поліції вже 20 років, у той час як Галина у правоохоронних органах лише рік.

– Просто в один момент захотіла усе змінити і вирішила піти працювати в поліцію. Хоча, якщо чесно, задумувалася над цим і швидше, але наважилася лише зараз, – розповідає Галина.

Незважаючи на те, що вона ніжна та тендітна жінка, працювати получається іноді краще, аніж у чоловіків.

– Жінки краще знаходять підхід. Коли ми приїжджаємо на повідомлення, то мені, як жінці, часто вдається вирішили конфлікт саме за допомогою слів, – каже Галина.

Попри те, що і Галина, і Олексій працюють у поліції, під час служби вони практично не пересікаються, у той час вдома про роботу теж намагаються не говорити.

– Ми домовилися, що про роботу говорити не будемо, бо робота – це одне, а домівка – зовсім інше. Проте іноді жінка просить поради, стосовно тих чи інших моментів, а іноді радить і мені, адже я працюю з поліцейськими, а вона – з громадянами. Вже деколи вчить мене (прим. – сміється), – розповідає Олексій.

Робота Олексія уже спокійніша. Нині він контролює навчальний процес в ГУНП області та приймає безпосередню участь в навчанні поліцейських. Тренує та підтримує їх здоровий спосіб життя, а також зміцнює їхню фізичну загартованість для збереження трудової активності в повсякденній роботі. У той час Галина працює на лінії, причому не так давно.

– Оскільки працюєш з цивільними і ситуації завжди різні, то ти повинна постійно вчитись чогось нового, у якихсь питаннях потрібно консультуватись, адже досвід роботи ще малий. Але це корисно і потрібно, – розповідає Галина.

Та попри насичені графіки роботи подружжя завжди знаходять час на сина Олексія. Чоловік більше займається фізичною підготовкою, а дружина – навчанням.

– Якщо жінка на роботі, то стараюся прийти швидше, щоб замінити і маму, і тата. А коли дружина вдома, то заміняє нас обох, – каже Олексій.

Син, не зважаючи на те, що батьки працюють у поліції, про цю роботу навіть не думає, а хоче стати футболістом. Зараз Олексій активно займається спортом, грає у футбол, ходить на плавання, виступає на змаганнях за Тернопільську обласну організацію ФСТ «Динамо» України і бігає.

Олексій та Галина розповідають, що робота у поліції не змінила їхніх стосунків.

– У нас взаєморозуміння. Жінка втомлена – я помию посуд чи їсти зготую. В нас немає такого, що хтось лежить і дивиться телевізор, а інший виконує всю роботу по дому, – розповідає Олексій.

http://dosie102.te.ua

Діана Гоголь (Терен)

 

На Тернопільському ринку покупець розрахувався за молоко сувенірною купюрою

Четвер, 05 липня 2018, 09:43

groshiХотіла заробити кілька гривень продавши домашнє молоко, а натомість втратила ще й власні кошти 65-річна жителька Кременеччини.

На Центральному ринку Тернополя покупець розрахувався із нею купюрою в 500 гривень, з якої вона дала здачу. Вже згодом пенсіонерка помітила, що «груба» купюра – сувенір.

Потерпіла звернулась із відповідною заявою до правоохоронців, які відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу – шахрайство.

Такі випадки на жаль не поодинокі, відтак закликаємо краян бути пильними та ретельно перевіряти купюри, якими з вами розраховуються товар.

http://dosie102.te.ua

Сербія встановила нові правила в'їзду українців

Вівторок, 03 липня 2018, 13:19

Сербія збільшила термін перебування українців без віз до 90 днів.

Вже підписали відповідну угоду під час українсько-сербських переговорів, повідомляє прес-служба президента України.

"Головною метою угоди є подальше спрощення поїздок громадян обох держав, що сприятиме розвиткові туризму, інтенсифікації контактів у економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах. Угода передбачає збільшення терміну безвізового перебування громадян з 30 до 90 днів протягом 180 днів", - йдеться у повідомленні.

Угода укладається на невизначений термін і набирає чинності на 30-й день з дати отримання останнього повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур.

https://gazeta.ua

 

Сторінка 901 з 1437

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер