images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбудеться ІІ Всеукраїнський Фестиваль психологічних ігор

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:26

27-28 жовтня у Тернополі пройде ІІ Всеукраїнський Фестиваль психологічних ігор, на який прибудуть ігропрактики зі всієї України та закордону. Початок заходу о 10. 00 год.

Організатори фестивалю запрошують тернополян зануритися у світ саморозвитку та побудови власного гармонійного, яскравого та усвідомленого життя. Адже концепція фестивалю – це максимальна користь для його учасників, а кожна гра буде проводитися у найбільш розгорнутому та повному форматі, щоб опрацювати проблеми та запити, які найбільше турбуватимуть учасників.

Під час Фестивалю працюватиме чотири лінійки, а кожна з них буде поділена на п’ять локацій:

  • особистого розвитку
  • гармонійних взаємостосунків
  • бізнес-напрямку та фінансової ефективності
  • психосоматики та збереження здоров'я
  • жіноцтва

Для участі у фестивалі необхідна попередня реєстрація.

Отримати детальну інформацію про умови участі у фестивалі можна за номером тел.: +38(067)332 4545.

 

У Тернополі опалювальний сезон розпочався вчасно та без аварій

Вівторок, 23 жовтня 2018, 08:31

Сьогодні, 22 жовтня о 06.00 год розпочався опалювальний сезон для населення та інших категорій споживачів, а також для лікувальних закладів, шкіл і дошкільних закладів м. Тернополя. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Очільник Тернополя зазначає, що за останніми даними Українського Гідрометцентру, найближчими днями у місті спостерігатиметься пониження середньодобової температури зовнішнього повітря.

«Місто зробило усе можливе, щоб підготуватися до початку опалювального сезону. Наразі запуск котелень, що подають тепло населенню, проходить у штатному режимі без аварійних ситуацій, - розповідає Сергій Надал. - Впродовж шести годин до опалення будуть підключені будинки у всіх мікрорайонах Тернополя».

Зважаючи на ситуацію з тарифами, очільник Тернополя закликає містян якомога швидше оформити субсидії.

Фахівці комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» також нагадують, що за функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають обслуговуючі підприємства, тому у випадку виникнення будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді міста, тернополянам слід звертатися до відповідного обслуговуючого підприємства. У неробочий час та у вихідні дні тернополяни можуть звертатися до аварійно-диспетчерських служб.

Окрім того, працівники «Тернопільміськтеплокомуненерго» закликають мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітренні труб у будинках. Відтак, часто через небажання віддчинити двері чи відсутність господарів, затримка увімкнення опалення відбудеться у всій багатоповерхівці.

«Пакунки малюка» отримали уже 30 тисяч родин

Понеділок, 22 жовтня 2018, 06:23

30 тисяч родин по всій країні вже отримали «Пакунок малюка». Урядову ініціативу для підтримки родин з дітьми було запроваджено з 1 вересня. «Пакунок» - це додаткова допомога від держави батькам новонароджених, в якому є найнеобхідніші для малюка речі. Пакунок отримує кожна родина, в якій народжується дитина. Дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. На сьогодні «пакунки малюка» отримують 23 регіони, Донецька та Луганська області наразі ведуть документальне оформлення щодо отримання таких пакунків.

 

 

Як отримати «пакунок малюка»?

«Пакунок» надається всім новонародженим дітям, незалежно від місця народження, безпосередньо в пологовому будинку при виписці. Отримати його можуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини. Він надається у пологових будинках як державної, так і приватної форми власності.

В разі, якщо «пакунок» на момент виписки в пологовому відсутній, батьки в пологовому подають заяву до управління соціального захисту, і працівники управляння доставлять його за місцем проживання дитини не пізніше 30 днів від її народження.

Що є в «пакунку малюка»?

Це набір з 25 найнеобхідніших для новонароджених діток речей. Зокрема, це одяг, підгузки, ковдри, рушник, матрац, дитячі крем та мило, ножиці, серветки, пелюшки, термометри. Весь комплект упакований в коробку-колиску з міцного картону, розміром 43?70?27 см.

 

Чому в «пакунку» немає дитячих сумішей та медикаментів?

В «пакунку малюка» немає жодних лікарських засобів, тому що їх має призначати лікар, а універсальних ліків, які підходять усім дітям, не існує. В пакунок вирішено не включати також пляшечки та дитячі суміші, оскільки МОЗ України підтримує позицію Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо користі грудного вигодовування. Вигодовування сумішами можливе лише у тих випадках, коли жінка не може годувати дитину грудним молоком. Пляшечки та суміші в «пакунку» могли спонукати мам новонароджених відмовитися від грудного вигодовування на користь сумішей.

 

Чи зменшаться грошові виплати при народженні дитини з наданням «пакунку малюка»?

«Пакунок малюка» жодним чином не впливає на отримання грошової виплати при народженні дитини. Це окрема додаткова безповоротна адресна допомога кожній дитині, яка народилася. Також він ніяк не впливає на обчислення сукупного доходу родини, якщо вона подає документи до органів соцзахисту.

 

Скільки коштує «пакунок»?

Вартість одного «пакунка малюка» складає 3 377 грн 80 коп. (вартість включає коробку, її вміст, послуги з упаковки та транспортування). За попередніми розрахунками вартість речей в пакунку мала складати не більше 5 000 грн, в підсумку наповнення пакунку вдалось закупити дешевше. Зекономлені кошти будуть спрямовані на закупівлю додаткових пакунків на 2019 рік.

за інформацією департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.


.oda.te.gov.ua

 

Софія Близнюк: Тернопільщина готова до опалювального сезону

Понеділок, 22 жовтня 2018, 06:21

Тернопільська область готова до опалювального сезону на 100% . Про це зазначила заступник начальника обласного управління житлово-комунального господарства і енергозбереження Софія Близнюк в ефірі програми «Актуально» на «Радіо Roks».

 

За її словами, рішення про початок опалювального сезону приймають органи місцевого самоврядування або районні державні адміністрації. За нормативно-правовими актами, підставою може стати середньодобова температура нижче 8 градусів упродовж трьох днів.

 

«В міру можливостей та наявних фінансів підготовлено 1310 котелень і 45 центральних теплових пунктів. Також замінено котли, проведено реконструкцію теплових мереж та водопостачання. Готові до опалювального сезону і підприємства краю. На всі заходи було витрачено близько 200 мільйонів гривень», - зазначила Софія Близнюк.

 

Також вона наголосила, що в області проводилися заходи з енергозбереження. Зокрема, утеплення будинків, перекриття дахів, заміни вікон, тощо. Усе це можливо завдяки спеціальній Урядовій програмі «Теплі кредити».

 

«Без енергоефективності та відновлювальних джерел енергії не обійтися. На Урядову програму «теплі кредити» в Україні виділили 400 млн. грн. Зокрема у 2018 році в Тернопільській області було видано 691 кредит на суму 22 млн. грн. Також діє обласна програма з підтримки заходів енергозбереження, завдяки якій можливе 12% відшкодування кредитів в «Укргазбанку» та «Ощадбанку». Нею встигли скористатися 27 ОСББ і 99 споживачів, які отримали відшкодування на суму близько 43 тисячі грн.», - наголосила Софія Близнюк.

 

Також вона зазначила, що для утримання в належному стані доріг та вулиць підприємствами житлово-комунальної галузі підготовлено 182 одиниці спецтехніки та заготовлено 22 тисячі тонн посипкового матеріалу. Окрім цього створено запас вугілля – майже 3 тисячі тонн.


oda.te.gov.ua

22 жовтня розпочинається голосування за проекти «Громадського бюджету Тернополя»

Неділя, 21 жовтня 2018, 07:24

З понеділка, 22 жовтня (00:00 год.) стартує голосування за проекти, які будуть реалізовані за кошти міста у 2019 році в рамках «Громадського бюджету Тернополя». Голосування триватиме до 5 листопада включно.

Віддати свій голос за один великий та один малий проекти можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані та проживають у місті Тернополі.

Відтепер, для максимальної зручності мешканців міста та завдяки нашому партнеру ПриватБанку голосування здійснюватиметься чотирма способами:

1. Увійшовши через систему BankID на сайті https://pb.rada.te.ua/

2. Шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування, відвідавши Центр надання адміністративних послуг у Тернополі (ЦНАП) в робочий час (пн-чт з 9:00 до 17:00 год. пт. З 9:00 до 16.00), пред’явивши паспорт або ID-картку (з довідкою про реєстрацію місця проживання особи);

3. Через мобільний додаток Приват24;

4. За допомогою Терміналів самообслуговування (ТСО) Приват-банку.

Тернополяни, які є клієнтами ПриватБанку, отримають повідомлення-запрошення   проголосувати через мобільний додаток Приват24, а після погодження залишається лише знайти проект, який бажаєте підтримати, та натиснути «голосувати». При цьому банк гарантує повну безпеку банківських рахунків для учасників голосування.

Окрім цього, Приватбанк розширює канали інформування і відтепер жителі Тернополя можуть голосувати за проекти за допомогою Терміналів самообслуговування (ТСО).

Для цього потрібно:

  1. Вставити картку в термінал для авторизації в системі банку;
  2. Обрати на головній сторінці "Голосування за проекти міст";
  3. Надати згоду на передачу даних сайту "Громадський проект", натиснувши "Голосувати";
  4. Обрати проект з галереї або знайти його за номером/словом з назви в пошуку;
  5. Ознайомитися з проектом і проголосувати.

Наголошуємо, що кожен мешканець може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект. У підсумку голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів до вичерпання обсягу виділених коштів (а це близько 11 млн. грн.) будуть реалізовані у 2019 року.

Ознайомитися з проектами, допущеними до голосування, можна на сайті https://pb.rada.te.ua.

 

Сторінка 842 з 1408

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер