images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Громадське об'єднання зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи

Середа, 10 жовтня 2018, 06:51

Відповідно до частини 1статті 13 Закону України «Про громадські об’єднання», громадське об'єднання зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи, які утворюються за рішенням відповідного керівного органу громадського об'єднання згідно із статутом, у порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань". 

Важливо зазначити, що відокремлені підрозділи громадського об’єднання не є юридичними особами. Відокремлені підрозділи громадського об’єднання утворюються та здійснюють свою діяльність на основі статуту громадського об’єднання. 

Проте, відокремлені підрозділи громадського об’єднання зі статусом юридичної особи можуть мати своє положення, якщо це передбачено статутом громадського об’єднання. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання містить інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних (та в разі потреби контролюючих) органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних (та в разі потреби контролюючих) органів.

Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання не може суперечити законам та статуту громадського об’єднання.Для реєстрації відокремленого підрозділу громадського об’єднання, відповідно до частини 17 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань » необхідно подати : - заяву про державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу юридичної особи; - примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу. 

 

Чим відрізняється громадська організація від громадської спілки?

Середа, 10 жовтня 2018, 06:17

Поняття «громадське об’єднання» є ширшим і позначає як «громадські організації», так і «громадські спілки». Громадська організація та громадська спілка є організаційно-правовими формами громадських об’єднань.
Громадська організація є звичною для нас формою.
У кожному місті є кілька десятків громадських організацій, чимало з них є дитячими та молодіжними. Про їх діяльність можна отримати інформацію через електронні і друковані засоби масової інформації. Громадська спілка є новою формою громадського об’єднання. Мета та завдання громадської організації та громадської спілки можуть бути однаковими. Основною відмінністю між цими формами є склад їх засновників. Утворити громадську організацію можуть лише фізичні особи, а громадську спілку – тільки юридичні особи приватного права.
Засновниками громадської організації можуть бути громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.
Проте не всі юридичні особи можуть утворити громадську спілку.
Засновниками громадської спілки можуть бути тільки юридичні особи приватного права.
Під юридичною особою приватного права слід розуміти юридичну особу, засновниками якої є фізичні особи або інші юридичні особи приватного права, а не органи державної влади чи місцевого самоврядування.
Наприклад, чи є юридичною особою приватного права державна або комунальна бібліотека?Звичайно, ні. Бібліотеки, музеї, лікарні, як і інші установи, створені органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, є юридичними особами публічного права. Якщо бібліотека або музей створені фізичними особами або юридичними особами приватного права, тоді вони можуть заснувати громадську спілку.
Юридичною особою приватного права є також громадська організація зі статусом юридичної особи.
Не є юридичними особами приватного права юридичні особи, створені розпорядчими актами Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування.
Чи може громадська організація бути засновником громадської спілки? Так. Для створення громадської спілки потрібні дві юридичні особи приватного права.
Це можуть бути дві громадські організації (зі статусом юридичної особи).
Отже, засновниками громадської організації можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах та яким виповнилося 18 років (якщо це молодіжна чи дитяча організація, то вік засновників має становити не менше 14 років), а засновниками громадської спілки можуть бути юридичні особи приватного права, зокрема громадські організації, які мають статус юридичної особи.

У Тернополі відкрили першу в Україні соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид»

Вівторок, 09 жовтня 2018, 07:01

8 жовтня у Тернополі на базі загальноосвітньої школи-правового ліцею №2 (вул. Новий Світ, 11) відбулося відкриття першої в Україні соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид», метою якого є підтримка соціально незахищених верств населення та розвиток фізичного виховання і  спорту у дітей та молоді. На спортивне свято завітали очільник Тернополя Сергій Надал, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Уповноважений посол клубу «Реал Мадрид» і видатний іспанський футболіст Альваро Арбелоа.

«Мені, як міському голові Тернополя, надзвичайно приємно, що саме у нашому місті вперше реалізовується такий соціальний проект. Я висловлюю вдячність громадській організації «Епіцентр дітям» та Благодійному Фонду «Реал Мадрид» за те, що вони обрали Тернопіль та демонструють тут найкращий приклад соціально-відповідального бізнесу і доброго партнерства між владою, бізнесом та громадою, - відзначає Сергій Надал. – Розвиток спорту є одним із пріоритетів у діяльності міської ради, саме тому щороку у місті з’являються нові універсальні спортивні майданчики, один з яких нещодавно облаштували і на території школи-правового ліцею №2».

До слова, соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» працюватиме для бенефіціарів – дітей з соціально незахищених верств населення, повністю на безоплатній основі. За кошти Громадської організації «Епіцентр дітям» спільно з Фондом «Реал Мадрид», у правовому ліцеї №2 проведено капітальний ремонт спортивного залу та придбано спортивний інвентар.


rada.te.ua

 

У Тернополі відсвяткували першу річницю створення соціального проекту «Єднання поколінь»

Понеділок, 08 жовтня 2018, 10:04

У неділю, 7 жовтня,  у Тернополі відзначили першу річницю створення соціальної ініціативи для людей похилого віку «Єднання поколінь»,  що діє на базі Центру дозвілля та молодіжних ініціатив імені Довженка. З цієї нагоди в Українському Домі «Перемога» відбувся святковий концерт за участі творчих колективів міста, а також самих учасників проекту. Під час святкування очільник Тернополя Сергій Надал привітав учасників соціальної ініціативи та вручив подяки усім небайдужим тернополянам, які сприять розвитку проекту "Єднання поколінь".

«Бадьорими, активними, творчими, об’єднаними спільною дією – саме такими ми бачимо сьогодні учасників соціального проекту «Єднання поколінь». І найголовніше, що ви всі прагнете зробити наше місто ще кращим, красивішим, комфортнішим, - зазначає Сергій Надал. -  І як міський голова, я переконаний, що життєвий досвід тернополян поважного віку обов’язково має бути врахований при нинішньому плануванні розвитку міста. Адже саме сьогоднішні пенсіонери підняли з руїн Тернопіль після Другої світової, вони розбудовували його, розвивали, дбали про красу та затишок. Тому Тернопіль майбутнього має враховувати ваш досвід, аби бути комфортним для всіх поколінь».

Очільник Тернополя також відзначив, що проект «Єднання поколінь» з кожним днем набуває все більших обертів і ця перша річниця – це лише одна з віх у розвитку проекту. Майбутнє «Єднання поколінь» - це майбутнє Тернополя, де всі покоління спільно працюють на користь тернопільської громади, для розвитку міста.

Нагадаємо, соціальний проект «Єднання поколінь» для людей похилого віку у Тернополі проводиться з жовтня 2017 року у рамках соціально-благодійної програми «Турбота». Координатори проекту традиційно щосереди та щонеділі організовують для присутніх літературні читання, концерти, перегляди фільмів та зустрічі з відомими людьми.

У Тернополі планується автоматизувати систему оплати за паркування

Неділя, 07 жовтня 2018, 07:26

У Тернополі заплановано впровадити  автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування. Відповідне рішення погоджено на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради з метою покращення якості надання послуг з паркування транспортних засобів на території м. Тернополя та враховуючи набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Відповідний програмно-технічний комплекс надасть можливість в онлайн-режимі контролювати оплату послуг з користування майданчиками для платного паркування, контролювати дотримання правил зупинки транспорту та здійснюватиме фото- та відеофіксацію правопорушень.

Після розробки управлінням транспорту, комунікацій та зв’язку  спільно із Оператором електронних систем у м.Тернополі та операторами паркування усіх етапів впровадження автоматизованої системи контролю, технічних вимог та завдань, їх буде винесено на подальший розгляд та затвердження виконавчим комітетом міської ради.

 

Сторінка 846 з 1408

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер